• امروز : دوشنبه - ۲۴ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 15 September - 2025
کل اخبار 6560

صدای حوزه امروز

راه بازکن های خیره‌سر و سازمان‌های فرهنگی بی‌ثمر! پاسخ مرکز خدمات به برخی سوالات درباره بیمه تکمیلی بعد از پایان مهلت ثبت نام! دو ویژگی اساسی روحانیت موفق / تمجید از برپایی درس‌های اخلاق در مساجد قم آیا روحانیت توانسته با تحولات جامعه همگام شود؟ آیا سرمایه اجتماعی روحانیت رو به افول است؟ لزوم اتخاذ رویکرد کیفی در گزارش های تبلیغی / کار خودجوش شما در صدای حوزه بسیار باارزش است! پاسخگویی به روش مرکز خدمات! شروع فعالیت های فرهنگی با دختران اغتشاشگر/ یک سال در مسجد ممنوع‌المنبر شدم موسیقی عرفانی یا عرفان موسیقی؛ مسأله اینست! پاسخ انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم به بیانیه تسلیم جبهه اصلاحات نقدی بر نقد بی پرده خانم اسماعیل زاده به صحبت های استاد پناهیان در باب امر به معروف و نهی از منکر طلبه خبرنگاری که شیفته آموختن بود / روزت مبارک محمد جان! عدالت آموزشی و چالش‌های ساختاری در حوزه علمیه از منظر استاد وکیلی آیا انبیای الهی مشاهده این همه رنج و مصیبت مردم مظلوم غزه را تحمل می کردند؟

3
به مناسبت حوادث ورزشگاه آزادی صادر شد؛

بیانیه تبیینی انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم

  • کد خبر : 45873
  • 15 بهمن 1403 - 14:27
بیانیه تبیینی انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم
اما حادثه اخیر ورزشگاه آزادی که در جریان دیدار دو تیم لیگ برتر اتفاق افتاد، آینه تمام نمایی از صحت پیش‌بینی و دغدغه‌های به حق بزرگان دین بود که به وضوح در طول ۹۰ دقیقه مسابقه فوتبال، خود را نشان داد. این حادثه به قدری زشت و نامبارک بود که حتی صدای افراد غیر مذهبی و خارج نشین را درآورد.

به گزارش صدای حوزه، به مناسبت حوادث ورزشگاه آزادی، بیانیه ای تبیینی از سوی  انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم صادر شده است که در ادامه مطالعه مینمایید:

بسم الله الرحمن الرحیم
مسأله حضور بانوان در ورزشگاه‌های فوتبال از سالها قبل به خصوص در دهه ۸۰ در محافل مختلف مطرح می‌شد که با مخالفت بزرگان دینی به ویژه مراجع معظم تقلید مواجه شد.

برخی با ساده انگاری سطح بحث را به نگاه بانوان به قسمت های پوشیده نشده بازیکنان تقلیل می‌دادند و از سایر تبعات فرهنگی آن غافل بودند که حتی در همین حد نازل هم حق با مخالفان حضور بانوان در ورزشگاه بود‌.

عده ای نیز با سوء استفاده از زمینه های این بحث ضمن هجمه های زشت و غیر اخلاقی به بزرگان دین، احکام شرع را به سخره گرفته و مع الأسف مراجع تقلید و رجال دینی را به ارتجاع و عقب ماندگی متهم کردند. بگذریم که برخی نیز این مساله را دستاویز برخی مسائل سیاسی قرار دادند.

هر چند در سالهای اخیر با انفعال برخی دستگاه های اجرایی و عدم تدبیر لازم، و از سویی برخی فشارهای سیاسی، اجازه ورود بانوان به ورزشگاه های فوتبال داده شد.
اما حادثه اخیر ورزشگاه آزادی که در جریان دیدار دو تیم لیگ برتر اتفاق افتاد، آینه تمام نمایی از صحت پیش‌بینی و دغدغه‌های به حق بزرگان دین بود که به وضوح در طول ۹۰ دقیقه مسابقه فوتبال، خود را نشان داد. این حادثه به قدری زشت و نامبارک بود که حتی صدای افراد غیر مذهبی و خارج نشین را درآورد.

