• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 0
14
در یک گفتگوی زنده صوتی در روبیکا مطرح شد؛

حجت الاسلام پژمانفر: نقش لاریجانی در موضوع اعتراضات بنزینی بیشتر از روحانی بود

  • کد خبر : 13864
  • 02 خرداد 1400 - 2:26
حجت الاسلام پژمانفر: نقش لاریجانی در موضوع اعتراضات بنزینی بیشتر از روحانی بود
حجت الاسلام پژمانفر گفت: لاریجانی رجل بی شناسنامه نیست؛ عملکرد او در طول سالیان گذشته مشخص است اما این روزها به گونه ای پشت تریبون قرار می‌گیرد که انگار با یک آدم جدیدی طرف هستیم بسیاری از مشکلات امروز کشور به طور مستقیم مربوط به عملکرد ۱۲ ساله آقای لاریجانی در مجلس است

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، چهارمین گفتگوی زنده‌ی دوطرفه طرح مجازی زنجیره تواصی با موضوع بررسی جریانات سیاسی انتخابات با حضور حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مجلس شورای اسلامی به صورت زنده در اپلیکیشن روبیکا برگزار شد.

گفتمان جریان انقلابی، استقلال کشور است

حجت الاسلام پژمانفر در این جلسه مجازی با بیان اینکه، در حال حاضر دو جریان انقلابی و غیر انقلابی در صحنه رویارویی کشور در مقابل هم قرار گرفته‌اند، گفت: شعار و گفتمان جریان انقلابی استقلال کشور است و این جریان اعتقاد دارد که باید استقلال خود را حفظ کنیم تا سایر مشکلات کشور را حل کنیم؛ به همین دلیل بیش از ۴۰ سال است که نظام جمهوری اسلامی در تلاش است تا وابستگی‌ها را به صفر برساند.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در عین حالی که کشور ما سعی در رسیدن به استقلال تام در تمامی عرصه‌ها دارد، بسیاری از کشورهای دیگر وارد تجارت جهانی شده و زیرساخت‌های استقلال خود را فراهم نمی‌کنند و پس از تقسیم‌بندی، هر یک از آن‌ها، وظیفه‌‌ای مانند تولید نفت و محصولات کشاورزی را بر عهده می‌گیرند.

تقابل جریان آقای روحانی با استقلال کشور

وی ادامه داد: بر همین اساس در مقابل جریان انقلابی، جریان غیر انقلابی اعتقاد دارد ذیل ارتباط با دیگران است که می‌توان طعم آبادانی و پیشرفت را چشید و مشکلات تنها زمانی مشکلات حل می‌شود، که رابطه با کدخدای دنیا یعنی آمریکا بهبود داده شود.

حجت الاسلام پژمانفر عنوان کرد: با همین تفکرات آقای روحانی به قول خود بازی برد برد را شروع کرد و اعتقاد داشت که باید با کشورهایی که قهر کردیم، طرح دوستی بریزیم؛ بر طبق ادعای آقای روحانی و دوستان او، در این صورت همه مسائل، حتی آب خوردن کشور حل شده و ایران شبیه کشوری مثل کره جنوبی یا ژاپن می‌شد.

دولتبه نتیجه مذاکرات وین امیدوار است

نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تیم آقای روحانی در ۸ سال گذشته تمام تلاش خودش را کرده تا کشور در این مسیر حرکت کند و هم اکنون نیز در وین تمام همت خود را به‌کار گذاشتند تا یکبار دیگر فضای گفت‌وگو ایجاد کرده و سپس با ایجاد فضای رسانه‌ای، این مطلب را به مردم القا کند که می‌تواند، مشکلات را حل کند.

وی با بیان اینکه آقای روحانی امیدوار است در این روزهای پایانی از مذاکرات وین نتیجه ای بگیرد و بتواند اهداف خود را در دولت بعدی پیگیری کند، ابراز کرد: باید مردم را نسبت به وجود این دو جریان در کشور آگاه کرد تا با یک چشم باز در انتخابات شرکت کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند.

