به گزارش خبرنگار صدای حوزه، شنیده ها حاکی از آن است که حجتالاسلام شیخ مهدی منصوری که سمت قائم مقام مرکز آموزش تخصصی فلسفه اسلامی قم را برعهده داشت از سمت خود برکنار شده است. به گفته طلاب محصل در این مرکز تخصصی، دوران مسئولیت حجت الاسلام منصوری با تحولات متعدد و متنوعی همراه بوده است که نسبت به پیش از آن بسیار چشمگیر بوده و باعث ایجاد نشاط علمی خاصی در این مرکز گردیده بود.
برخی اقدامات تحولی در دوران مسئولیت حجت الاسلام منصوری بنا به اظهارات محصلین مرکز تخصصی فلسفه اسلامی عبارتند از تغییر سیستم آموزشی ترم محور موسسه به سیستم آموزشی علم محور، به طوری که کتب حکمی بهصورت کامل تدریس میشدند و محدودیت ترم مانع اشراف بر همه محتوای کتب نبود. به علاوه ایشان، طلاب را به سمت متن خوانی تراث و مباحثه گروهی سوق داد، به گونه ای که انجام فعالیت کارگاهی حول تراث حکمی، به قوت علمی طلاب منجر شد.
هم چنین برگزاری ده ها نشست با موضوع سلسله نشست های امتداد فلسفه اسلامی، دعوت از منتقدین فلسفه اسلامی به مرکز تخصصی و ایجاد زمینه ارائه بحث های انتقادی و گفتگوهای علمی و آزاد و دوستانه بین طلاب فلسفه خوان و اساتید، در راستای تحقق آزاداندیشی مورد نظر مقام معظم رهبری، برگزاری دروس سطوح عالی و خارج فقه و اصول در کنار دروس مرکز از دیگر اقدامات تحولی ایشان بود.
ایشان در کنار تحولات آموزشی، به مسائل تربیتی و خانواده طلاب مرکز نیز توجه داشتند و با تدارک برنامه های آموزشی برای همسران طلاب و راه اندازی هیئت هفتگی، زمینه گردهم آمدن طلاب به همراه خانواده در کنار هم را ایجاد کردند.
هم چنین ایشان دغدغه تربیت طلابی انقلابی و دغدغه مند را داشتند و از این رو با برگزاری نشست های بصیرتی و سیاسی سعی در رشد بُعد سیاسی و اجتماعی طلاب داشتند.
اکنون سوال این است که با وجود این همه تحولات مثبت و رضایت طلاب این مرکز، چه مسئله ای باعث شده است که یک الگوی موفق و یک نخبه علمی و مدیریتی که ملاک های یک استاد و مدیر تراز حوزوی از دیدگاه مقام معظم رهبری را دارد، کنار گذاشته شود؟
آیا عدم اهتمام به برخی آئین نامه های خشک و ماشینی آموزشی، آن قدر اهمیت دارد که این همه تحولات ارزشمند و کارآمد نادیده گرفته شود؟ مگر هدف از این نظام آموزشی و آئین نامه های بی شمار آن، چیزی غیر از تربیت طلابی فاضل و کارآمد و البته با نشاط اجتماعی است؟ حال اگر این هدف با قدری انعطاف در آئین نامه ها و استفاده از ابتکارات مدیریتی محقق شود، امری خلاف و غیرقابل تحمل است؟
در پایان لازم به ذکر است که اگر از مسئولین این موسسه حوزوی نسبت به موضوع مطروحه، پاسخگویی یا توضیحی متفاوت وجود داشته باشد، پایگاه خبری صدای حوزه، آمادگی انعکاس صحبت های مخالف یا مکمل این متن خبری را دارد.