نکته مهم این است که نتیجه این انفعال و بی تدبیری صرفا به همان مسابقه محدود نبوده و می‌تواند نقطه آغازی بر سیر قهقرایی فرهنگ ایرانی اسلامی در فضاهای ورزشی و سپس سرایت فرهنگ زشت فحاشی های ناموسی و حرکات مبتذل و جنسی از ورزشگاه به فضای عمومی جامعه باشد که اگر به موقع تدبیر نشود در مدت زمان کوتاهی باید شاهد تغییر الگوهای گفتاری و رفتاری در سطح عمومی جامعه باشیم.

آیا ایرانیِ امروز با دیدن صحنه های آکنده از بی اخلاقی ورزشگاه آزادی می‌تواند ادعای ناموس‌داری و اخلاق مداری کند؟
آیا حامیان ورود بانوان به ورزشگاه فوتبال می‌توانند از بی‌اخلاقی های گسترده ورزشگاه آزادی دفاع کنند؟ آیا می‌توانند با خانواده خود فیلمهای منتشر شده آن را تماشا کنند؟

اگر نصایح دلسوزانه مراجع معظم تقلید و بزرگان دین به گوش جان شنیده می‌شد و مسببان وضع فعلی بر موضع اشتباه خود اصرار نمی‌کردند و مسئولین اجرایی نیز در این زمینه انفعال به خرج نمی‌دادند، امروز شاهد این افتضاح ملی و حادثه شرم‌آور نبودیم.

انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم در خاتمه چند نکته را یادآور می شود:

۱. این حادثه شرم‌آور که همه دغدغه‌مندان فرهنگی و علاقه‌مندان فرهنگ اصیل ایرانی_اسلامی و دوستداران ارزشهای انسانی را داغدار کرد نباید با بی تفاوتی نهادهای حاکمیتی نادیده گرفته شود؛ لازم است همه مسئولین در این زمینه واکنش نشان داده، اقدامات عاجل برای حل این معضل را به عمل آورند.
۲. در مسائل فرهنگی نظر مراجع تقلید فصل الخطاب است و اعمال سلیقه های شخصی و سفارش‌های بین‌المللی محلی از اعراب ندارد.

۳. از مسئولین کشور _چه مسئولین عالی و چه مدیران میانی_ انتظار می‌رود نسبت به این حادثه شوم از خود واکنش مناسب نشان داده و لااقل، با لسان و گفتار خود در این زمینه موضع گیری کنند تا از عادی سازی و طبیعی گونگی این قبیل حوادث جلوگیری شود و همگان خود را در دفاع از ارزشهای اخلاقی و فرهنگ اصیل اسلامی موظف و مسئول بدانیم.

انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=45873

مطالب مرتبط

24شهریور
وفاق یا واگذاری میدان؟
نقدی بر سیاست فرهنگی دولت در قبال بی‌حجابی؛

وفاق یا واگذاری میدان؟

23شهریور
وقتی سعی دارند عناوین مذهبی را از معانی بلندشان خالی کنند؛ کلکسیون رفتارهای حرام در بوستان نهج البلاغه تهران!
جولان اباحه گری در غیبت گروه های فرهنگی خودجوش، بی عملی دستگاه های فرهنگی و تضعیف ضرب شصت های امنیتی؛

وقتی سعی دارند عناوین مذهبی را از معانی بلندشان خالی کنند؛ کلکسیون رفتارهای حرام در بوستان نهج البلاغه تهران!

23شهریور
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه: ایرانی ها همچنان دست به وقف هستند!
وقتی برنامه "بدون تعارف" هم اهل تعارف و فرار از چالش می شود؛

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه: ایرانی ها همچنان دست به وقف هستند!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.