• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 6327اخبار امروز 3

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

10
خانم دکتر خزعلی مطرح کرد:

رویکرد اسلامی ایرانی فقط در حد حرف باقی مانده است!

  • کد خبر : 18086
  • 19 تیر 1400 - 14:09
رویکرد اسلامی ایرانی فقط در حد حرف باقی مانده است!
دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما تنها اسم رویکرد اسلامی و ایرانی داریم، اما در باطن از همه فرهنگ‌ها به دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی وارد شده است. در حال حاضر تصور می‌شود جامعه جهانی عوض شده است، آمار‌ها نشان می‌دهد در دو سال اخیر ایران بالاترین رکورد تغییر جنسیت را در کشور‌های جهان دارد و این مساله تامل برانگیز است.

به گزارش صدای حوزه، به نقل از روابط عمومی نشست مجمع ملی مطالبه گران حوزه فرهنگ، قرارگاه بقیت الله العظم؛ دکتر خزعلی در نشست مجمع ملی مطالبه گران حوزه فرهنگ افزود: یکی از علل بد حجابی مسئولین هستند، که با غفلت و تداخل بزرگترین ضربه را زده است. بودجه خوب داده شده است، اما در این حوزه عقب گرد داشته ایم و نظارت وجود ندارد.

دکتر غزعلی باید کل حکومت اسلامی جنبه اسلامی به خود بگیرد، اما آیا واقعا در مدارس ما به درس دینی اهمیت داده می‌شود، همه دروس برای شرایط کرونایی الزامی است تنها دروس اسلامی باید حذف شود؟ این مسائل نشان دهنده این موضوع است که در کشور تا چه انداز به مسائل ارزشی اهمیت داده شده است.

دین احیاگر در آموزش و پرورش به دین و زندگی تبدیل شده است

وی با مطرح کردن این سئوال که ریشه مشکلات کجاست؟ افزود: بخاطر اینکه درس‌ها در شرایط کرونا زیاد است، باید درس‌های ارزشی ولایت فقیه و شهید سلیمانی حذف شود. شهید فهمیده را حذف کردند و جایگزین آن عکس‌های زیبا از مناظر طبیعی گذاشتند. این نابودی دین است. دین آثار باستانی اسلام است، در محرم هر کس خود را مسئول می‌داند که هیئت امام حسین را برپا کند، اما مسئولین می‌خواهند با دو عکس مسئله را ختم به خیر کنند، این می‌شود که دین احیاگر در آموزش و پرورش به دین و زندگی تبدیل شده است.

دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: از زمانی که مدیریت فرهنگی را به دست افرادی دادیم که مسئول نبودند مسئله حجاب و دین کمرنگ شد. وقتی مسئول ۳۰ مسئولیت دارد و تنها ۳ مورد را انجام می‌دهد باید محاکمه شود، زیرا در از این مسئولیت خود کم کاری انجام داده است و متاسفانه زنان و خانواده جز همان مسئولیت‌هایی است که به حاشیه رفته اند.

دکتر خزعلی افزود: به واسطه رای مسئولین حکومت (بودجه و برنامه) منحرف شده است و کار‌های علمی، فرهنگی و دینی یک هزارم بودجه را به خود اختصاص داده اند. از این بودجه درصد بسیار زیاد به موسیقی تعلق می‌گیرد و حجاب، عفاف و خانواده در رده‌های پایانی قرار دارد، این در حالی است که زمانی که مقام معظم رهبری رئیس جمهور بودند ما این مشکلات را نداشتیم و تا همین امروز رئیس جمهور یک حکم نداده اند.

وی با اشاره به اهمیت مسئله زنان و خانواده در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاکنون ۴ مرتبه مسئله عفاف و حجاب به شورای عالی رفته است و رای همه اعضای شورای عالی را گرفته است، اما چرا هیچ اتفاقی در این حوزه نمی‌افتد جای سئوال است.

ما تنها اسم رویکرد اسلامی و ایرانی داریم

این فعال حوزه زنان افزود: ما تنها اسم رویکرد اسلامی و ایرانی داریم، اما در باطن از همه فرهنگ‌ها به دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی وارد شده است. در حال حاضر تصور می‌شود جامعه جهانی عوض شده است، آمار‌ها نشان می‌دهد در دو سال اخیر ایران بالاترین رکورد تغییر جنسیت را در کشور‌های جهان دارد و این مساله تامل برانگیز است.

دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: قرص‌های سقط جنین به وفور در اختیار افراد قرار می‌گیرند، وزارت بهداشت دو بار برنامه ریزی کرده و دستورالعمل‌های لازم برای ورود آموزش جنسی، انواع سقط ها، آموزش ماما‌ها برای مسائل تجاوز و. به همه داده است و رسانه‌ها را موظف می‌کند که خلاف این دستورالعمل‌ها فعالیتی نکنند و با صحبت‌های خلاف این اصول برخورد شود،

آیا وزارت بهداشت صحبت‌های مقام معظم رهبری در حوزه افزایش جمعیت را نشنیده است؟ صحبت‌های رهبری در کدام بخش این پروتکول‌ها قرار می‌گیرد؟

وی تصریح کرد: ۲۰ سال است وزارت بهداشت برای تنظیم خانواده به زوج‌های در حال ازدواج آموزش می‌دهد. یک جزوه پر از مسائل کنترل جمعیت، سقط جنین و … در اختیار زوج‌های جوان قرار می‌دهند و این جزوات به صورت فایل صوتی نیز داده و در نهایت زوج‌ها به افرادی که کنترل جمعیت می‌کنند وصل می‌شوند.

رشته مدیریت خانواده در حال تصویب است

دکتر خزعلی یادآور شد: رشته مدیریت خانواده در حال تصویب است. در مهندسی فرهنگی غنی سازی دوران تحصیل داریم که باید افراد، مطالب مهم برای ارتقا کیفیت زندگی در خانواده و مدیریت زمان را فرا بگیرند. تا فرد پس از ازدواج مدیریت زمان و زندگی را برای ثبات زندگی زناشویی داشته باشد. برای خانم‌های خانه دار در منزل دوره‌های پودمانی تا مقطع کارشناسی برای تحکیم بنیان‌های خانواده برگزار کرده ایم.

این فعال حوزه زنان و خانواده افزود: نگاه‌های سلیقه‌ای به موضوع خانواده یکی دیگر از موارد است. جزوه‌ای برای آموزش و پرورش تهیه شد که خانم ابتکار جلوی این موضوع را گرفتند. زیرا این جزوه نوع عواطف، رابطه‌ها را مشخص و جوان را آگاه می‌کرد؛ که گفته شد این جزوه بوی ازدواج می‌دهد.

ما تاخیر ازدواج نداریم تعطیل ازدواج داریم

دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما تاخیر ازدواج نداریم تعطیل ازدواج داریم که از فرهنگ‌های غربی وارد کشور ما شده است. از زمان‌های قدیم مدیریت خانه به دست زنان‌های مقتدر و توانا انجام شده است. ما شاهد هستیم دختران از خانواده‌های مرفه علاقه‌ای به ازدواج ندارند و این نشات گرفته ازکم کاری مسئولین داخلی و برنامه ریزی‌های خارجی برای تعطیلی ازدواج است.

وی افزود: در برنامه‌های ارائه شده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از جمله برنامه‌های توسعه بخوبی دریافت می‌شود که همواره سیاست‌های درنظر گرفته شده، زنان را به تنهایی محور قرار داده و پرداختن به موضوع خانواده در محور اصلی نبوده مگر برنامه‌ی پنجم توسعه که سیاست‌ها و برنامه‌های این برنامه نیز عملاً با تغییر دولت بروی زمین ماند و اثری از آن باقی نماند.

این فعال حوزه زنان و خانواده تاکید کرد: در طول دولت هفتم و هشتم چه سازمانی برنامه ریز و کنترل کننده‌ی کشور بود؟ آیا این برنامه‌ها و کپی برداری‌ها از فرهنگ غربی عامل اصلی ایجاد دوگانگی بین دین و مدرنیته نشد؟ آیا شیب آسیب‌های اجتماعی سوغات و عاقبت این تقلید کورکورانه نبود؟

وی گفت: اگر در برنامه چهارم، دیدگاه‌های فمینیستی با هدف حضور صرف اجتماعی و اشتغال با نام «توانمندسازی زنان» و «بهبود کیفیت زندگی آنان» مفاهیمی محوری شمرده می‌شدند، در برنامه پنجم «زن و خانواده» و «عفاف و حجاب» را دو مفهوم کلیدی محسوب کرد.

«قانون تسهیل ازدواج جوانان» از مهم‌ترین اسناد حوزه زنان خانواده است

دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی «قانون تسهیل ازدواج جوانان» از مهم‌ترین اسنادی دانست که در آذرماه ۱۳۸۴ تصویب شده است.

