به گزارش پایگاه خبری صدای حوزه، این روزها با پررنگ شدن نقش فضای مجازی و فعالیتهای رسانه ای و تبلیغی در زندگی روزمره مردم، دغدغه ی حضور طلاب و تاثیرگذاری آنها در این میان نیز بیش از گذشته به چشم میآید؛ از این رو برخی از طلاب و روحانیون با ایده های خودجوش و به صورت مستقل فعالیتهای تبلیغی خود را با استفاده از ابزار رسانه در پی گرفته اند.
حجتالاسلام حامد امامی نژاد یکی از این روحانیونی است که ایده های تبلیغی اش موجب جذب مخاطبان چندهزار نفری در فضای مجازی شد. به همین خاطر از ایشان دعوت کردیم تا پای گفت وگویی دوستانه و بدون تعارف بنشینیم.
صدای حوزه– با سلام و عرض خیر مقدم و تشکر بابت قبول این دعوت، لطفا معرفی کوتاهی از خودتان داشته باشید و توضیحی پیرامون فعالیت هایتان ارائه بفرمایید.
عرض سلام و احترام و خداقوت، حامد امامی نژاد هستم، متولد شهرستان بابلسر در استان مازندران؛ تحصیلات کلاسیک مدرسه را تا مقطع دیپلم در این منطقه به پایان رساندم و پس از آن به رغم قبولی در رشته مدیریت بانکی، به دلیل علاقه ای که به فضای حوزه علمیه و طلبگی داشتم، تحصیلات حوزوی ام را همان سال آغاز کردم و دروس مقدمات را در حوزه علمیه شهرستان بابل سپری کردم.
پس از آن با ورود به حوزه علمیه قم، به تحصیل دروس سطوح عالی در مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر پرداختم و هم اکنون نیز طلبه ی درس خارج حوزه علمیه قم هستم.
صدای حوزه– دوره های علمی یا تحصیلات تخصصی غیرحوزوی هم داشته اید؟
بله، در کنار برنامه های تحصیلی حوزوی، به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت رسانه پرداختم و در این فضای علمی نیز مشغول تحصیل و پژوهش هستم.
علاوه بر دروس رسمی حوزوی و دانشگاهی، دوره های روانشناسی و مشاوره که با حمایت دانشگاه تهران برگزار میشد را گذراندم و به صورت تخصصی به مباحث فن خطابه نیز ورود کردم و هم اکنون به لطف خدا به تدریس این مباحث نیز میپردازم.
نگرش نسبت به فعالیت های تبلیغی
صدای حوزه– نسبت به فعالیتهای تبلیغی چه نگرشی داشتهاید و برای ورود به این حوزه چه اقداماتی انجام داده اید؟
ببینید دیدگاه بنده بر خلاف بسیاری از طلبههایی است که سوالشان این است، چرا حوزه علمیه به داد طلبه ها نمیرسد؟ بنده عرض میکنم که طلبه باید دست حوزه علمیه را بگیرد و به خلاقیت و ایده پردازی در امور تبلیغی روی بیاورد.
بنابراین دو سال پس از وارد شدن به حوزه علمیه وارد فضای تبلیغی شدم و مدارس را به عنوان اولین تجربه ی تبلیغی خودم انتخاب کردم و علت این انتخاب هم این بود که مخاطبان ۱۰ سال آینده خود را بشناسم و با ذائقه ی نسل جدید آشنا شوم.
صدای حوزه– اگر ممکن است کمی بیشتر در ارتباط با برنامه های تبلیغیتان صحبت کنیم.
بله، قبل از شیوع کرونا از سوی امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری برای انجام فعالیت های تبلیغی به کشور امارات رفتم و مدتی در مسجد امام حسین(ع) دبی، برای فارسی زبانهای این شهر برنامه های فرهنگی و تبلیغی داشتم.
در حال حاضر نیز مسئولیت مجموعه رسانه ای مجتمع عالی امیرالمومنین(ع) که ویژه طلاب منطقه ی اروپا و آمریکا است را به عهده دارم و در خدمت سربازان امام عصر(عج) هستم.
صدای حوزه– نسبت به مهارت آموزی طلاب چه نظری دارید و در این رابطه ایده و راهکاری تاکنون از جانب شما ارائه شده است؟
بنده به عنوان یک طلبه صراحتا اعلام میکنم که هر طلبه میتواند یک مدیر موفق باشد و معتقدم که این موضوع را باید از دوران حجره نشینی یاد بگیرد.
