به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام زائری را با تفاوت هایش و جملات و عبارات و مواضع متمایزش میشناسیم. مخالفتش با گشت ارشاد و موافقتش با فیلم مارمولک و پرداختنش به مسائل مرزی دین و جامعه مثل حجاب از نمونه های این موضوعی است که مطرح کردیم و اندکی درباره اش باید صحبت کنیم و قلم بزنیم.
اخیرا هم پست هایی را در رابطه با دین و روحانیت در اینستاگرامش منتشر کرده که دور از ارتباط با مباحثی نیست که اخیرا در شبکه های اجتماعی پیرامون همین موضوع مطرح و تبدیل به سوژه شده است. کتابی منتشر کرده با “عنوان دینی که آنها میگویند، نه!” و درباره علامه جعفری و اعتباری بودن احترام عمامه نیز سخن گفته است و پازل آخر ایده زائری، سوالی است که با مقدمه ای از شهید بهشتی طرح کرده است؛ جامعه بدون روحانیت یا اصلاح جامعه روحانیت؟
تهور و شجاعت در اندیشه ورزی و انعکاس رسانه ای روحانی در وضعیتی که کنشگری طلاب و نقشآفرینی در سطح جامعه و راهبری مردم، حلقه مفقوده حوزه های علمیه است، ستودنی و قابل درک و تحسین است. خیلی سخت است و سنگین وقتی وسط شانتاژهای معاندین و جوسازی رسانهای و جوزدگی اجتماعی، وارد معرکه شوی و در صدد تعمیر کشتی روی اقیانوس باشی! اما با کدام تئوری مهم است. تحت تاثیر چه جو و اتمسفری بسیار مهم است! در چه فرامتنی و اینکه در امتداد کدام فضای برساخته ای حائز اهمیت است.
برخی سوالها، بیرحم هستند و ظاهری منصف و منطقی ولی باری روانشناختی و اثری لغزنده دارند.
آقای زائری، از جو رسانه ها فاصله بگیرید!
آقای زائری دگراندیش بودن شما را در حد حضور در خندوانه و گعده های جوانان و کنشگری های مجازی متفاوت میتوان درک نمود ولی اینکه بدون تئوری عمیق و با اتکا به تجربه زیسته و ادبیات ساختارشکن و منش بیتعارف بخواهید برای اصلاح روحانیت پویش اجتماعی راه انداخته و نسخه ترمیم بپیچید، قابل پذیرفتن نیست. لطفا کمی از جو رسانهها فاصله بگیرید و کمی از بساطت و سادگی ایده هایتان فاصله بگیرید و سوال هایتان را دقیقتر بنگرید.
بیبیسی و ایران اینترنشنال و من و تو و صدای آمریکا مترصد طرح همین سوالات در سطح اجتماعی هستند تا با مهندسی رسانهای، نسخه “چگونه فکر بکنیم؟” و “به چه چیزی فکر بکنیم؟” را پیادهسازی کنند. جامعه پیچیده تر از آن است که فکر میکنید و رسانه امروز زیر کلید مستکبرین، بی رحمتر از آن است که با سوالات ساده شما، رفتاری ساده داشته باشد.
القای اینکه جامعه روحانیت و دین امروزی نیازمند اصلاح است را کمی بیشتر تلمذ کنید و اندکی عمیقتر خلوت نمایید تا نتایج متقنتر و رفتارهای رسانهای پخته تر داشته باشید. گاهی حس میشود که روحانیت در فضای مجازی دچار رفتار نمایشی و بازی با نقابها شده و به مخرج مشترکی با سلبریتیها در راستای همان تجارت توجه رسیده است.