وی افزود: مواردی، چون ایجاد صندوق اندوخته ازدواج جوانان، انبوه سازی مسکن و اجاره آن به زوج‌های جوان، اختصاص فضا‌های دولتی برای برگزاری جشن‌های ازدواج، پرداخت قرض الحسنه کمک هزینه زندگی به زوج‌های بیکار و بدون منبع درآمد، تصحیح باور‌ها و آداب و رسوم مانع ازدواج از جمله مواردی بود که برای تسهیل ازدواج جوانان انجام شد.

دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تشکیل کمیته سازمان ازدواج در هر شهرستان، تعیین محل خدمت سربازان متأهل در نزدیک‌ترین پادگان محل سکونت، تهیه طرح جامع آموزش و مشاوره قبل و بعد از ازدواج و اولویت‌بخشی به متأهلان در دسترسی به فرصت‌های شغلی و وام‌های اشتغال و مسکن، از جمله مباحث مطرح شده در این قانون است.

این فعال حوزه زنان و خانواده افزود: در شرایطی که کشور در یک وضعیت نامناسب در زمینه‌ی طلاق به سر می‌برد اقدامات و دستاورد‌های معاونت زنان به عنوان اصلی‌ترین متولی خانواده در کشور مورد تاسف است. معاونت زنان و خانواده به جای پرداختن به اشتغال به عنوان یک مساله‌ی درجه ۲ از نظر امام خامنه‌ای از مساله‌ی خانواده به عنوان یک مساله‌ی درجه‌ی یک کشور و مهد هویت بخشی زنان، غافل و بی توجه است.

وی تصریح کرد: توجه به سازمان‌های مردم نهاد در این دولت همواره زیاد بوده و است تا جایی که مسئولین برخی از این سازمان‌های مردم نهاد تا آموزش‌های بین المللی در حاشیه کمیسیون مقام زن هم همراهی شدند. سازمان‌های مردم نهاد در صورت فعالیت شبکه‌ای می‌توانند در تحقق بسیاری از سیاست‌های دولتی تاثیر گذار باشند لیکن موردی که جای تامل دارد این است که این سازمان‌های مردم نهاد توسط مدرسین خارجی چه مطالبی را در برگرفته اند و قرار است مجری چه سیاستی باشند؟

هنوز قانون ۹ ماه مرخصی زایمان در برخی از ادارات انجام نمی‌شود

دکتر خزعلی یادآور شد: هنوز قانون ۹ ماه مرخصی زایمان در برخی از ادارات انجام نمی‌شود و در راستای پیگیری این قانون معاونت زنان امنیت شغلی زنان را در اولویت بالاتر از این مرخصی میداند و همواره نگرانی از دست دادن شغل بانوان را دغدغه‌ی اصلی خود در اجرای این قانون می‌دانند.

وی افزود: به گفته‌ی معاونت مذکور سایر قوانین حمایتی در راستای افزایش جمعیت نیز بدلیل نداشتن بودجه و حمایت مالی از طرف دولت قابل اجرا نیست در حالی که حتی بگفته‌ی امام خامنه‌ای تدوین قانون‌های حمایتی در بحث افزایش جمعیت لازم و مهم هستند و این معاونت می‌بایست با مدیریت فرابخشی خود این نقص و کمبود را مدیریت کند.

دبیر واحد زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سند توسعه‌ی پایدار که یکی از اسناد بین المللی است و با هدف ریشه کن کردن فقر تدوین شده است ۱۷ آرمان یا هدف دارد که آرمان ۵ آن اشاره‌ای به توانمند سازی همه‌ی دختران و زنان و برابری جنسیتی دارد که با توجه به اظهارات معاونت زنان نسبت به عدم بی تفاوتی نسبت به این سند می‌توان رگه‌های تطبیق این سند را به خوبی در برنامه‌ی ششم توسعه دید. ولی این سند تا چه انداز اجرائی شده است؟

وی به برخی از مشکلاتی که در مورد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری توسط شورای زنان در سال ۹۵ و ۹۶ تهیه شده بود اشاره کرد و گفت: برگزاری پودمان آموزشی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برای خانواده ها، عدم اجرای تشکیل دوره‌های آموزشی برای ارباب رجوع، عملکرد ضعیف در مورد برگزاری همایش‌ها و…

در موضوع عفاف و حجاب، عملکرد ضعیف در حمایت از سازمان‌های غیر دولتی، همکاری این معاونت با انجمن جامعه شناسی، دفاع مسئولین معاونت از ازدواج سفید، عدم پرداختن به موضوع عفاف و حجاب در دوره‌های آموزشی این مرکز برای توانمندسازی مدیران زن، موضع گیری برخی مسئولین که با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب مغایرت دارد

