• امروز : پنج شنبه - ۱۲ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 3 July - 2025
کل اخبار 6514

صدای حوزه امروز

گردهمایی خانوادگی برگزیدگان گروه‌های تبلیغی استان آذربایجان شرقی تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم

14
سیدجعفر هاتف الحسینی نویسنده پنج جلد کتاب میسیولوژی:

تبشیر پست مدرن هدفش هویت و فرهنگ جامعه اسلامی است

  • کد خبر : 28349
  • 26 مهر 1400 - 11:29
تبشیر پست مدرن هدفش هویت و فرهنگ جامعه اسلامی است
بر مبانی این نظریه میسیونرها تلاش می کنند مسحیت را در شکل فرهنگی بومی جامعه ارایه دهند مانند پروژه mit که اتلاش می کرد با ترجمه اسلامی از کتاب مقدس پیام انجیل را مسلمانان برساند.

به گزارش صدای حوزه، سیدجعفر هاتف الحسینی نویسنده پنج جلد کتاب میسیولوژی است، او با کتاب، میسیولوژی اجتهاد تبشیری کلیسا برگزیده رتبه دوم کلام در بخش کتاب سطح چهار جشنواره علامه حلی کشوری شد.

وی معتقد است، دیدگاه های پست مدرن در تبشیر مسیحیت بسیار خطرناک است چرا که هدف تبلیغ دینی در این مدل ها نیست و صرفا برای غلبه سیاسی و اقتصادی برای آینده است.

با سیدجعفر هاتف الحسینی درباره مدل های پست مدرن مسیحیت تبشیری گفتگو کردیم.

تبشیر پست مدرن چیست؟

تبشیر پست مدرن یا پسا نوگرایی نگرش انتقادی به سبک تبشیرسنتی و مدرن بود. گروهی از مسیحیت از اوایل دهه ۱۹۳۰ شروع به انتقادهای به روش های تبشیر مسیحیت کردند. این انتقادها در بین میسیونرها مورد توجه قرار گرفت و عامل بوجود آمدن نگرش های جدید تبشیری در بین انجمن های بزرگ مسیحیت شد. کتاب دیوید بوش با نام شیفت الهیاتی در میسیون از جمله کتاب های تبشیری با نگاه جدید است. دیدگاه پست مدرن مخالف نگرش قبلی تبشیری است و تلاش دارد با دیدگاه جدید بتواند تبشیری مسیحیت به شکلی جدید و نو ارایه دهد.

انتقاد پسا نوگراها به تبشیر سنتی مسحیت چیست؟

چالش مسیحیت در پیوستگی جامعه اسلامی بود. پیوستگی جامعه اسلامی باعث می شد تازه مسیحیان از جامعه اسلامی بیرون روند. یکی از انتقادها به استخراج گرایی میسیونرها بود که فقط عده کمی مسیحی می شدند و با خروج میسیونرها از جامعه اسلامی، تازه مسیحیان از جامعه اسلامی کوچ می کردند و نفوذی گروه مسیحی در جامعه اسلامی ایجاد نمی شد. جامعه اسلامی بدون هیچ مشکلی به حیات خود ادامه می داد.

تبشیر مسیحیت در دیدگاه پست مدرن  به شکلی است؟

در دیدگاه پست مدرن اصلا تغییر کیش به مسیحیت ملاک نیست بلکه اعتقاد ایمانی ملاک است. بر مبانی این نظریه میسیونرها تلاش می کنند مسحیت را در شکل فرهنگی بومی جامعه ارایه دهند مانند پروژه mit که اتلاش می کرد با ترجمه اسلامی از کتاب مقدس پیام انجیل را مسلمانان برساند. زمینه مند سازی ایجابی از مهمترین بخش های الهیات پست مدرن است در این مدل از فرهنگ بومی برای مصادره به مطلوب استفاده الهیاتی می شود. به طور دقیق باید گفت هدف انحراف اسلام اصیل است تا یک خوانش جدید از اسلام مطابق با مسیحیت ارایه شود. خوانش جدید اسلام در بین میسیولوژیست ها به “اسلام عامیانه” مشهور است.

خطرات دیدگاه پست مدرن چیست؟

تبشیر پست مدرن هدفش هویت و فرهنگ جامعه اسلامی است. شکستن پیوستگی جامعه اسلامی با ضربه به هویت جامعه امکان پذیر است. کشیشان مخالف این دیدگاه بیان می کنند: میسیونرهای جوان با مدل تبشیری به ظاهر نوین فقط منجر به فرقه زایی در جوامع دیگر می شود. تبشیر مسیحیت با استحاله ادیان با دروغ و نیرنگ، خلاف اخلاق است که عواقب بسیار خطرناکی دارد.

 بیشتر مخالفین ورود میسیونرها را در بطن هویتی جامعه خطرناک می دادند چرا که هویت جوهر جامعه است. تغییر هدفمند و غیر طبیعی در هویت عواقب خاصی به همراه دارد.

وی ابراز کرد: در دیگاه جدید مسیحیت تبشیری هدف استحاله اسلام و ضربه به جامعه اسلامی است. استراتژی های تبشیری بوسیله جامعه شناسان و انسان نشاسان تدوین می‌شود، به همین خاطر تنها راهکار برای مقابله با مسیحیت تبشیری پست مدرن فقط تشکیل اتاق فکر از متخصصین مومن بین رشته ای است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=28349
  • منبع : خبرگزاری حوزه

مطالب مرتبط

01آذر
میخواهم نفس بکشم!
یادداشت وارده؛

میخواهم نفس بکشم!

23اردیبهشت
فرهنگ؛ از تغییر در ظاهر تا تغییر در ذائقه
استاد سطوح عالی حوزه مطرح کرد؛

فرهنگ؛ از تغییر در ظاهر تا تغییر در ذائقه

18اردیبهشت
ما و پدیده فرهنگی حجاب
یادداشت رسیده؛

ما و پدیده فرهنگی حجاب

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.