بایدن در حالی یک ماه از حضورش در سمت رئیس جمهور جدید آمریکا می گذرد که گویا وی نیز مانند روسای جمهور پیشین آمریکا در توهم حذف جایگاه منطقهای ایران با تقویت گروههای تروریستی است.
توهمی که بخش اول آنها را بمباران سوریه و مرز عراق در حمایت از تروریستها برای استمرار بحران در منطقه و به چالش کشاندن امنیت ایران تشکیل میدهد و بخش دوم آن را نیز ماجراجویی غیر عقلانی وی که سعی کرده تا حمله نظامی به سوریه را درسی برای ایران عنوان نماید و چنان وانمود سازد که این تجاوز اقدامی علیه ایران بوده حال آنکه ایران هیچ موقعیت نظامی در آن منطقه نداشته و در عین حال هرگونه اقدام علیه ایران با پاسخی دردناک همراه خواهد بود.
با این حال بایدن بدون خواندن درس های تاریخی پاسخ موشکی ایران به حملات تروریستها به مجلس شورای اسلامی با موشک باران پایگاه آنها در دیروالزور و نیز موشک باران پایگاه عین الاسد به عنوان پاسخ مقدماتی به ترور سردار سلیمانی در حمله تروریستی ترامپ، ادعاهای ضد ایرانی را مطرح کرد. «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره پیام حملات هوایی پنجشنبه آمریکا به ایران، گفت: «شما نمیتوانید بدون مجازات عمل کنید. مراقب باشید.»
تجاوز آشکار به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه
در حمله شامگاه پنجشنبه جنگندههای آمریکایی به پایگاه حشدالشعبی در مرز سوریه و عراق تعدادی از رزمندگان حشدالشعبی شهید و مجروح شدند. حشدالشعبی از سازمانهای نیروهای مسلح عراق به شمار میآید و نقش بسزایی در شکست دادن گروه تروریستی داعش در عراق داشته است.
«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا شامگاه جمعه در تشریح تجاوز شب پنجشنبه جنگندههای آمریکایی به نقطهای در شرق سوریه گفت که دو جنگنده اف-۱۵ با هفت موشک هدایت شونده نقطه کنترلی در منطقه بوکمال را هدف قرار داده که طی آن ۹ تاسیسات ویران شده و بخشی از دو تاسیسات دیگر نیز تخریب شدند.» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حملات غیرقانونی و تجاوزگرانه نیروهای آمریکایی به مناطقی در شرق سوریه را به شدت محکوم کرد و این اقدام دولت جدید آمریکا را تجاوز آشکار به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه خواند.
موشکها، به همانجایی که میخواستند، اصابت کردند
بایدن در حالی توهمات و ماجراجویی ضد ایرانی را مطرح کرده که نگاهی به مواضع و سخنان فرماندهان نظامی آمریکا در باب عین الاسد، پاسخی بر این توهمات است که سندی بر شکست زودهنگام ماجراجویی بیمنطق بایدن است.
«دیوید مارتین» خبرنگار شبکه تلویزیونی «سی بی اس نیوز» در برنامه «۶۰ دقیقه» روز یکشنبه به تشریح حمله موشکی تلافیجویانه ایران به پایگاه نظامی آمریکایی«عین الاسد» در استان «الانبار» عراق در پاسخ به جنایت تروریستهای آمریکایی در ترور شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میپردازد.
طبق گزارش شبکه «سی بی اس نیوز»، در ژانویه سال گذشته میلادی، ایران بزرگترین حمله موشک بالستیکی تا آن زمان را علیه نیروهای آمریکایی انجام داد و ۱۱ موشک به پایگاه عین الاسد که محل استقرار دو هزار نظامی آمریکایی و تعداد زیادی هواپیما است برخورد کرد که هرکدام از این موشکها حامل کلاهکی به وزن بیش از یکهزار پوند (بیش از ۴۵۳ کیلوگرم) بودند.
فرمانده نیروهای تروریست سنتکام در خصوص دقت موشکهای ایرانی و شدت حمله ایران به پایگاه عین الاسد توضیح داد در صورتیکه پایگاه تخلیه نمیشد، «فکر میکنم احتمالاً ۲۰ یا ۳۰ هواپیما را از دست میدادیم و ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرسنل (آمریکا) را از دست داده بودیم. مک کنزی سپس ادامه داد: «حملهای بود که قطعاً مشابه آن را هرگز مشاهده یا تجربه نکرده بودیم…موشکها دقیق بودند. آنها کاملاً به همانجایی که میخواستند، برخورد کردند».
«آلن جانسون» یکی از فرماندهان نیروهای آمریکایی در عین الاسد در توصیف بلندی صدای برخورد موشکها به پایگاه گفت که موشکها طوری صدا میکردند که انگار «یک قطار باری از کنار شما رد میشود». این فرمانده نظامی آمریکایی توصیف کرد که حدود ۴۰ نفر به صورت فشرده در پناهگاهی که فقط برای محافظت از ۱۰ نفر در مقابل حملات بسیار کوچکتر طراحی شده بود، قرار گرفته بودند.