آسیب‌های جدی اخیر به کشور، حاصل تفکر غرب‌گرا

حجت الاسلام پژمانفر بیان کرد: در حال حاضر عملکرد برنامه‌ریزی شده دولت آقای روحانی به گونه‌ای بوده که کشور را آسیب پذیر کرده؛ این در حالی است که در گذشته این آسیب‌ها وجود نداشته است. در گذشته نه چندان دور کشور ما از لحاظ امنیت غذایی مستقل بود و تحریم‌ها نمی‌توانست باعث فلج شدن اقتصاد کشور شود اما هم اکنون دولت امنیت غذایی را به حدی پایین آورده‌اند که کار به نان شب مردم کشیده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: باید مردم را به این نکته توجه داد که آیا امروز که مرغ در بازار نایاب شده، دست ما برای مذاکره پرتر است، یا زمانی که مرغ را صادر می‌کردیم؟!

وی عنوان کرد: دولت روحانی با برنامه‌های خود تلاش می‌کند، فضایی را به وجود آورد که دولت بعدی هیچ گزینه‌ای جز مذاکره نداشته باشد؛ برنامه‌ریزی جریان غیرانقلابی این است که ذهن‌ها را منحرف کرده و به مردم بقبولانند که تنها راه نجات کشور، ادامه راه روحانی و دولت سوم اوست.

حجت الاسلام  پژمانفر اظهار داشت: باید سریع و واضح به مردم بگویم که اگر امروز امنیت داریم، حاصل گفتمان مقاومت است و اگر دچار مشکلات اقتصادی هستیم، نتیجه پشت کردن به این گفتمان است،

در ادامه حجت الاسلام  پژمانفر به سوالات شرکت کنندگان در این گفت و گو پاسخ دادند.

ادامه روند پیگری شکایت از رئیس جمهور

سوال _ نتیجه شکایت ۲۲۰ هزار نفر از آقای روحانی چه شد؟ آیا بندهای هشت‌گانه این شکایت قابل اجراست؟

برخی از تخلفاتی که در این شکایت مطرح شده قابل پیگیری قضایی است؛ مثلاً در خصوص بحث مداخلات ارزی پرونده تشکیل شده و در حال پیگیری است و این اقدام بر اساس همین شکایت‌نامه بوده است.

دستگاه قضایی نیز در حال پیگیری است تا این شکایت‌نامه در قالب یک لایحه ادامه پیدا کرده و طبق وعده‌ای که کمیسیون اصل ۹۰ داده است، آقای روحانی به خاطر اعمال خود مجازات می‌شود.

پایان دوران اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی و آغاز جریان انقلابی و غیرانقلابی

سوال ـ با سیاسی کاری دو جریان اصول‌گرا و اصلاح‌طلب در جامعه مواجه هستیم که هرکدام صرفاً به خاطر منافع حزبی خود، از دیگری انتقاد می‌کنند و در واقع غم مردم را ندارند؛ راه حل برون رفت و عبور از این دو جریان چیست؟

شخصیت های سیاسی را باید بر اساس عملکرد مورد قضاوت قرار داد و ادعاها منتسب بودن به جناح خاص اهمیت ندارد و نمی‌تواند ملاک خوبی برای قضاوت افراد باشد. به عنوان مثال باید بررسی کرد آیا تصمیم های هشت ساله دولت روحانی توانسته تاثیر مثبتی در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم داشته باشد؟ و یا بالعکس این وادادگی سبب افزایش مشکلات کوچکتر شدن سفره مردم و پیچیده‌تر شدن شرایط شده است؟ بنابراین راهکار این است که عملکرد افراد را فارغ از وابستگی های جناحی مورد بررسی قرار دهیم.

