به گزارش صدای حوزه، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد گلشن (واقع در تهران، خیابان مولوی، کوچه شهید موسوی کیانی) به همت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سید محمد رضا غروی بنا شد و وی حدود ۶۰ سال امام جماعت این مسجد بود.
غروی در ردیف پیشگامان انقلاب اسلامی بود و مسجد گلشن با تلاش وی از مهمترین مراکز تجمع نیروهای مبارز علیه رژیم پهلوی بود. حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی غروی، نوه این روحانی که پس از درگذشت وی، امام جماعت مسجد گلشن شد در این خصوص به شبستان گفت: مرحوم آقای غروی از مروجان نهضت امام خمینی (ره) بود و برای توسعه این نهضت، مسجد گلشن را مرکز فعالیتهای انقلابی خود و حمایت مالی از مبارزان قرار داد.
امام جماعت مسجد گلشن افزود: آیت الله سید صادق لواسانی (ره) و حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا غروی (ره) دو تن از مهمترین علمایی بودند که در تکثیر و توزیع گسترده بیانیهها، سخنرانیها و اعلامیههای حضرت امام (ره) در جنوب شهر تهران و همچنین حمایت مالی از حرکات اعتراضی ملت ایران علیه طاغوت نقش آفرین بودند. جالب است بدانیم که هر دوی این بزرگواران مسجد را مرکز مبارزه قرار دادند و نکته جالب این است که هر دو بانی ساخت یا توسعه مساجد متعددی در سطح شهر تهران و در کنار درس و بحث و مبارزه، همیشه امام جماعت نیز بودند.
مسجد گلشن در کنار نقش بسیار مهم در تشویق مردم به مبارزه علیه طاغوت، مرکز دستگیری از نیازمندان در جنوب شهر تهران نیز بودند به طوری که به گفته افراسیاب هروک از کسبه محله مولوی، بسیاری از نیازمندان با مراجعه به خیریه مسجد گلشن، درخواست خود را مطرح می کردند و تقریبا هیچگاه دست خالی برنمیگشتند.
مهمترین مرکز دینی و فرهنگی در منطقه مولوی
نکته بسیار مهم این است که مرحوم آقای غروی از منابع اصلی تامین کمکهای مومنانه مسجد گلشن بود و ضمن مراجعات رایجی که به علما میشود، وی مغازه پارچه فروشی در بازار مولوی تهران داشت که از درآمد آن، همیشه نیازمندان بهرهمند میشدند. این مغازه اکنون توسط یکی از فرزندان وی اداره میشود و همچنان بخشی از درآمد آن صرف کمک مومنانه به اقشار نیازمند میشود.
حجت الاسلام والمسلمین «سید حبیب حسینی» در این خصوص به شبستان گفت: بیش از ۲۰ سال شاگرد درس خارج مرحوم آقای غروی بودم. این کلاس از بدو تاسیس تا زمانی که کسالت ایشان عود کرد، در مسجد گلشن برگزار میشد و برای عموم مردم خیلی جالب بود که این مسجد در صبحها میزبان جمع زیادی از روحانیون و طلاب برای تحصیل علوم دینی بود. برگزاری درس خارج در این مسجد مهمترین اقدام برای تقویت این مسجد در میان روحانیون و جلب نظر مردم بود.
این شاگرد حجت الاسلام والمسلمین غروی افزود: حاج آقا غروی باور داشت که مسجد باید کانون همه فعالیتهای محلات باشد لذا خودشان تا سن ۸۷ سالگی نیز مرتب به مسجدی میآمدند و حتی به خاطر دارم زمانی برای حضور در مسجد از دو عصا استفاده میکردند.
مسجد گلشن پس از حدود ۴۱ ماهی که از درگذشت غروی میگذرد، توسط سید مرتضی غروی، نوه وی اداره میشود. حاج آقا مرتضی در این خصوص به شبستان گفت: این مسجد که اهالی آن را به اسم مسجد آیت الله غروی میشناسند، توانسته به مهمترین مرکز دینی و فرهنگی در منطقه مولوی تهران تبدیل شود.
در خط مقدم مبارزه با کرونا
امام جماعت مسجد گلشن اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا تا حدودی بر فعالیتهای این مسجد به ویژه در ماههای نخست شیوع آن اثر منفی بر جای گذاشت اما با تشویق حجت الاسلام والمسلمین سید محمد غروی -پدرم- که از اعضای جامعه مدرسین و عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور است، سعی کردیم در این مسجد در این دوره برای مردم باز باشد و نماز جماعت و سایر برنامههای مذهبی را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کنیم.
پایگاه مقاومت بسیج مسجد گلشن که «شهید موسوی کیانی» نام دارد در دوره شیوع ویروس کرونا ضمن ضد عفونی کردن بخشهای مختلف این مسجد و محله مولوی و کوچه شهید موسوی کیانی، در اجرای طرح شهید سلیمانی و غربالگری ساکنان و کسبه این محله نسبت به ویروس کرونا مشارکت داشته است. بسیجیان این مسجد در تهیه و توزیع کمکهای مومنانه نیز بسیار مشارکت دارند.
اهالی مسجد گلشن در دوره شیوع ویروس کرونا بیش از ۴۰۰ بسته ارزاق میان نیازمندان توزیع کردند و توزیع مهر نان و گوشت و مرغ نیز در این دوره در شش نوبت صورت گرفت. همه ساله به همت خیریه این مسجد سبد کالا و پوشاک میان نیازمندان توزیع می شود که به گفته غروی امسال نیز این کمک مومنانه دست کم دستگیر ۱۲۰ خانواده محروم خواهد شد.
برگزاری مرتب جلسات هیئت مذهبی «عشاق الرقیه (س)»
به گزارش خبرنگار شبستان، وضعیت ظاهری مسجد گلشن بسیار ستودنی است زیرا ضمن نظم دقیقی که در این خانه مشاهده میشود، خادم میانسال و تنومند آن با جدیت ضمن نظافت همه روزه مسجد گلشن، بر رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی نظارت دارد. البته شمار نمازگزاران این خانه خدا به اقتضای شیوع ویروس کرونا به ویژه از نوع انگیسی آن که ترس جدیدی در میان مردم ایجاد کرده است، متوسط بود. به هر روی این مسجد که حیاطی وسیع و شبستانی بسیار بزرگ دارد که به راحتی بیش از ۷۰۰ نفر در آن جای می گیرند، امیدوار است با برطرف شدن شیوع ویروس کرونا شاهد حضور پرشمارتر مردم باشد.
از نکات بسیار مهم درباره مسجد گلشن برگزاری مرتب جلسات هیئت مذهبی «عشاق الرقیه (س)» در آن در مناسبت های مختلف است، البته این هیئت هر هفته جمعه ها جلسات خود را برگزار می کند، اما از تاسیس با همراهی مرحوم غروی، در بسیاری از مناسبت ها مراسم مذهبی در این خانه خدا برگزار می کند.