به گزارش صدای حوزه، آیتالله عبدالکریم فرحانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در درس خارج فقه الخمینی به بررسی دو مبنای اساسی برای ایجاد تمدن اسلامیپرداخت و بیان داشت: کسی که بخواهد نظریه تمدن اسلامی و پیشرفت چند بُعدی و همه جانبه انسان را پی گیری کند باید دو مبنا را در اول کار مشخص نماید؛ ۱ – استعداد پایان ناپذیر موجود چند بعدی به نام انسان و ۲ – عنصر ایمان.
وی افزود: یکی از آسیبهایی که در اینجا وجود دارد این است که عدهایی روشنفکر غربی به دنبال ایدئولوژی زدایی از اسلام هستند و در پی آن، به دنبال از بین بردن عنصر ایمان هستند. آنها نمیدادند که غرب هم اگر تمدنی درست کرده است با ایدئولوژی آن را درست کرده و این ایمان است که کار را جلو برده است.
آیتالله فرحانی تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب بر همین اساس میفرمایند که بدون مکتب و بدون ایدئولوژى نمى توان یک تمدن را به وجود آورد و این احتیاج به ایمان دارد.
وی اضافه کرد: این تمدن داراى علم خواهد بود، داراى صنعت هم خواهد بود، داراى پیشرفت هم خواهد بود؛ و این مکتب، هدایت کننده و اداره کنندهى همهى اینها خواهد شد. آن که مکتب توحید را مبناى کار خودش قرار میدهد، آن جامعه اى که به دنبال توحید حرکت مىکند، همهى این خیراتى را که متوقف بر تمدن سازى است، به دست خواهد آورد؛ یک تمدن بزرگ و عمیق و ریشه دار خواهد ساخت و فکر و فرهنگِ خودش را در دنیا گسترش خواهد داد.
این استاد حوزه تصریح کرد: بنابراین، این مطلب اول، که احتیاج به ایمان است. کشاندن جامعه به بى ایمانى، یکى از همان توطئههائى است که دشمنان تمدن سازى اسلامى به دنبال آن بودهاند و الان هم با شدت این امر را دنبال مىکنند.
وی ادامه داد: امروز در محیطهاى روشنفکرى، کسانى هستند که با شکلهاى گوناگون، با قد و قواره هاى گوناگون، ما را از شعارهاى مکتبى برحذر مى دارند؛ دوران اوج شعارهاى مکتبى را که دهه ى شصت است، زیر سؤال مى برند؛ امروز هم از تکرار شعارهاى مکتبى و شعارهاى انقلابى و اسلامى، خودشان واهمه دارند و مى خواهند در دل دیگران واهمه بیندازند؛ مىگویند آقا، هزینه دارد، دردسر دارد، تحریم دارد، تهدید دارد.
آیتالله فرحانی گفت: نگاه خوشبینانه این است که بگوئیم اینها تاریخ نخوانده اند- البته نگاه هاى بدبینانه هم وجود دارد- اینها اگر تاریخ خوانده بودند و اطلاع داشتند از سرگذشت و منشأ و مبدأ تمدنهایى که وجود دارد و همین تمدن مادى غرب که امروز مى خواهد دنیا را فتح و تصرف کند، این حرف را نمىزدند. باید بگوئیم اینها بى اطلاعند، تاریخ نخواندهاند.
وی توصیه کرد: مراقب باشیم دچار سطحى گرى و ظاهرگرائى نشویم، دچار تحجر نشویم- این یک طرف قضیه است- دچار سکولاریسمِ پنهان هم نشویم. گاهى اوقات در ظاهر؛ تبلیغات، تبلیغات دینى است؛ حرف، حرف دینى است؛ شعار، شعار دینى است؛ اما در باطن، سکولاریسم است؛ جدائى دین از زندگى است؛ آنچه که بر زبان جارى مى شود، در برنامه ریزى ها و در عمل دخالتى ندارد. ادعا مى کنیم، حرف مىزنیم، شعار مى دهیم؛ اما وقتى پاى عمل به میان مى آید، از آنچه که شعار دادیم، خبرى نیست.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم بیان داشت: انقلاب اسلامى تواناست. آن قدرتى و ظرفیتى و انرژى متراکمى که در انقلاب اسلامى وجود دارد، این توانائى را دارد که همه ى این موانعى را که من گفتم و بسیارى اش را هم نگفتم، از سر راه بردارد و آن تمدن ممتازِ برجسته ى متعالىِ باشکوه اسلامى را جلوى چشم همه ى دنیا برقرار کند؛ و این در زمان شما خواهد بود. با همت شما خواهد بود.
وی در پایان یادآور شد: هرچه مى توانید، خودتان را از لحاظ علم و عمل و تزکیه و تقویت روح و تقویت جسم همان طورى که بارها عرض شده- آماده کنید و انشاءاللّه این بار سنگین را به دوش بگیرید.