به گزارش صدای حوزه، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و فعالیتها و عملکرد آن مرکز و نیز عملکرد وزارت امور خارجه در حفظ اطلاعات محرمانه کشور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت.
در ادامه جلسه، نمایندگان با ۱۷۹ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه علنی با این تحقیق و تفحص موافقت کردند.
محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:
۱- علت مصاحبه، تولید و انتشار آن
۲- اهداف تولید کنندگان این فیلم و صوت چه بوده است؟
۳- فایل صوتی چگونه لو رفته و به دست رسانههای خارجی و ایران اینترنشنال رسیده است؟
۴- تیم مصاحبه کننده، عوامل و نگهدارنده فایلها و وابستگان به آنها با چه انگیزهای این کار را انجام دادهاند؟
۵- اقدامات انجام شده در شناسایی عوامل وابسته به شبکههای خارجی در حوزه وزارت خارجه و مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری چه بوده است؟
۶- نقش مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری و رئیس آن حسام الدین آشنا در باب این موضوع چیست؟
۷- غیر از محمد جواد ظریف از کدام وزیر و یا مسئول دولتی مصاحبه به عمل آمده است؟
تاثیر منفی اظهارات ظریف بر روابط خارجی ایران
ابوالفضل عمویی در این باره، اظهار داشت: انتشار فایل صوتی ظریف آثار منفی بر روابط خارجی ما به ویژه در ارتباط با برخی از کشورهای همکار داشته است. انتشار این فایل صوتی در فضای رسانهای به دوگانه باطل میدان و دیپلماسی دامن زد در حالی که دوگانه واقعی منافع ملی ایران و منافع دشمنان است و دیپلماسی و میدان هر و باید در جهت اهداف و منافع ملی کشور به کار گرفته شوند.
وی تصریح کرد: در وهله اول سوال ما این است نحوه انتشار این فایل صوتی و هدف از انجام این مصاحبه چه بوده است؟ آیا موضوع صرفاً ثبت تاریخ شفاهی بوده یا هدف اصلی از این مصاحبه انتشار عمومی آن بوده است؟
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه در این مصاحبه اطلاعات طبقه بندی شده مطرح شده و سوال دیگر ما این است که طرف گفتگو چگونه انتخاب شده و آیا سوابق وی مورد بررسی قرار گرفته است؟
عمویی اظهار داشت: همچنین سوال دیگر ما این است که چگونه فایلی با این اطلاعات طبقه بندی شده در اختیار رسانههای دشمن و چشمهای ناپاک دشمنان قرار گرفته است؟ محتوای گفتگوی وزیر امور خارجه جای سوال و ابهام جدی دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. سه تحقیق و تفحص در این باره آماده شده بود که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به یک تحقیق و تفحص تبدیل شد.
ضرورت بررسی نقش دوتابعیتیها در افشای فایل صوتی ظریف
در ادامه جلسه حسینعلی حاجی دلیگانی در این باره، اظهار داشت: ما باید تحقیق و تفحص کنیم تا مشخص شود این مصاحبه با کدام یک از وزرای دیگر انجام شده است. همچنین باید بررسی شود که چه افرادی که در این پروژه بودند و سابقه بازداشتی داشتند، در آنجا چه کار میکردند و چرا در این مصاحبه تعزیه گردان کار شدند.
حاجی دلیگانی افزود: باید بررسی کنیم که چرا به جای تاریخ نگاری، تاریخ سازی شده است؟ ما باید بررسی کنیم چه کسانی نفوذ کردند و زمینه ورود نفوذیها را فراهم کردهاند و نقش دو تابعیتیها در این مسئله چه بوده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید بررسی شود مرکز استراتژیک ریاست جمهوری در وارد کردن خسارت محض به کشور تا چه حد جهت دهی کرده است و باید پاسخ دهند که آیا برای این اقدام خود با نهادهای امنیتی مشورت کردهاند یا خیر؟ هر چند ما اطلاع داریم یکی از دستگاههای امنیتی به آنان گفته است که این کار انجام نشود.
وی گفت: سردار دلها جان خود را برای دفاع از حرم ومبارزه با داعش تقدیم کرد و سوال این است که آیا شهدایی چون سردار سلیمانی سزاوار حسادت هستند؟ لازم است از قوه قضائیه نیز که ۲۰ نفر از افراد مرتبط با انتشار فایل صوتی وزیر امور خارجه را ممنوع الخروج کرده است، تقدیر و تشکر کنم.