الحمدلله الان حوزه در بحث مهارت آموزی ورود کرده و خیلی هم خوب است، به این خاطر که چه بسا طلبه ای نتواند از تحصیلات خود استفاده ی لازم را ببرد و بنابراین تمرکز بر مهارت آموزی می تواند یکی از عوامل مهم موفقیت دانش پژوهان حوزوی و دانشگاهی باشد.
صدای حوزه– شما به عنوان یک طلبه موفق در عرصه تبلیغ بفرمایید برای موفقیت در این عرصه از چه زمانی باید آغاز کرد؟
ببینید بنده از ۲۰ سالگی و از پایه دوم منبر رفتم و فعالیتهای تبلیغی داشتم؛ و معتقدم یکی از دلایل عدم موفقیت بسیاری از طلاب در این عرصه، نداشتن اعتماد به نفس است.
وقتی یک بررسی اجمالی از طلبههای اهل سنت به عمل میآید، مشاهده میکنیم که این طلبهها پس از یکسال درس خواندن در حوزه به عنوان مبلغ مشغول به فعالیت میشوند اما متاسفانه در حوزه علمیه شیعی این اتفاق نمیافتد.
بنده توصیه نمی کنم که در همان سال های آغازین باید در مساجد بزرگ منبر رفت اما میتوان در مدارس حضور پیدا کرد و پای صحبتهای دانشآموزان نشست و به سوالات آنان پاسخ گفت؛ حتی یادم می آید گاهی قادر به پاسخگویی سوالاتی که دانشآموزان میپرسیدند نبودم اما اینگونه نبود که روحیه خود را دست داده و دیگر به مدارس نروم بلکه اتفاقا معتقدم سوالات دانشآموزان باعث شد که اکنون شناخت کافی از مخاطبانم داشته باشم.
صدای حوزه– گویا شما و تعدادی از طلاب فعالیت خاص تبلیغی در سواحل هم داشتید، کمی در این رابطه برای مخاطبان بفرمایید.
بله، بنده و دوستانم بارها از تریبون های مختلف در رابطه با مشکلات ساحل از مسئولین شهری جملاتی میشنیدیم مبنی بر اینکه اگر افرادی که در کنار ساحل هستند از این وضعیت خارج نشوند ما کفن میپوشیم و …
اما نگاه ما نسبت به کار فرهنگی این نبود و همیشه تمایل داشتیم روزی برسد که بتوانیم به فرموده ی مقام معظم رهبری یک کار تمیز فرهنگی انجام دهیم و همین باعث شد برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ دل به دریا زدیم و کار ساحل را با تعدادی از دوستان خوبم که ایده های خوب فرهنگی داشتند آغاز کردیم؛ و به لطف خدا همان جمع تبدیل شد به گروهی تحت عنوان گروه فرهنگی تبلیغی بقیه الله (عج) که الان در حوزه تخصصی شادی و نشاط اجتماعی و در سطح ملی مشغول فعالیت است.
صدای حوزه– تشکر از شما بابت قبول این دعوت و در پایان اگر نکته ای باقیمانده بفرمایید.
من هم از شما و مجموعه خوب صدای حوزه بابت این دعوت و میزبانی تشکر و قدردانی میکنم و آرزوی موفقیت برای شما و همکاران خوبتان دارم.
سلام و عرض ادب و احترام ایشان یعنی حاج آقای امامی نژاد از کودکی مدیر بودند و توانایی ایشان برای بنده اثبات شده بود امیدوارم همیشه در کارشان موفق باشند
بنده جا داره تشکر کنم از صدای حوزه چون بنده بارها از استاد امامی نژاد مشاوره گرفتم و واقعا هر دقیقه اش درس بود و کلی در زندگی شخصی خودم از راهنمایی های ایشون اسفاده کردم خواهشا جوانان موفقی امثال استاد را به دیگران بشناسونید . امیدوارم همیشه موفق باشید
توانمندی استاد همین بس که بارها منو از گناه نجات دادندو الان منو به شهیدی نزدیک کردند که تمام زندگیمه و یک روز بدون این شهید نمیتونم زندگی کنم و چقدر اثرات خوبی برای من داره
سلام
ببخشید ممکنه راه ارتباطی با استاد را بفرمایید ؟
سلام و ادب. این آیدی کانال ایشون هست که میتونید ارتباط بگیرید در ایتا. @hamedemaminejhad