• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 6327اخبار امروز 3

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

10
عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مطرح کرد؛

استعدادیابی و مدیریت ورودی‌های حوزه؛ گره‌گشای معیشت طلاب

  • کد خبر : 8420
  • 17 فروردین 1400 - 9:53
استعدادیابی و مدیریت ورودی‌های حوزه؛ گره‌گشای معیشت طلاب
حجت الاسلام ناظمی معتقد است مدیریت در جذب افراد برای ورود به حوزه و استعداد‌یابی آنها ارتباط مستقیمی با معیشت طلاب دارد.

حجت الاسلام محمد‌حسین ناظمی، عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه فرهنگیان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار صدای حوزه، ضمن اشاره به اهمیت معیشت طلاب، گفت: مبحث معیشت طلاب باید در دو بُعدِ معیشت طلاب به صورت کلی و معیشت طلاب در دوران شیوع ویروس کرونا بررسی شود. 

وی با بیان این که در بهبود وضعیت معیشتی طلاب لازم است تغییراتی در سبک و شیوه پذیرش طلاب صورت گیرد، اظهار داشت: حوزه‌ علمیه باید در پذیرش طلاب مدیریت بیشتری داشته باشد تا از همان روز‌های ابتدایی ورود افراد به حوزه، جایگاه شغلی آنها در آینده مشخص شود. این همان کاری است که بسیاری از سازمان‌ها، نهاد‌ها و ارگان‌های موفق انجام می‌دهند.  

استعداد سنجی و هدفمند‌سازی پذیرش طلاب از جمله راهکار‌های بهبود معیشت طلاب است

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حوزه‌ علمیه باید ارزیابی داشته باشد که جامعه در آینده به چه میزان طلبه برای حضور در مساجد، انجام امور تبلیغی یا رسیدن به مرحله اجتهاد نیاز دارد. با این کار جذب طلاب با این هدف کاهش یافته و بار شهریه سبک‌تر خواهد شد.

وی ابراز داشت: بنابراین یک راه بهبود معیشت طلاب آن است که حوزه‌های علمیه در میان طلاب استعداد‌یابی کند تا افرادی که استعداد مرجعیت دارند به ادامه تحصیل در عرصه‌های تخصصی فقه و اصول بپردازند و طلاب دیگر نیز به مباحث فرهنگی و امور تبلیغی وارد شوند.

حجت الاسلام ناظمی با تأکید بر این که مدیریت در جذب افراد برای ورود به حوزه و استعداد‌یابی آنها ارتباط مستقیمی با معیشت طلاب دارد، عنوان کرد: در چنین سیستمی مشخص می‌شود که یک طلبه پس از پایان تحصیلات حوزوی، با چه تخصصی و در کدام عرصه باید فعالیت داشته باشد.

وی فراگیری مهارت‌های مختلف را یکی دیگر از راه‌های بهبود معیشت طلاب دانست و گفت: چنانچه طلاب در طول تحصیل به کسب مهارت‌های تبلیغی، آموزشی و… بپردازند، در آینده می‌توانند به شکل بهتری تأثیرگذار بوده و در نتیجه معیشت بهتری داشته باشند.

شیوع ویروس کرونا نباید مانع فعالیت‌ طلاب شود

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: بی‌تردید شیوع ویروس کرونا نباید مانع فعالیت طلاب شود. طلاب می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به همان فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی که در گذشته داشتند، بپردازند یا آن که این فعالیت‌ها را در فضای مجازی ادامه دهند.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: با توجه به حضور گسترده مردم در فضای مجازی، سازمان‌ها و نهاد‌هایی همچون اوقاف، سازمان تبلیغات، دفتر تبلیغات و همچنین هیئت امنای مساجد باید منابع مادی بیشتری برای حضور طلاب در فضای مجازی اختصاص دهند.

استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: بی‌تردید اصل معیشت طلاب؛ این که طلاب چگونه می‌توانند امرار معاش داشته باشند، به هدفگذاری خودِ طلاب بستگی دارد اما سیستم نیز می‌تواند کمک بزرگی در هدایت طلاب داشته باشد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=8420

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.