(خانم مولاوردی – عصر ایران – حجاب در ابتدا نباید اجباری می‌شد) خانم دکتر ابتکار – خبرگزاری ایسنا – برخی محدودیت‌ها در اجرای کنسرت زنان سلیقه‌ای است) حمایت و تشویق معاونت از کارگردان فیلم بنفشه آفریقایی (در این فیلم یک زن با دو مرد به بهانه حمایت از سالمندان زندگی مشترکی دارند یعنی این زن با شوهر سابقش که سالمند بوده و همچنان به او علاقمند است و هم با شوهر جدیدش مشترکا زندگی می‌کند.

وی گفت: شورای فرهنگی اجتماعی زنان اولین ساختار تشکیلاتی در حوزه زنان است که بعد از انقلاب و در دوره ریاست جمهوری مقام معظم رهبری تأسیس شده است. تشکیل این شورا در جلسه شماره ۱۱۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۹/۳/۶۶ با عنوان شورای سیاستگذاری و هماهنگی در مسائل فرهنگی و اجتماعی زنان به تصویب رسید و آیین¬نامه آن نیز در جلسه شماره ۱۲۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۲۴/۶/۱۳۶۶ تصویب شد.

این آیین¬نامه مشتمل بر اهداف، وظایف و اختیارات و ترکیب اعضای شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده بود.

دکتر خزعلی خاطر نشان کرد: شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده از ابتدای تشکیل تا پایان آبان سال ۱۳۹۹ تعداد ۸۶۸ جلسه برگزارکرده است. حاصل این جلسات، سیاست‌ها و طرح‌هایی در حوزه زنان و خانواده است که پس از بررسی و تصویب در جلسات شورا، به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه و پس از طرح و بررسی در شورای عالی یا شورای معین، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.

این فعال حوزه زنان سیاست¬ها و طرح¬های مطروحه در جلسات شورای زنان با رویکرد سیاستگذاری را به این صورت معرفی کرد: سیاست‌های دفاعی زنان، ایجاد تسهیلات برای ورود دختران محروم و مستعد به دانشگاه ها، منشور زن در سینما، سیاست‌های ارتقاء فرهنگی و تعمیق باور‌های دینی زنان و دختران، وضعیت ازدواج خانم‌های ایرانی با افاغنه به منظور حل مشکلات موجود، طرح «مقابله با بروز و ظهور و رشد جریان عرفان‌های انحرافی و کاذب» از مهم‌ترین طرح‌های مطرح شده است.

وی طرح‌های مطرح شده در حوزه عفاف و حجاب را بررسی چگونگی اجرای راهکار‌ها و آیین نامه اجرائی طرح توسعه عفاف و حجاب در دستگاه‌های اجرائی، آسیب شناسی نحوه اجرای طرح توسعه عفاف و حجاب در جامعه و برگزاری نمایشگاه مد و لباس، شرح وظایف دستگاه‌ها در مصوبه عفاف وحجاب جهت تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی،

ارائه گزارش عملکرد دستگاه‌ها در رابطه با مصوبه حجاب و عفاف در سال‌های مختلف، بررسی عملکرد دستگاه‌ها در اجرای مصوبات عفاف و حجاب و تحلیل گزارشات ارسالی دستگاه ها، پیشنهاد پیگیری نمایندگان محترم مجلس جهت قرار دادن موضوع عفاف و حجاب در فراکسیون خانواده، بررسی طرح «بنیاد ملی حجاب و عفاف و پوشش» در ادامه طرح پژوهش فقهی و قانونی حجاب و عفاف عنوان کرد.

دکتر خزعلی با اشاره به اهمیت مسائل آموزشی افزود: ایجاد تسهیلات برای ورود دختران محروم و مستعد به دانشگاه ها، بررسی وضعیت خوابگاه‌های دانشجویان دختر، بررسی وضعیت دختران دانشجو در آموزش عالی و بررسی وضعیت گروه معارف و اساتید زن، طرح ایجاد رشته مطالعات خانواده، ارائه گزارش از نحوه اجرای رشته مطالعات خانواده، بررسی وضعیت آموزش طلاب غیرحضوری در جامعه الزهرا (س) از مهمترین اقدامات ما در این حوزه بوده است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=18086
  • منبع : خبرگزاری دانشجو

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.