دوران اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی به پایان رسیده و امروز باید از گفتمان انقلابی و غیرانقلابی صحبت کنیم؛ همانطور که در صحبت‌های رهبر معظم انقلاب نیز آشکار است.

آیت الله رئیسی و قانون‌گذاری برای «ترک فعل»

سوال ـ این اشکال به مجلس فعلی وارد است که به حوزه ترک فعل‌ها ورود پیدا نمی‌کنند و تنها قانون را اعلام کرده و انتظار دارد بعد از تمام شدن ریاست جمهوری قوه قضاییه شکایت‌ها را پیگیری کند، در حالی که این عملکرد مردم را قانع نمی‌کند.

بله همانطور که اشکال در مجلس گذشته وجود داشت در این مجلس نیز وجود دارد؛ مجلس دو وظیفه قانون‌گذاری و نظارت را بر عهده دارد؛ وظیفه نظارت در این دوره از مجلس قوی تر شده اما همچنان مشکلات زیرساختی وجود دارد و در برخی از موارد قانون، جرم‌انگاری نکرده است؛ مثلاً ترک فعل‌ها جرم محسوب نمی شود.

در زمان ریاست آقای لاریجانی در قوه قضاییه بسیاری از پرونده‌ها به همین دلیل از دستور کار خارج می‌شد؛ با حضور آیت الله رئیسی در این قوه، مسئله ترک فعل به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت. برای مثال در قضیه نهاده‌های دامی پس از بررسی‌های کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، دستگاه امنیتی ورود پیدا کرده و عده‌ای از اخلالگران را دستگیر کردند؛ یا به عنوان مثال با اقدامات صورت گرفته تعداد چک های برگشتی ۱۵ درصد کاهش یافته و از تشکیل میلیون‌ها پرونده جلوگیری خواهد شد.

با این حال اقدامات نظارتی کم است و باید افزایش پیدا کند؛ سامانه‌های املاک و فروشگاه‌ها نیز تواند موجب شفاف‌سازی مالی بیشتر شود و ایجاد و ارتقای این سامانه‌ها در در حال پیگیری است.

تخلف انتخاباتی که نتیجه انتخابات را عوض کند نداریم

سوال ـ تخلفاتی که در دوره گذشته انتخابات صورت گرفته، نگرانی‌هایی را به وجود می‌آورد که خدای نکرده سبب اثرگذاری در نتیجه انتخابات شود؛ آیا لازم نیست تدابیری در این خصوص اندیشیده شود؟

باید مراقب باشیم به گونه‌ای صحبت نشود که نظام متهم گردد. البته هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که تخلف وجود ندارد ولی این سخن که تخلفات به گونه‌ای فراگیر است که خروجی انتخابات را عوض می‌کند، قطعاً اشتباه است؛ همچنان که رهبر معظم انقلاب نیز همین اعتقاد را دارند؛ نباید اجازه داد تخلفات کوچک دستاویزی برای اتهام به نظام قرار داده شود؛ البته از طرف دیگر نیز عوامل دست اندرکار باید تمام تلاش خودشان را برای حداقلی شدن تخلفات بکار گیرند.

عملکرد ۱۲ ساله آقای لاریجانی، عامل بسیاری از مشکلات امروز کشور

سوال ـ حضور آقای لاریجانی در انتخابات پیش رو را چگونه تحلیل می‌کنید؟

هنوز گزینه‌های قطعی اعلام نشده؛ امروز یک گزارش در مورد تخلف آقای جهانگیری و سه گزارش در مورد تخلفات آقای لاریجانی به شورای نگهبان ارائه دادم که به زعم بنده با توجه به این تخلفات آقایان لاریجانی و جهانگیری باید رد صلاحیت شوند؛ البته ما در هر حال نسبت به تصمیم شورای نگهبان تمکین می کنیم.

