• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
8
مصاحبه خبرگزاری دانشجو با صادق خرازی؛

جزئیات استعفا و خانه‌نشینی دوهفته‌ای جهانگیری در سال ۹۸

  • کد خبر : 7876
  • 08 فروردین 1400 - 14:52
جزئیات استعفا و خانه‌نشینی دوهفته‌ای جهانگیری در سال ۹۸
صادق خرازی: قرار بود دولت را آقای جهانگیری انتخاب کند. زمانی که که آقای جهانگیری و روحانی آمدند، قول دادند که آقای جهانگیری دولت را انتخاب کند. بعد آقای روحانی گفت: «خودم می خواهم اداره کنم». که نتیجه اداره کردنشان هم می­‌بینیم!

به گزارش صدای حوزه معاون اسبق وزارت امور خارجه، سفیر اسبق ایران در فرانسه و دبیرکل حزب ندای ایرانیان از سوابق اوست. البته در فضای سیاسی این روزهای کشور به یک کنش‌گر اصلاح‎‌طلب شناخته می‌شود، اما رابطه بسیار خوب و گرمی هم با ارکان اصلی و بالای نظام دارد.

صادق خرازی، فرزند آیت‌الله خرازی از افراد تاثیرگذار دهه‌های قبلی حوزه علمیه است. او چند سالی است که حزب ندای ایرانیان را با رویکرد اصلاح‎‌طلبی تأسیس کرده است.

متن پیش‌رو، خلاصه مهمترین فرازهای مصاحبه خبرگزاری دانشجو با وی است:

جزئیاتی از استعفا و 12 روز خانه‌نشینی «جهانگیری» در آبان 98/ روحانی یک نانوایی و بقالی را قبل از ریاست جمهوری اداره نکرده بود

آیا دولت روحانی یک دولت مستقل بوده و اصلاح طلبان نقشی نداشتند؟

تاریخ قابل تحریف نیست، یک گذشته‌­ای است که با استناد و مدرک در رابطه با آن باید صحبت کرد. تاریخ ۱۳۹۹ و ۱۳۹۶ تاریخ کهن و دوری نیست، تاریخ روز کشور است. همه می­‌دانند که روحانی رای نداشت و رای روحانی تا ۲۰ روز تا یک ماه قبل از انتخابات، بین دو تا سه درصد بود. دو حادثه عامل اصلی وحدت پیرامون آقای روحانی شد. وحدت پیرامون آقای روحانی وحدتی در عین قلت بود، روحانی قلیل بود، کسی را نداشت.

دوم زمانی که آقای هاشمی رفسنجانی را رد صلاحیت کردند، یک پژواک و عصبیت اجتماعی در کشور ما رخ داد و مردم به دنبال یک گزینه‌ای بودند که این گزینه جای آقای هاشمی باشد.  به ازای روزهایی که می‌­گذشت ساعت به ساعت رای آقای روحانی بالا می‌رفت و این موضوع سه علت اساسی داشت. حمایت‌های آقایان هاشمی و خاتمی و نقش جوانان.

اطرافیان آقای روحانی می­‌گویند اصلاحات نقشی نداشت، طنز سیاسی است. اگر آقایان هاشمی و خاتمی نبودند، روحانی حتی رایش به دو سه میلیون هم نمی‌­رسید. دو سه روز آخر آقای عارف جوانمردی کرد و کنار کشید. آقای روحانی با ۵۰ درصد و خورده‌ای رئیس جمهور شد

قول‌هایی که روحانی عمل نکرد

قول‌­هایی که آن روزها آقای روحانی می­‌داد، از فردایش تغییر کرد. سال ۹۶ هم دوباره این داستان تکرار شد؛دور اول مناظره آقای روحانی بازنده بود و انتقادات نسبت به ایشان وسیع و صریح بود. آقای جهانگیری بود که به میدان آمد و پشت ایشان ایستاد؛ به آقای جهانگیری قول دادند، بعد زدند زیرش.

قرار بود دولت را آقای جهانگیری انتخاب کند. زمانی که که آقای جهانگیری و روحانی آمدند، قول دادند که آقای جهانگیری دولت را انتخاب کند. بعد آقای روحانی گفت: «خودم می خواهم اداره کنم». که نتیجه اداره کردنشان هم می­‌بینیم.

روحانی تا به حال نانوایی و بقالی را هم اداره نکرده بود!

 آقای روحانی  تصمیم گرفت و اراده کرد که «خودم می‌­خواهم اقتصاد را اداره کنم»، کسی که تا به حال نانوایی و بقالی را اداره نکرده بود».