در پی حملات تلافی جویانه ایران به پایگاه عین الاسد، پنتاگون پس از مدتی پنهانکاری اعلام کرد که که در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عینالاسد» آمریکا در عراق، ۱۰۹ نظامی آمریکایی دچار جراحت آسیب مغزی شدهاند. جانسون در ادامه با تأکید بر آنکه آن شب حمله ایران به عین الاسد را فراموش نمیکند گفت که هنوز سردرد دارد و صداهایی در گوش خود احساس میکند و کابوس دارد. در حالی که بعد از این حمله «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا مدعی شد که «همه چیز خوب است» و هیچیک از نظامیان آمریکایی آسیب ندیدهاند، اما پنتاگون به صورت قطرهچکانی و به مرور آمار خسارات ناشی از این حمله را منتشر کرد.
سیاست فشار هوشمندانه بایدن
لازم به ذکر است ادعاهای بایدن درباب حمله به سوریه را میتوان ادامه سیاست فشار هوشمندانه دانست که بر اساس آن از یک سو به سیاست تحریم پرداخته میشود و از سوی دیگر از ابزار نظامی استفاده میشود چنانکه سخنگوی کاخ سفید شامگاه جمعه گفت کشورش آماده گفتوگوی دیپلماتیک با ایران است اما تحریمها علیه این کشور را کاهش نمیدهد.
«ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری تلویحاً اشاره کرد که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا ممکن است برای پایبند شدن به برجام سیاست دولت پیشین این کشور در تغییر برچسب تحریمی برخی از نهادهای ایرانی را به عقب برنگرداند. در این میان در واکنش به ادعای نظامی آمریکا علیه ایران عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم چاپ لندن به نخستین حمله هوایی دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا به منطقه مرزی سوریه با عراق واکنش نشان داد و نوشت:
شاید اشتباهات بایدن در خاورمیانه خیلی زود شروع شده و بسیار سریعتر از آنچه بسیاری آن را انتظار داشتهاند، رخ داده است. عطوان نوشت: علت این که آمریکا مستقیم به داخل خاک عراق یا مرزهای ایران و حتی مستقیم گردانهای حزب الله حمله نکرده، این است که بایدن نمیخواهد دولت مصطفی الکاظمی را به عنوان متحد خود در مضیقه قرار دهد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بایدن که درصدد بازگرداندن ایران به میز مذاکرات برای برنامه هستهای است، به دنبال تحریک تهران نیست، وی همچنین تلاش میکند که از هرگونه پاسخ انتقامجویانه ایران یا حزبالله عراق خودداری کند. عطوان نوشت: اگر آمریکا بر این باور است که این حملات میتواند به عنوان اهرم فشاری باشد برای این که ایران را به میز مذاکرات برای توافق جدید بازگرداند یا این حملات میتواند حمایت سفارت و پایگاههای نظامی آمریکا در خاک عراق را تأمین کند، سخت در اشتباه است، چرا که شاید این حملات نتیجه عکس بدهد و موجب افزایش حمله به این پایگاهها و نیز حملات موشکی و راکتی شود، حملات دقیقی که پیشتر پایگاه هوایی آمریکاییها در قلب فرودگاه اربیل در شمال عراق را هدف قرار داد و به دنبال آن چندین کارشناس آمریکایی و متخصص تکنولوژی هواپیمای جنگنده و ساخت موشک زخمی شدند.
باجخواهی امریکا از ایران
لازم به ذکر است آمریکا در حالی ادعای مذاکره سر میدهد که همزمان با استمرار تحریمها و تهدید نظامی به دنبال باج خواهی از ایران است. آمریکا میداند که به صورت مستقیم توان تقابل نظامی با ایران را ندارد لذا با تحرکات نظامی در سوریه، عراق و افغانستان به دنبال ایجاد ناامنی و اعمال فشار نظامی بر ایران است. این امر زمانی آشکارتر میشود که بایدن در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره پیام حملات هوایی آمریکا به سوریه برای ایران، گفت: «شما نمیتوانید بدون مجازات عمل کنید. مراقب باشید.» این رفتارهای آمریکا نشانگر عدم اصلاح رفتار دولتمردان این کشور است و آنها همچنان با رفتارهای تروریستی و ناامنسازی منطقه به دنبال باجخواهی از کشورها از جمله ایران هستند این رفتار سندی دیگر بر حقانیت بیاعتمادی جمهوری اسلامی به آمریکا و اروپاست چنانکه کشورهایی همچون انگلیس نیز رسما از این تجاوز آمریکا به سوریه و توجیهات آن برای توجیه این تجاوزات حمایت کردهاند.
به هر تقدیر تجاوز اخیر آمریکا به سوریه که نقض حاکمیت یک کشور مستقل عضو سازمان ملل است نشان داد که آمریکا همچنان همان سیاستهای بحرانساز گذشته را ادامه داده و نمی توان به وعدههای آن اعتماد کرد.