آقای لاریجانی شاید بتواند ادامه دهنده راه آقای روحانی باشد؛ چرا که جریان اصلاح طلب در میان مردم هیچ مقبولیتی ندارد به همین دلیل آقای لاریجانی سعی می‌کند، فضا را بگونه‌ای ترتیب دهد که خودش را از جریان اصلاح‌طلب جدا کرده و مستقل نشان دهد.

باید توجه داشت که آقای لاریجانی رجل بی‌شناسنامه نیست؛ عملکرد او در طول سالیان گذشته مشخص است اما این روزها به گونه‌ای پشت تریبون قرار می‌گیرد که انگار با یک آدم جدیدی طرف هستیم که تازه از داخل لپ لپ بیرون آمده است!

بسیاری از مشکلات امروز کشور به طور مستقیم مربوط به عملکرد ۱۲ ساله آقای لاریجانی در مجلس است؛ آقای لاریجانی به شدت روی ناکارآمدی مجلس گذشته و مجلس امروز تاثیرگذار بوده است.

اگر امروز مجلس آن‌چنان که باید و شاید نتوانسته در راس امور باشد و ریل‌گذاری کشور را انجام دهد، به خاطر مسیری است که آقای لاریجانی در گذشته برای مجلس انتخاب کرده است.

اگر امروز مردم می‌گویند مجلس در کشور چه کاره است؟ به خاطر مراقبت نکردن رئیس مجلس گذشته از قوانین متعدد مثبت و عدم اجازه استیضاح‌های متعددی است که به هیئت رئیسه می‌رسید.

در شعله‌ور شدن آتش بنزینی کشور آقای لاریجانی بسیار موثرتر از آقای روحانی بود، در آن زمان آقای لاریجانی اجازه نداد مشکلات از طریق مجلس حل شود. ۱۸۰ نفر تقاضای سوال از رئیس جمهور را داشتند اما آقای لاریجانی چنین اجازه‌ای را نداد و وقتی مردم دیدند که مطالبات از طریق نمایندگان قابل پیگیری نیست به اجبار به خیابان‌ها ریختند. حالا امروز آقای لاریجانی قیافه اپوزیسیون گرفته و خیال می‌کند که مردم اقدامات گذشته را فراموش کردند.

آقای جهانگیری محکوم به انفصال از خدمت است

سوال ـ آیا تخلفاتی که درخصوص آقای جهانگیری به شورای نگهبان ارائه دادید تخلفات دندان‌گیری است که بر اساس آن، آقای جهانگیری رد صلاحیت شود؟

مستنداتی وجود دارد که آقای جهانگیری در زمانی که در وزارت صنایع بوده به خاطر تخلفاتی که انجام داده، محکوم به یک سال انفصال از خدمت و حدود ۶ میلیارد تومان جریمه نقدی شده و کسی که محکوم به انفصال از خدمت شده باشد، صلاحیت ریاست جمهوری را ندارد.

آقایان لاریجانی و جهانگیری مرتکب جرائمی شدند که می‌تواند موجب رد صلاحیت آن‌ها شود؛ اما در هر حال شورای نگهبان با توجه به مصالحی که در نظر می‌گیرد، نهایتاً باید در خصوص صلاحیت ها تصمیم‌گیری کند.

شورای نگهبان فصل الخطاب تایید صلاحیت‌ها است

سوال ـ باتوجه به مستنداتی که در خصوص آقایان روحانی، لاریجانی و جهانگیری وجود دارد، چرا این افراد توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت می‌شوند؟ شورای نگهبان تا چه زمانی می خواهد به این روند مصلحت اندیشی ادامه دهد؟

از طرفی نباید قصاص قبل از جنایت کرد و از طرف دیگر این فقهای شورای نگهبان هستند که وظیفه بررسی تایید صلاحیت افراد را دارند و اگر ما نسبت به مصادیق صحبت کرده و مستنداتی را ارائه می‌کنیم به معنای تعیین تکلیف کردن برای شورای نگهبان نیست و نهایتاً این شورای نگهبان است که در یک فرآیند قانونی، صلاحیت ها را بررسی و پس از جمع بندی اعلام می کند.

