به گزارش خبرنگار صدای حوزه، در روزهای گذشته، خبر سفر سفیر استرالیا به قم و دیدارهای وی خبرساز شد. لیندال ساکس در این سفر علاوه بر دیدار با شهردار، اعضای اتاق بازرگانی شهر قم، با مدیران جامعه المصطفی العالمیه و جامعه الزهرا سلام الله علیها دیدار و گفتوگو کرده است.
تشرف وی به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها و سرکردن چادر ایرانی، از نکات جالب سفر وی بود که اعتراض ضدانقلاب از جمله مسیح علینژاد را در پی داشت.
اما موضوعی که در بین کاربران مورد توجه بیشتری قرار گرفت، حضور وی در دو مرکز علمی بزرگ شهر قم بود؛ برخی از کاربران ابراز نگرانی خود را از حضور سفیر کشوری که سیاستهای ضداسلامی دارد اعلام کردند.
خبرنگار صدای حوزه ضمن طرح این نگرانی با دکتر سید مصطفی خوش چشم راجع به اینگونه اقدامات سفرای کشورهای مختلف پرسید که وی در پاسخ گفت: به نظرم از باب آشنایی و افزایش همکاری باید این موضوع را نگریست؛ شاید همین دیدارها باب همکاری بیشتر و تأسیس شعبههای مراکز علمیِ قم، در دیگر کشورها از جمله استرالیا را فراهم کند. اگر از این زاویه به موضوع نگاه کنیم خیلی بهتر است تا اینکه پیش فرض ما این باشد که همه جاسوسند! اگر قرار است اسلام و تشیع رشد کند و فراگیر شود، نیازمند به گسترش روابط فرهنگی با دیگر کشورها هستیم؛ البته پیشفرض قطعی ما این است که باید مراقب نفوذ فرهنگی دیگران باشیم و تأثیرگذار باشیم تا تأثیرپذیر.
وی در پاسخ به این موضوع که استرالیا در سالهای اخیر، رویکرد ضداسلامی بیشتری به خود گرفته و از این جهت اقدامات سفیر برای مثبت نشان دادن روابطش با مراکز اسلامی، نوعی تناقض میباشد تأکید کرد: برداشتهای اینچنین صحیح نیست چرا که در برخی موارد خود سفرا علاقه دارند با فرهنگ ایرانی، زن ایرانی و آداب و رسوم کشور بیشتر آشنا شوند و اتفاقا باید جاذبههای دین اسلام را به اینها نشان داد تا چهره کریه داعشی (وهابی عربستانی) که رسانهها در این سالها به نمایش گذاشتهاند را بزداید؛ باید زن مسلمان مترقی موفق ایرانی را به سفیر معرفی کنیم و از او بخواهیم که این چهره از اسلام را به کشورش و دولت متبوعش معرفی کند تا فشارها علیه مسلمانان کم شود.
این کارشناس سیاسی و امور بین الملل ادامه داد: هرچند مسائل سیاسی، دلیل بسیاری از قوانین ضداسلامی است اما بخشی از قوانینی که در استرالیا علیه مسلمانان وضع شده، تحت تأثیر حملات داعش در این کشور، همچنین جو رسانهای که علیه مسلمانان وجود دارد میباشد و میتوان با هدایت درست این دیدارها، بخشی از این ذهنیتها را اصلاح کرد.
دکتر خوش چشم در پایان، با تأکید مجدد بر مراقبت از نفوذ بیان کرد: نمیشود درها را بست که اگر درها را ببندیم خودمان نابود میشویم، به همه هم نمیشود شک داشت، اما باید تعامل ما به گونهای باشد که ما برروی سفیر و یا مهمانان خارجی نفوذ و تأثیر داشته باشیم نه بالعکس؛ مراودات ما باید در نهایت به نفع اسلام تمام شود.