• امروز : سه شنبه - ۹ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 28 January - 2025
کل اخبار 6369

صدای حوزه امروز

مبانی حکمرانی در آموزه های علوی از منظر آیت‌الله مکارم شیرازی کم و کیف ارتباط حوزه و جامعه در صد سال اخیر؛ اگر از حکومتی شدن می ترسیدیم اصلا چرا انقلاب کردیم؟! نشست مشترک مدیران بین الملل حوزه های علمیه با مدیران حوزه های علمیه استان سیستان و بلوچستان برگزار شد واقعیت فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چه بود؟/ تصاویری از مشاجرۀ خانوادگی زن جوان بی‌حجاب، قبل از حمله به روحانی حاضر در فرودگاه!/ واکنش ها به رفتار روحانی حاضر در صحنه مروری انتقادی بر بایدهای آرمانی که معاون آموزش حوزه بیان کرد! لازم است مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود همچنان برای تبلیغ نقشه جامعی وجود ندارد / تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است! پوکر کی حلال میشه؟! حل و فصل جن عاشق توسط طلبه بلاگر! “رقص” در سینمای قبل و بعد از انقلاب به روایت یک طلبه! ابتکار عمل آیت الله حائری یزدی در بازسازی حوزه علمیه قم در شرایط رو به اضمحلال حوزه در ستایش تبلیغ عشایری!/ عکس نوشته شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد!

4
یادداشت؛

غرب و تکنیک خلق تصاویر وارونه در وین

  • کد خبر : 39920
  • 04 فروردین 1401 - 15:14
غرب و تکنیک خلق تصاویر وارونه در وین
رصد بازی غرب در مذاکرات وین در برهه حساس و سرنوشت ساز کنونی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، خصوصا آنکه متوجه پایان یافتن ابعاد فنی و حقوقی مذاکرات و لزوم اتخاذ تصمیم سیاسی نهایی درآمریکا باشیم.

به گزارش صدای حوزه، حنیف غفاری کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی به عملکرد سیاسی و رسانه‌ای غربی‌ها در این مقطع از مذاکرات وین پرداخته است که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

“روایت نادرست اولیه” از یک صحنه ، واقعه یا حتی نشست بین المللی به مراتب از “روایت درست ثانویه” بیشتر مورد توجه مخاطبان عام قرار می گیرد! این همان قاعده ای است که بازیگران غربی در مذاکرات وین به آن استناد کرده و در موارد اختلافی باقیمانده ، برداشت و روایت ” کاذب” ، “مبالغه آمیز” یا “وارونه” خود را جایگزین “واقعیت ماجرا “سازند. استناد به این تکنیک تبلیغاتی-روانی در برهه کنونی ( مراحل نهایی مذاکرات) بیش از پیش نمود پیدا کرده است. در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آنها گذشت:

نخست اینکه حدود و ثغور مطالبات و خطوط قرمز تعیین شده از سوی کشورمان در مذاکرات وین بر سر مسائل اختلافی از جمله “حل و فصل موضوعات پادمانی”،”ارائه تضمینهای ذاتی و اعتباری”،” لزوم رفع تحریمهای بازدارنده در مسیر اجرایی شدن برجام” و ….. از ابتدا مشخص بوده و در حال حاضر نیز جمهوری اسلامی ایران ذره ای نسبت به آنها عدول نکرده است.

در چنین شرایطی بخش اعظم عملیات تاکتیکی و روانی غرب در مرحله پایانی مذاکرات، ناظر بر دفرمه شدن هندسه مذاکرات و جا به جایی یا لغو خطوط قرمز تعیین شده از سوی کشورمان صورت می گیرد.هر اندازه به پایان مذاکرات نزدیک تر شویم ، این رویکرد و رفتار از سوی غرب تشدید می شود.

