• امروز : جمعه - ۱۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 4 July - 2025
کل اخبار 6514

صدای حوزه امروز

گردهمایی خانوادگی برگزیدگان گروه‌های تبلیغی استان آذربایجان شرقی تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم

11
آیت الله جوادی آملی در رثای علامه جعفری:

علامه جعفری به ما یادآوری می‌کرد «روزی میهمان خدا بودیم…»

  • کد خبر : 31565
  • 26 آبان 1400 - 17:23
علامه جعفری به ما یادآوری می‌کرد «روزی میهمان خدا بودیم…»
قارون می گفت من خودم زحمت کشیدم، علم اقتصاد می دانستم و خودم سرمایه فراهم کردم. آن دانشمند دانشگاهی یا حوزوی که می گوید عمری تلاش کردم و عالم شدم، این «اسلامی» حرف می زند و «قارونی» فکر می کند.

به گزارش صدای حوزه، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی در مراسم بیست و سومین سالگرد ارتحال علامه محمد تقی جعفری (ره) که مجازی برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: اگر کسی به خدا بگوید، من زحمت کشیدم و عالم شدم، همان حرف سنایی است که اگر به بارگاه الهی باریافتی مبادا بگویی من زحمت کشیدم و به علم و جامعه خدمت کردم.

وی افزود: استاد ما محمدحسین فاضل تونی که درس فصوص می داد، بارها می گفت وقتی انسان پیش خدا می رود باید با هدیه برود و چیزی ببرد که آنجا نباشد. آنجا فقر و ضعف نیست و بگوید خدایا ضعف و عجز آورده ام. ریشه این سخن در شعر سنایی است که می گوید اگر می خواهی به بارگاه الهی نزدیک شوی؛ روی گردآلود بر زی او که بر درگاه او/ آب روی خود بری گر آبروی خود بری. (قصیده ۱۸۵)

اعتنای به گذشته بیش از آینده

این مفسر بزرگ قرآن کریم از مرحوم علامه جعفری به عنوان دانشمندی یاد کرد که به گذشته بیش از آینده اعتنا و اهتمام داشت و افزود: بزرگان ما برای تربیت جامعه سه قسم هستند. برخی آینده نگر هستند و می گویند اگر چنین باشد، آینده شما در دنیا بهتر خواهد بود، در برزخ راحت ترید و در قیامت بهشت نصیب شما می شود و اگر کم کاری و کوتاهی کردید و بیراهه رفتید، آینده شما در دنیا ویران خواهد بود، در برزخ در زحمتید و در قیامت دوزخی خواهید بود. یعنی ما را به تلخی و شیرینی آینده بیم و امید می دهند.

وی افزود: برخی به گذشته فکر می کنند که ما گذشته پر افتخاری داشتیم و اگر گذشته را حفظ کنیم، وارث میراث گرانقدر هستیم و آینده ما به خوبی تامین می شود و علامه جعفری از این گروه بود.

جوادی آملی درباره گذشته به آیه ۱۷۲ سوره اعراف و عالم ذر استناد کرد و گفت: علامه سعی داشت گذشته را به یادمان بیاورد. تا آینده را به خوبی تامین کند. قسمت های مهمی از کتابی که در شرح نهج البلاغه و کتاب های دیگر نوشته، این است که گذشته پرافتخار را که روزی میهمان خدا بودیم و در محضر خدا و مخاطب و مستمع خدا بودیم، این صحنه را به یاد بیاوریم. اگر این صحنه را به یاد بیاوریم غیر خدا برای ما بی ارزش است. هیچکس به علم و عبادت خود بسنده نمی کند و هرگز نمی گوید من چند سال زحمت کشیدم که این حرف ها اسلامی سخن گفتن و قارونی فکر کردن است.

وی با اشاره به آیه ۷۸ سوره قصص ادامه داد: قارون می گفت من خودم زحمت کشیدم، علم اقتصاد می دانستم و خودم سرمایه فراهم کردم. آن دانشمند دانشگاهی یا حوزوی که می گوید عمری تلاش کردم و عالم شدم، این اسلامی حرف می زند و قارونی فکر می کند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=31565
  • منبع : ایرنا

مطالب مرتبط

07اردیبهشت
کلاس درسی عاشقانه‌ در واپسین وداع
رفتارشناسی یک عالم بزرگ در مراسم تشییع همسرش:

کلاس درسی عاشقانه‌ در واپسین وداع

12بهمن
پیام تسلیت آیت الله جوادی در پی ارتحال آیت الله صافی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.