به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه، آیت الله اعرافی در دیدار با اعضای شورای فعالان انقلابی فضای مجازی(شفاف) در رابطه با فضای مجازی و نحوه استفاده از آن و همچنین هوش مصنوعی و مخاطرات و راه های مقابله با آن مطالبی مطرح کردند که در ادامه مطالعه مینمایید؛
این حرکت و حرکت های هم سنخ آن از بسیج تا نهادهای حوزوی و تبلیغی و … از اهم و احب امور در منطق و گفتمان حضرت آقا می باشد و ایشان از کسانی هستند که در دهه های قبل زنگ خطر را به صدا آوردند و آینده را پیش بینی کردند و جریان های مختلف انقلاب، نظام و حوزه را به این مسأله آگاه کردند و آنچه انجام شده کم و بیش پاسخی به آن مطالبات بوده که البته به هیچ نحو به آن شکل لازم نبوده است.
همان مخاطراتی که در دوران دفاع مقدس می دیدیم، امروز هم هست و دشمن با تمام توان جلو آمده و امروز پیچیده تر از دوران مقدس هم هست، آن روز فضای مجازی و هوش مصنوعی نبود…
امروز نهاد دین و مبلغان شریعت و دستگاه های دینی و انقلابی حتما باید آفاق دیگری را ببینند و آماده نقش آفرینی ها و کنشگری های جدیدی باشند؛ بنده بیش از ۱۰ سال است که ذهنم درگیر مباحث فناوری هوش مصنوعی می باشد و به نظرم می رسد که هنوز هم خیلی از ماها نمی دانیم چه اتفاقاتی در حال روی دادن است و چه زلزله ای بر بنیادهای فلسفی و کلامی و فقهی و علمی و گفتمانی ما خواهد افکند اگر درست پیشگام معالجه و تدبیر نشویم!
نکته کلیدی که رهبری انقلاب هم بر آن تاکید داشته اند و در دیدارهای دو و سه نفری هم بر آن توجه نشان داده اند اینست که ما قبل هر نوع تولید محتوا باید نظریه های میدانی ناظر به مسأله (به جای برخی پژوهش هایی که شاید خیلی هم سودمند نباشند) داشته باشیم؛ بنده قبلا هم گفته ام اگر کسی کتب شخصیت هایی مثل شهید مطهری، علامه طباطبایی و علامه مصباح را ببیند متوجه می شود که آنها مسأله را تشخیص داده اند و برای آن نظریه و ادبیات لازم را تولید کرده اند؛ این امروز از حوزه مورد توقع است.
به عنوان مثال ناسیونالیسم نظریه ای بود که بسیاری را دچار کرده بود و حتی همین فلسطین هم تا قبل طرح مقاومت اسلامی در این چاله افتاده بود اما دیدیم که شهید مطهری در خدمات متقابل ایران و اسلام چقدر عالی اتحاد ایران و اسلام را به تصویر می کشد و به سمت حل یک مسأله می رود و ایران و اسلام را با شواهد و مثال ها به عنوان دو موجود عجین و به هم آمیخته به تصویر می کشد.
نکته دوم شناخت عمیق لایه های ناپیدای ذهن جامعه، جوان و دانشجوست که باعث آشفتگی های ذهنی می شود و رفتن به سمت نظریات اساسی موجود در ذهن نوجوانان و جوانان می باشد؛ این قرارگاه می تواند در این جهت کمک کند.
ما طرح هجرت و امین را گسترش فوق العاده ای دادیم اما من همچنان نگرانم که آن برادر و خواهر طلبه ای که می رود سر کلاس تا چه حد این نوجوان را می فهمد و می شناسد و چه در دست دارد تا او را راهبری و هدایت کند، صد بار تا حالا این نکته را گفته ام!
بسیاری از تولیدی هایی که ما داریم برای خودی هاست (که البته آنها را هم باید قوی نگه داریم) اما لازم است تمرکزی داشته باشیم برای جامعه بزرگی که دغدغه های ما را ندارند و محصور نشویم در بین خودمان و حالت فرقه ای پیدا نکنیم! / باید رفت سمت آن بخش از جامعه و باید پذیرفت که در بین آنها ما خیلی خریدار نداریم!
بنده خودم شخصی هستم که از ابتدا اجتماعی و سیاسی بودم و با هر تیپی میتوانم وارد گفتگو شوم و گارد ندارم البته با حفظ اصول اما الان که وارد صحبت با برخی دانش آموزان و دانشجوها می شوم حس می کنم پیدا کردن ادبیات مشترک با آنها واقعا سخت شده است!
لازم است جدولی شامل شرح وظایف هر کدام از این نهادها تهیه شود و هر نهادی برای این کار بودجه ای را مشخص کنند و بگویند مطابق با برنامه های شفاف چه مقدار بودجه قرار است برای این کار هزینه کنند.
ما در حوزه بیست تا سی بخش داریم که می توانند با شورای شفاف کار کنند مثل مرکز مطالعات راهبردی، مرکز پاسخگویی، مجلات، مراکز تخصصی و …
گفتنی است شورای فعالان انقلابی فضای مجازی(شفاف)، شورایی متشکل از ۲۵ نهاد فرهنگی و حوزوی و نمایندگانی از سازمان ها و نهادهای مختلف مثل سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، سپاه، سازمان پدافند غیر عامل، نمایندگی ولی فقه در دانشگاه ها، آموزش و پرورش، مرکز ملی فضای مجازی، صداوسیما، مرکز کامپوتری نور و …می باشد.