حجت الاسلام طالبی نیا نامزد انتخابات شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار صدای حوزه، با بیان اینکه حضور روحانیون در شورای شهرها و روستاها از جهات مختلفی قابل توجه است، گفت: روحانیون حاضر در شورای شهر ها و روستاها می توانند روی سایر اعضای شورا تأثیر مثبت داشته باشند.
حجت الاسلام طالبی نیا کارکرد اصلی روحانیون در شورای شهرها و روستاها را در گرو اخلاق و تقوا مداری آنها دانست و عنوان کرد: اگر یک روحانی متقی در شورا حضور داشته باشد، اخلاق او در بین سایر اعضا نفوذ کرده و در عملکرد شورا نمایان می شود.
وی با بیان اینکه اثرگذاری مطلوب اخلاقی بر سایر اعضای تنها یکی از کارکردهای حضور روحانیون شورای شهرها و روستاها است، اظهار داشت: انتظار این است که در ممالک اسلامی برنامهها و قوانین بر اساس موازین شرعی تنظیم شود؛ کسی میتواند این کار را انجام دهد که درس خوانده مکتب امام صادق(ع) باشد و از مبانی دینی آگاهی داشته باشد.
حجت الاسلام طالبی نیا ابراز داشت: حضور روحانیون آگاه سیاسی در شورای شهرها و روستاها می تواند، جلوی بسیاری از تخلفات مالی را بگیرد؛ به عنوان مثال عوارضی که در شورای شهرها به تصویب رسیده و از مردم اخذ میشود، غیر شرعی است و باید جلوی آن گرفته شود.
وی ادامه داد: وقتی قانون غیر شرعی در شهر بزرگی مانند تهران به تصویب میرسد، عوارض ناشی از این قانون حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت را شامل می شود؛ روحانی حاضر در شورای شهر با یک زبان گویا می تواند از ضرر میلیون ها نفر جلوگیری کند.
حجتالاسلام طالبی نیا با بیان اینکه عملکرد خوب روحانیون در شورای شهر سبب ایجاد خوش بینی مردم نسبت به نظام اسلامی می شود، گفت: بخش اعظمی از شئون زندگی مردم مربوط به دین آنها می شود؛ بسیاری از شهروندان انتظار دارند مسائل اخلاقی در شهرها ساری و جاری باشد؛ به عنوان مثال قشر متدین به دنبال ایجاد زمینه تفریح سالم برای خود و خانواده هستند؛ در همین رابطه باید پارک های مخصوص خانواده و بانوان، گسترش پیدا کند و علاوه بر آن امنیت آن نیز فراهم کرده است.
وی به بررسیهای میدانی صورت گرفته در خصوص شوراهای شهری که از وجود یک روحانی بهره مند بودن اشاره کرد و عنوان داشت: در شوراهایی که روحانی حضور داشته، اختلاف اعضای شورای شهر و روستا به حداقل رسیده و وجود یک عالم وارسته در این شورا ها سبب وحدت رویه شده است.
حجت الاسلام طالبی نیا افزود: بر مبنای تجربه های صورت گرفته در شوراهایی که روحانیون در آن حضور دارند از تصویب قوانین خلاف جلوگیری شده و حقوق مردم استیفا میشود و بسیاری از مفاسد اخلاقی و اقتصادی به حداقل میرسد.
وی در پایان بیان کرد: تجربه های بسیار موفقی از حضور روحانیون در شورای شهر کلانی مانند تهران، قم، اصفهان و تبریز وجود دارد؛ مردم در سبد رای خود، نام تعدادی از روحانیون شرکت کننده در انتخابات را قرار دهند تا از این طریق از برکات حضور روحانیون در شورای شهرها بهرهمند شویم.