مردم در عصر بیداری هستند. ما در دوره انقلاب فکر و انقلاب تحلیل قرار داریم. تحلیل یک شهروند با تحلیل یک روستایی متفاوت است. اگر تحلیل روستایی بیشتر نباشد، کمتر نیست. تحلیل کسی که در آمریکا نشسته یا در سازمان ملل نشسته با تحلیل کسی که در اینجا در یک دانشگاه نشسته بیشتر نیست.

جزئیاتی از استعفا و 12 روز خانه‌نشینی «جهانگیری» در آبان 98/ روحانی یک نانوایی و بقالی را قبل از ریاست جمهوری اداره نکرده بود

اصلاحات هم باید پاسخگو باشد

مجموعه اصلاحات پشت آقای روحانی آمد. من به مجموعه اصلاحات انتقاد دارم؛ مجموعه اصلاحات نمی‌­تواند بگوید من نبودم. اصلاحات نقش داشته و باید پاسخگو باشد.

اگر قائل به دمکراسی هستیم، اگر قائل به آزادی بیان هستیم، اگر قائل به سخن گفتن آزاد هستیم، اگر برای نگاه مردم احترام قائل هستیم باید بپذیریم ما اشتباه کردیم. باید  سهم خودمان را بپذیریم.

ماجرای حانه‌نشینی ۱۲ روزه جهانگیری

آقای جهانگیری شاید ده­‌ها موضوع در دلش باشد که نخواهد بگوید. آقای جهانگیری بعد ماجرای بنزین آبان ماه، ۱۲ روز در خانه نشست  و وزرا به دنبالش رفتند و وی را برگرداندند.

 استعفا داده بود. چرا اینها را نمی­‌گویند؟ بیایند و به مردم بگویند. اینها باید برای جامعه و مردم گفته شود. اگر نمی­‌خواهیم شفاف باشیم و فکر می­‌کنیم مردم غریبه هستند، مردم نامحرم هستند؛ همین راه را ادامه بدهند، همین طور که تا به حال ادامه دادند و کار به قضاوت تاریخ بسپارند.

(در موضوع نابسامانی‌های ارزی اینطور می­‌گویند که دلار ۴۲۰۰ تومانی دستپخت آقای جهانگیری بود و مامور شد تا بیاید  به مردم بگوید) من نمی‌دانم، خود آقای جهانگیری باید بیاید روشنگری کند. آقای جهانگیری، خروجی یک عقل جمعی و جلسه جمعی را آمد و بیان کرد مثل یک سخنگوی دولت.

سخنگوی دولت که مسئول اجرایی قوانین نیست. آقای جهانگیری خودش می‌­گوید که فداکاری کردم و کسی نبود که جلو بیاید. آقای روحانی گفتند و من آمدم بیان کردم و بازار به خاطر اعتباری که ایشان در بخش صنعت داشت؛ ۸ سال وزیر بود ایشان بیاید صحبت کند و التیام و آرامش در بازار مستقر شود و جلوی التهاب را بگیرند.

جزئیاتی از استعفا و 12 روز خانه‌نشینی «جهانگیری» در آبان 98/ روحانی یک نانوایی و بقالی را قبل از ریاست جمهوری اداره نکرده بود

جهانگیری وقتی کاری از دستش برنمی‌آید بیخود پای دولت می‌ایستد

من سخنگوی آقای جهانگیری نیستم؛ تازه منتقد ایشان هستم. آقای جهانگیر وقتی نمی‌­تواند کاری کند، بی­خود پای این شیوه می‌­ایستد. نقد ما به آقای جهانگیری این است که وقتی زمینه کار برایش فراهم نبود، برای چه ادامه داد.

حتی چندبار اصلاح طلبان هم پیشنهاد استعفا به او دادند خودش هم استعفا کرد ولی نمی‌گذاشتند. در نهادهایی هم در جاهای مختلف مصلحت نمی‌­دانستند که آقای جهانگیری برود. لذا همه اینها در فرایند سیاسی ایران نقش داشته‌­اند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=7876

مطالب مرتبط

05دی
موضوع دیدار حسن روحانی با مقام معظم رهبری چه بود؟
پاسخ یک کارشناس مسائل سیاسی به سوال خبرنگار صدای حوزه؛

موضوع دیدار حسن روحانی با مقام معظم رهبری چه بود؟

24آبان
اگر رئیسی نیامده بود!
تصور اینکه شخصی مثل حسن روحانی در این 100 روز رئیس جمهور می‌شد؛

اگر رئیسی نیامده بود!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.