• امروز : سه شنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
کل اخبار 6490

صدای حوزه امروز

تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی

13
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مطرح کرد؛

رسیدن به وحدتِ معرفتی؛ لازمه ی وحدت حوزه و دانشگاه

  • کد خبر : 22488
  • 31 مرداد 1400 - 10:52
رسیدن به وحدتِ معرفتی؛ لازمه ی وحدت حوزه و دانشگاه
حجت الاسلام ذوعلم: نگاه معرفت شناختیِ حوزه و دانشگاه باید بر اساس یک مبنا باشند. هم حوزه و هم دانشگاه، دو مفهوم علمی هستند؛ ولی علم در این دو، معنایی واحد ندارد و لذا باید سعی کنیم با مباحثات علمی، میانِ حوزه و دانشگاه به یک وحدتِ معرفتی برسیم.

به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم در گفتگو با برنامه “علم نافع” رادیو گفت‌وگو در رابطه با چیستی و چگونگی وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: درباره وحدت حوزه و دانشگاه تلقی‌هایی نادرست وجود دارد ولی معانی مختلفی را می‌توان برای آن مطرح کرد.

وی افزود: حوزه و دانشگاه برای رشد جامعه جهت گیری‌هایی دارند و باید به یک همسویی برسند.

حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به اینکه نهاد دانشگاه بر اساس الگوهای غربی در کشورمان شکل گرفته، افزود: دانشگاه بر مبنای سنت‌های اصیل آموزشی ایجاد نشد و به تعبیر مرحوم جلال آل احمد یکباره از آسمان فرود آمد و در زمین کاشته شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین تاکید کرد حوزه و دانشگاه هیچ ارتباط معناداری، از آغاز با یکدیگر نداشتند و پس از بروز انقلاب، تعاملاتی میان حوزه و دانشگاه ایجاد شده است که به معنای وحدت نیست.

به گفته حجت الاسلام ذوعلم، وحدت بدین معناست که حوزه و دانشگاه باید در یک افق هماهنگ و همسو با یکدیگر حرکت کنند.

وی با بیان اینکه نگاه معرفت شناختیِ حوزه و دانشگاه باید بر اساس یک مبنا باشند، گفت: هم حوزه و هم دانشگاه، دو مفهوم علمی هستند ولی علم در این دو، معنایی واحد ندارد و لذا باید سعی کنیم با مباحثات علمی، میانِ حوزه و دانشگاه به یک وحدتِ معرفتی برسیم.

حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای ایجاد این وحدت تاکید کرد که هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم.

وی بار دیگر لزوم ایجاد یک وحدتِ معرفت شناختی را میانِ حوزه و دانشگاه متذکر شد و افزود: دو نهادِ علمی حوزه و دانشگاه از دو خاستگاه متفاوت برآمده‌اند که خود به خود موجب شکاف در جامعه شده است.

حجت الاسلام ذوعلم تصریح کرد: این شکاف جامعه را نیز به شکافی معرفتی شوق می‌دهد که به انفجار ملی انجامیده و به آینده تمدنی ایران بزرگ، آسیب وارد خواهد کرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: حوزویان باید با افق‌های جدید دانشگاهی آشنا شوند ولی نباید به همین مسئله بسنده کرد چراکه یک مراوده فردی و انفرادی را رقم می‌زند.

حجت الاسلام ذوعلم گفت: ما به نظریه‌ای فراتر نیاز داریم که تامین کننده‌ی وحدتِ معرفتی باشد و تصور می‌کنم در این زمینه باید مصداقی سخن گفت.

وی به اقدامات استاد جوادی آملی در این زمینه اشاره کرد و افزود: ایشان در بحث معرفت دینی و منزلت عقل اقداماتی صورت داده‌اند که مقدمه‌ای برای وحدتِ معرفتی حوزه و دانشگاه فراهم آورده است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=22488
  • منبع : رادیو گفتگو

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.