به گزارش صدای حوزه، مدتی است برخی سودجویان با عنوان ساخت سریال تلویزیونی و ایجاد معروفیت برای علاقهمندان بازیگری فضای مسموم در هنر ایجاد کرده و قصد کلاهبرداری و اخاذی از علاقهمندان و جوانان برای مطامع خود دارند که گزارشاتی متأسفانه در این مورد واصل شده است.
در همین زمینه بهرنگ ملک محمدی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما در واکنش به پروژههایی که با نام سریالهای تلویزیونی از علاقهمندان بازیگری تقاضای وجه میکنند و وعده شهرت و محبوبیت به آنها میدهند، گفت: در چند ماه گذشته تماسهای مکرری از سوی دوستان فعال در حوزه سینما و تلویزیون داشتم مبنی بر اینکه پروژههایی به نام شبکههای تلویزیونی از علاقهمندان به بازیگری (عموماً هنرجوها) تستهای صوری میگیرند و با وعده حضور در پروژه از آنها پول مطالبه میکنند و یا از پرداخت دستمزد سر باز میزنند و با قول شهرت و پخش از تلویزیون به هر شکلی کلاهبرداری میکنند.
من لازم میدانم که به جوانان و علاقهمندان به این حوزه چند نکته را یاد آور شوم:
هر سریال تلویزیونی در صدا و سیما و در شبکههای تولیدکننده، شناسنامه و تهیهکننده معتبر دارد و تمام مراحل (پیشتولید، تولید، پس از تولید و زمان پخش) در سایت شبکه از طریق روابط عمومی شبکهها ، روابط عمومی سازمان و سایتها و نشریات معتبر اطلاعرسانی میشود. علاقهمندان به حضور در پروژهها با یک جستجوی ساده میتوانند از صحت و سقم ادعای افراد مطلع شوند.
البته توجه داشته باشید برخی از این پروژههای قلابی در اقدامی زیرکانه و با خبرسازی جعلی خود را متعلق به یک شبکه معرفی میکنند. در این صورت شبکهها در مواجهه با این اخبار جعلی قطعاً تکذیبیه منتشر میکنند.
به عنوان مثال سال گذشته در شبکه دو با نمونهای از این اخبار جعلی مواجه شدیم که به سرعت تکذیبیه رسمی منتشر شد.
وی خاطرنشان کرد: امروز مطلع شدم یک پروژه اعلام کرده به شبکه دو و پنج تعلق دارد. اینجا باید متذکر شوم هیچ پروژهای به این شکل تولید نمیشود. هر پروژه متعلق به یک شبکه است و بعد از پخش از شبکه اصلی تولیدکننده و پس از مدتی در شبکههای دیگر با مأموریت مشخص بازپخش خواهد شد.
ملک محمدی تأکید کرد: درپروژههای تلویزیونی برای هر فعالیتی حتی برای یک روز دستمزد تعیین میشود. بنابراین هیچ فعالیت رایگانی برای شهرت در برآوردهای سازمان تعریف نشده و دستمزد برای هر فعالیتی پیشبینی شده است.
مدیر گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما افزود: هر فردی که از علاقهمندان آثار تلویزیونی تقاضای پول میکند قطعاً با تلویزیون هیچ ارتباطی ندارد. در قوانین سازمان دریافت وجه از عوامل رفتاری غیرقانونی است و پیگرد قانونی دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که علاقهمندان چگونه از فعالیت گرو ههای نمایشی تلویزیون مطلع شوند، گفت: با جستجو در اینترنت، مراجعه به صفحه رسمی سریال، یا تماس با گروههای فیلم و سریال میتوانند از ارتباط پروژهها با سازمان صداوسیما مطلع شوند. هر پروژهای که در شبکهای در حال تولید باشد با جستجوی نام سریال اخبار مربوطه به آن نمایش داده میشود. اگر علاقهمندان با افرادی که به نام سریالسازی اخاذی میکنند رو به رو شدند با تلفنهای سازمان و همکاران ما در مجموعه صیانت حتماً تماس بگیرند. نکته دیگر اینکه گروه فیلم و سریال هر شبکه نمایندهای برای سرکشی به سریال تعیین میکند که عوامل میتوانند از حضور نماینده سازمان هم مطلع شوند و از صحت کار اطمینان حاصل کنند.
ملکمحمدی در خاتمه تأکید کرد: برای مجموعه سازمان صداوسیما و تهیهکنندگان آن سلامت حرفهای و خانواده در اولویت قرار دارد. علاقهمندان به بازیگری حتماً از طریق تحصیلات آکادمیک وارد این رشته شوند و یا از کلاسهای معتبر استفاده کنند. حضور و موفقیت در هر کار نمایشی با تمرین و ممارست به دست میآید سریالسازی کاری زمانبر است و عمدتاً سخت و طاقت فرساست و اینکه یک هفتهای فرد به شهرت برسد وعدهای سودجویانه و غیرواقعی است. کار در آثار نمایشی نیاز به سختی، ممارست و تحصیلات کافی و حضور در کارهایی با عوامل حرفهای دارد که انشاءالله باعث پیشرفت و موفقیت جوانان عزیز ایران خواهد شد.