به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، امروزه کنشگری های رسانهای افراد منتسب به بیوت و بزرگان مورد واکاوی و مداقه اهالی رسانه و جریان های فکری و مبنای محاسبه رویکردها یا رویگردانی آنان درباره مسائل سیاسی روز قرار میگیرد. یکی از این کنشگری ها، صدور به هنگام بیانیه، اطلاعیه یا پیام در بروز حوادث و رویدادهاست.
یکی از رویدادهای مهم جهان اسلام، حملات وحشیانه داعش و رژیم صهیونیستی به پیکر جهان اسلام در افغانستان و غزه است. در پی حادثه تروریستی در یکی از مدارس دخترانه افغانستان و کشته شدن تعدادی از دانش آموزان دختر، مراجع تقلید و شخصیت های مذهبی و ملی با صدور بیانیه های جداگانه به این اقدام واکنش نشان دادند و بیزاری خود را از کشتار وحشیانه دختران افغان به جرم محبت اهل بیت علیهم السلام اعلام کردند و خواستار مقابله و پیشگیری سازمان های جهانی از تکرار این نوع اقدامات ضد بشری شدند.
هم چنین در پی جنایات رژیم صهیونیستی در آستانه یوم النکبه در آواره کردن فلسطینیان محله شیخجراح در قدس اشغالی، هتک حرمت مقدسات اسلامی و حتی مسیحی، حمله به نمازگزاران در قدس شریف و کشتار ملت بی دفاع فلسطین در نوار غزه به وسیله جنگنده ها، یگان توپخانهای و موشکی ارتش صهیونیستی که تا کنون منجر به شهادت ده ها مسلمان بی دفاع از جمله ۱۳ کودک شده است، شخصیت های دینی و تاثیرگذار کنشگری های رسانهای خود را با هدف توقف جنایتهای رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند.
بی گمان موج محکومیت اقدامات ضد بشری این رژیم فشار افکار عمومیو جامعه جهانی را به دنبال خواهد داشت. هم چنین از آن جا که ضعف و تفرقه در امّت اسلامی، زمینهساز غصب فلسطین بوده است، امروزه نیز وحدت علما و شخصیت های دینی اسلام باعث نجات مردم مسلمان فلسطین و غزه خواهد شد. به گونهای که در پی حوادث جاری در فلسطین اشغالی و جنایات صورت گرفته از سوی اشغالگران صهیونیست، دفتر مرجعیت عالی قدر مستقر در حوزه علمیه نجف، حضرت آیت الله سید علی سیستانی بیانیهای صادر کرد و بار دیگر حمایت قاطع خود را از مردم سربلند فلسطین در مقاومت شجاعانه خود در برابر اشغالگران مورد تاکید قرار داد و ملت های آزاده را به حمایت و پشتیبانی از ملت فلسطین در بازپس گیری حقوق سلب شده فرا خواند.
این همه در حالی است که حجت الاسلام سید حسن خمینی درباره حمله تروریستی کابل با تاخیر، تنها در پستی اینستاگرامیبه خانواده های کودکان مظلوم افغان تسلیت گفت و آنان را قربانی تحجر دینی و حضور نامبارک بیگانگان دانست.
در شرائطی که حامیان مردم مظلوم فلسطین در سایر نقاط جهان حتی در نیویورک نسبت به حملات وحشیانه صهیونیست ها کنشگری اعتراضی داشتهاند، تولیت حرم امام راحل با وجود آن که خود را ملزم به صیانت و پاسداری از اندیشه و مکتب امام خمینی میداند و موسسه تنظیم و نشر آثار امام را با بودجه میلیاردی راهبری میکند، هنوز درباره این مسئله مهم جهان اسلام سکوت کرده و حتی حاضر نشده با یک پست اینستاگرامیهم سر و ته قضیه را فیصله دهد.
اطرافیان حجت الاسلام سید حسن خمینی حساسیت او را در قضایای مورد اهتمام جریان و جناح سیاسی خاصی که نسبت چندانی با مصالح عمومیو قضایای جهان اسلام ندارد، تا آستانه صدور پیام های تسلیت و حضور در مجالس ترحیم بالا میبرند، و به عنوان مثال برای درگذشت همسر پدر میرحسین موسوی، مادر همسر و خاله سید محمد خاتمی، مادر محسن آرمین، والده هادی خانیکی، خواهر سید محمد صدر، خواهر محمد علی جماعتی، خواهر پیروز حناچی، خواهر محمد حسین حسن خانی، خواهر محمد علی هادی نجف آبادی، همسر محمد باقریان و حتی برخی سلبریتی های ورزشی مانند میناوند و محمد خادم پیام تسلیت صادر میکند، با کمال تعجب در مسائل و قضایای مربوط به غرر اندیشه های امام راحل و مبانی انقلاب اسلامیمانند مبارزه با رژیم صهیونیستی و آزادسازی قدس شریف سکوت پیشه میکند.
تولیت حرم امام راحل را به خواندن فرازهائی از افکار و بیانات پیرجماران در لزوم هوشیاری علما در برابر خطر نفوذ اسرائیل غاصب دعوت میکنیم: «باید علمای اعلام و خطبای عظام، ملت را عموماً و طبقه کارگر را خصوصاً، از خطر اجانب عموماً و خطر اسرائیل و عمال اسرائیل خصوصاً برحذر دارند و از آنهایی که دست اجانب و خصوص اسرائیل را برای قبضه ذخایر کشور باز گذاشتهاند اظهار تنفر و برائت کنند … باید علمای اعلام، رویّۀ کناره گیری و گوشه نشینی را رها فرمایند و خطبای عظام حقایق را روشن به ملت گوشزد نمایند و آنها را به خطرات محتمله آگاه نمایند و ملت باید از علمای اعلام و مبلغین محترم پشتیبانی نمایند».[۱]
با کدامین موید و قرینه میتوانیم این رفتار اعتزالی و سکوت معنادار حجت الاسلام سید حسن خمینی را حمل بر وجه احسن کنیم؟ مگر رصدگران، مجریان و راهبران اتاق های فکر رسانه های دشمن و امپراتوری خبری جهانی تحت سلطه صهیونیسم جهانی در این روزها بیکار نشستهاند و در این بحبوحه رسانهای، این ترک کنشگری انقلابی تولیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام را در محاسبات رسانهای خود به حساب نمیآورند و نسبت به آن مغفول خواهند بود؟ تولیت حرم امام این روزها سرگرم چه اقدام مهمیاست که فرصت محکوم کردن این جنایات را با قصد التیام زخم های وارد آمده بر پیکر جهان اسلام را ندارد؟ شاید مشتاقانه در پی ایفای نقش محوری و وحدت بخش بین گروه ها و شخصیت های اصلاح طلب و حتی مطرودان امام راحل مانند وابستگان فکری نهضت آزادی در انتخابات اخیر است تا باز هم زیر پای مطرودان امام در جماران فرش قرمز پهن کند و شخصیت های افراطی اصلاح طلب و جریان های زاویه دار با انقلاب را برای مسئله سازی در انتخابات ۲۸ خرداد سازماندهی کند.
[۱] صحیفه امام، ج ۲۱، ص۵۴۲.