البته اگر شورای نگهبان بخواهد ابعاد مختلف رد صلاحیت‌ها را اظهار کند، برخی دچار مشکلات جدی می‌شوند؛ برخی از داوطلبین مجلس شورای اسلامی پس از رد صلاحیت پشت تریبون رفته و بر علیه شورای نگهبان خط و نشان می‌کشیدند، در حالی که اگر دلیل رد صلاحیت آن ها بیان شود، قطعاً آبروی آنها دچار لطمه خواهد شد.

به هر حال در خصوص تایید یا رد صلاحیت‌ها باید همه مساله در نظر گرفته شده و سپس جمع‌بندی شود؛ همان طور که در خصوص تایید صلاحیت آقای روحانی از آنجا که رئیس جمهور مستقر بودند مصالحی وجود داشت و بنده اعتقاد دارم که تصمیم غیر منطقی نبود.

آقای پزشکیان مقبولیت خوبی دارد

سوال ـ نظر شما در خصوص ورود آقای پزشکیان به عرصه انتخابات چیست؟

آقای جهانگیری و لاریجانی مقبولیت خاصی در میان مردم ندارند اما  آقای پزشکیان این‌گونه نیست؛ آقای پزشکان در گذشته وزیر بهداشت بوده، چندین دوره در مجلس شورای اسلامی حضور داشته، اصالتا کردستانی و به زبان آذری نیز مسلط است و در ارتباط با مردم می‌تواند روابط عاطفی خوبی برقرار کند بنابراین یکی از گزینه‌هایی جدی انتخابات، آقای پزشکیان است.

البته مهم تر از افراد، آبشخور فکری آنهاست که با عوض شدن افراد، جریان فکری تغییر پیدا نمی‌کند؛ اگر به مردم این آگاهی داده شود که آقای پزشکیان از کدام جریان است و چه تفکراتی در سر دارد، مقبولیت ایشان نیز کمتر خواهد شد.

قانونا باید نسبت به تخلفات لاریجانی و جهانگیری ورود پیدا می‌کردم

سوال ـ  آقای پژمانفر شما تخلفات آقایان لاریجانی و جهانگیری را به شورای نگهبان تحویل دادید، آیا واقعا توقع دارید با این اقدام این دو نفر رد صلاحیت شوند؛ از طرف دیگر آیا این عملکرد،باعث دیده شدن بیشتر آقایان لاریجانی و جهانگیری نمی شود؟

جدای از اینکه چه کسی رای بیاورد یا نه، همه ما یک وظیفه شرعی و قانونی داریم که باید بر اساس آن وظیفه عمل کنیم؛ بنده رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هستم و باید این کار را انجام می‌دادم؛ البته حتماً روی این اشکال شما که آیا این کار به نفع جریان انقلاب است یا نه؟ تامل خواهم کرد؛ اما از جهت قانونی باید به این قضیه ورود پیدا می‌کردم.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=13864

مطالب مرتبط

31خرداد
ایجاد نزاع و برجسته کردن نقاط ضعف نامزدهای جبهه انقلاب مصداق تفرقه و حرام شرعی است/ لزوم ایجاد تشکیلات ولایی جامع برای کادرسازی متناسب با انقلاب
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار اعضای انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم مطرح کرد؛

ایجاد نزاع و برجسته کردن نقاط ضعف نامزدهای جبهه انقلاب مصداق تفرقه و حرام شرعی است/ لزوم ایجاد تشکیلات ولایی جامع برای کادرسازی متناسب با انقلاب

16خرداد
رمی برئ!
مروری قرآنی از حجت الاسلام والمسلمین قنبریان بر "خط ترانزیت بهتان" در ایام نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری؛

رمی برئ!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.