نکته دوم ، به پیچیدگی تصاویر مجازی خلق شده از سوی سیاستمداران و رسانه های غربی باز می گردد. در این خصوص، میان شبکه های سیاسی- رسانه ای در آمریکا و اروپا ارتباطی مستقیم و نظام مند وجود دارد. اصلی ترین دغدغه غرب در این معادله، خلق تصاویر مجازی و جایگزین ساختن آن با واقعیات جاری در مذاکرات می باشد.

در چنین معادله وارونه ای، تاکید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر لزوم ارائه تضمینهای ذاتی و اعتباری در خصوص آینده برجام مصداق “زیاده خواهی” و تلاش غرب مبنی بر حفظ ارکانو اضلاع شبکه تحریم علیه ایران ، مصداق “واقع بینی” محسوب می شود! این وارونه نمایی خروجی همین تصویر سازی مجازی است.

اساسا یکی از پیچیده ترین مباحث در علم فیزیک که بسیاری از مخاطبان این علم را به اشتباه می اندازد، به ارتباط میان « جسم واقعی» و « تصویر مجازی» باز می گردد. محاسبه نسبت «اجسام» و « تصاویر» همواره آسان نیست، خصوصا اگر پای یک « تصویر مجازی» در میان باشد! تصویر مجازی، مخاطب را به اشتباه می اندازد و تصویر واقعی را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. تعمیم قواعد علم فیزیک به عالم سیاست، در قبال مذاکرات وین می تواند کارساز باشد!

نکته سوم مربوط به تکنیکهای مدیریت بازی روانی غرب در مراحل نهایی مذاکرات وین باز می گردد. بدیهی است که تنها راه مواجهه با این رویکرد، اصرار بر همان خطوط قرمز و پررنگ نمایی آنها سر میز مذاکره خواهد بود. در چنین شرایطی قطعا عوامل محیطی قادر به تغییر مختصات ، ماهیت و محتوای میز مذاکره در وین نخواهند بود. در این معادله، هم افزایی دستگاه دیپلماسی و رسانه های داخلی یک الزام محسوب می شود.مذاکرات فنی وحقوقی با طرف غربی در وین مدتهاست به پایان رسیده است. اکنون زمان آن رسیده است تا “تصمیم سیاسی نهایی غرب” جهت انعقاد توافق نهایی گرفته شود.

زمانی که سخن از “تصمیم سیاسی” به میان می آید، تکنیکهای تبلیغاتی، روانی و رسانه ای نقش انحصاری خود را در جدال طرفین پیدا خواهند کرد. در حال حاضر، آمریکا و تروییکای اروپایی تمامی توان خود را صرف “جنگ روایتها ” از مذاکرات وین کرده اند. ارائه تفاسیر نادرست اما عامدانه از موارد اختلافی باقیمانده و ابعاد انها، در همین راستا صورت می گیرد.

در نهایت اینکه رصد بازی غرب در مذاکرات وین در برهه حساس و سرنوشت ساز کنونی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، خصوصا آنکه متوجه پایان یافتن ابعاد فنی و حقوقی مذاکرات و لزوم اتخاذ تصمیم سیاسی نهایی درآمریکا باشیم. این تصمیم سیاسی در یک لحظه می تواند منجر به پایان یافتن مذاکرات و رسیدن به توافق نهایی یا بالعکس، منتج به شکست کامل مذاکرات شود.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=39920
  • نویسنده : حنیف غفاری کارشناس روابط بین الملل
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

29اردیبهشت
ایران مقابل آمریکا پیروز شده است
اعتراف جالب مشاور ترامپ پس از 41 سال؛

ایران مقابل آمریکا پیروز شده است

24اردیبهشت
گذشت زمان به ضرر اروپا و آمریکاست/ بورل پیشنهاد جدیدی نداشت
17اردیبهشت
صهیونیسم جهانی؛ دشمن اصلی مهدویت و ظهور/نقد غرب با پشتوانه ی تجربه زیسته
نگاهی به فعالیت ها و آثار مرحوم نادر طالب زاده؛

صهیونیسم جهانی؛ دشمن اصلی مهدویت و ظهور/نقد غرب با پشتوانه ی تجربه زیسته

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.