• امروز : یکشنبه - ۲۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 11 May - 2025
کل اخبار 6476

صدای حوزه امروز

فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! حوزه پیشرو و سرآمد مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم امام خمینی ره پرچمدار تعالی حوزه قم در نیم قرن اخیر/ بعد مردمی و اجتماعی از مهمترین ابعاد حوزه علمیه است/ مردم پشتوانه اصلی حوزه و نهاد علم دین هستند چالش ها و فرصت های حوزه علمیه در صدسال دوم حیانش! نشست گفتمانی صدای حوزه با عنوان “حوزه آینده؛ فرصت‌ها و چالش‌ها” ضرری که افشای اسرار به شیعه وارد کرده است/ تاریخ سازی با حضور به هنگام یا نابهنگام درباره اطلاعیه بکارگیری طلبه کارمند در یک مسجد جزئیات اولین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره)، ویژه طلاب و روحانیون کل کشور نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد +متن عربی مصاحبه اطلاعیه جذب “کارمند طلبه” برای یک مسجد یا جذب پیمانکار همه فن حریف؟!/ از توانایی مداحی و بیان احکام تا مسئولیت نظافت سرویس های بهداشتی! تصویر پسر اوس موسی الگویی خوب برای معرفی یک طلبه و روحانی

43
تحلیل مفهوم بدن‌نمایی از دیدگاه روانشاسی؛

رابطه ابراز وجود و حجاب

  • کد خبر : 43807
  • 09 بهمن 1401 - 12:21
رابطه ابراز وجود و حجاب
وقتی تو به یک نفر هیچ ارزش وجودی و هیچ چیز که نشان دهد که هست ندهی، فقط باید بدنش را نشان دهد چرا که بدن حداقل چیزی است که یک موجود زنده و یک موجود بیولوژیک دارد؛ او غیر از این هیچ چیز دیگر ندارد که نشان دهد.

به گزارش پایگاه خبری صدای حوزه، دکتر رضا خاکسار، کارشناس علوم تربیتی و استاد دانشگاه در یادداشتی درباره حجاب نوشت:

انسان موجودی است که برای وجود داشتن باید دلیل داشته باشد(وجود به معنی فلسفی خود مراد نیست). این اصل روانشناسی است، یک اصل علمی است و هر کس این اصل را انکار  کند جاهل است و اصولا نمی‌تواند کار درستی انجام دهد.

ابراز وجود مساوی است با ایجاد وجود داشتن؛ انسان با ابراز  وجود، وجود پیدا می‌کند و اگر هیچ دلیلی وجود نداشته باشد، ابدا وجود ندارد. وقتی تو به یک نفر هیچ ارزش وجودی و هیچ چیز که نشان دهد که هست ندهی، فقط باید بدنش را نشان دهد چرا که بدن حداقل چیزی است که یک موجود زنده و یک موجود بیولوژیک دارد؛ او غیر از این هیچ چیز دیگر ندارد که نشان دهد.

بنابر این بدن نمایی در او یک غریزه طبیعی، جبری علمی، قطعی و ناگزیر است. اگر هم بخواهی جلو او را بگیری یک کار غیر علمی جاهلانه و ناشیانه کرده‌ای که در او بیشتر عکس‌العمل ایجاد می‌کند. حالت طبیعی و فطری او این است.

چرا مردها کمتر نیاز به بدن‌نمایی دارند؟

چرا در  جامعه معمولی (چه شرقی و چه غربی) به طور طبیعی و نه در گروه‌های خاص، مردها کمتر از زن‌ها به بدن نمایی نیاز دارند؟زیرا نظام اجتماعی طوری بوده که مردها توانسته‌اند رشد انسانی، یعنی ارزش‌های غیربدنی بیشتری کسب کنند و برای نمود خودشان نیاز به بدن‌نمایی نداشته باشند.

اما نظام اجتماعی مردانه در شرق و غرب، نظامی بوده که زن از رشد انسانی و ارزش های فکری و روحی و معنوی بازداشته، به طوریکه او خود به خود بدن‌نمایی می‌کند و چیز دیگری ندارد برای ابراز وجود. هر چه او را بیشتر تحت فشار قرار دهی هر چه بیشتر  او را در پوشش قرار دهی، بیشتر عکس‌العمل ایجاد می‌کند و بُعد کمبودش را به شکل انحرافی دیگری جبران می‌کند. همه آن نمودهایی را که یک خانم اروپایی در مثلا فلان هتل بین‌المللی نشان می‌دهد، او بر سر سفره نذری نشان می‌دهد و جلویش را نمی‌توان گرفت و این اصلی علمی است.

حجاب و زیبایی اندیشه

زمانی می‌توانیم جلویش را بگیریم که انگیزه فرد را تحلیل روانی کنیم. وقتی که همین زن به غیر از بدنش یک آرمان انسانی پیدا کرد، چیز مقدس‌تر، باارزش‌تر  ومتعالی‌تر دیگری به صورت آرمان، آگاهی، تعهد، مسئولیت، دانش و ارزش‌های معنوی و انسانی به او ضمیمه شد، اینها وجود داشتن او را اثبات می‌کند و دیگر نه تنها لازم نیست او را بپوشانی، به او زور بگویی و دائما جهنم و ملک عذاب و … به رخش بکشی؛ بلکه برای خود او بطور طبیعی و در یک عکس العمل فطری و روانی، اندامش هرچقدر هم که زیبا باشد بدن‌نمایی نخواهد داشت. کسر شأنش می‌شود برای آنکه شأن مافوقِ بدن و زیبایی اندیشه پیدا کرده است. کسی که زیبایی اندیشه پیدا کند، زیبایی بدنش را نشان نمی‌دهد؛ کسی که شخصیت انسانیش نمود و تلألو دارد، بر او تبلور بدنی کسر شأن و شرم‌آور است. پس آن را نفی و کتمان می‌کند، چرا؟ برای آنکه بتواند بر روی آن ارزش وجودی متعالی تأکید بیشتری کند، یعنی خودنماییِ انسانی بیشتری داشته باشد و این مسیر طبیعی کار است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=43807
  • نویسنده : رضا خاکسار

مطالب مرتبط

24آبان
عوارض علاقه به انجام اموری تخت، بسیط و خطی در جهانی پیچیده و مردم مدار!
09بهمن
ضرورت حضور فعال در فضای مجازی
چرا باید در وسط معرکه زمانه باشیم؟

ضرورت حضور فعال در فضای مجازی

28اردیبهشت
۴۱ درصد توبیخ‌شدگان حجاب و عفاف دولتی‌اند!
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر مطرح کرد؛

۴۱ درصد توبیخ‌شدگان حجاب و عفاف دولتی‌اند!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.