به گزاش خبرنگار صدای حوزه، حجت السلام علیرضا محمدلو سردبیر صدای حوزه طی یادداشتی به تحلیل حوادث رخ داده در منطقه، خصوصا افغانستان پرداخته اند که در ادامه تقدیم می گردد.
🔹اخیرا از انتقال ادوات نظامی سنگین ارتش چین به پشت مرزهای تایوان خبر میرسد. گفته شده مقامات چینی از مردم خواسته اند مواد غذایی و اقلام ضروری را ذخیره کنند!
🔸با توجه به این خبر و در یک نگاه ژئوپلیتیک آنچه که به ذهن میرسد، جنگهای نیابتی و تنشهای مرزی است که برای سه رقیب اصلی تمدن غرب در حال رخ دادن است.
🔹آمریکا که خود را قطب اصلی مدرنیته و قلب تپنده تمدن آنگلوساکسونی میداند، در حال رقم زدن یک عملیات ایذایی علیه سه رقیب سیاسی، فرهنگی و اقتصادی خود است.
🔸روسیه که رقیب سیاسی آمریکا محسوب میشود را با اوکراین درگیر میکند. چین که رقیب اقتصادی آمریکا به شمار می رود با تایوان باید مشغول شود و چه بسا یک جنگ فرسایشی را باید پیش روی خود داشته باشد.
🔹در ساحت سوم، ایران که به لحاظ ایدئولوژیک و فرهنگ، بنابه گفته هانتینگتون در نظریه برخورد تمدنها رقیب اصلی تمدن غرب معرفی شده، باید با مساله افغانستان و اگر نشد پاکستان یا کردستان عراق و آذربایجان و ترکیه و بحرین درگیر شود.
🔸جنگ های فرسایشی و تضعیف کننده که به نوعی ضد تاکتیک و بازی بدون توپ هم از آنها یاد میشود که بدون حضور محسوس در دایره جنگ، برنده بازی میشود.
🔹شلوغ کاری های چند وقت اخیر در موضوع افغانستان و شایعه سازی و تحریک به اخراج افغانستانی ها از ایران و شهادت طلاب در حرم و جریحه دار شدن افکار عمومی را از این زاویه تمدنی اگر مطالعه کنیم، چه بسا به معادلات دیگری در فرایند اقدامات سیاسی و دیپلماتیک با همسایگان و حتی در سطح بینالملل دست یابیم.