وی ضمن اشاره به معضلات فرهنگی کشور گفت: مدیریت فرهنگی یکی از معضلات است که باید نگاه متعالی به آن داشته باشیم و اگر با دید سایر مسائل به آن نگاه کنیم، کوتاهی در حق فرهنگ است.
مومنیها کاهش بودجههای فرهنگی را از معضلات این حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: هر زمان که به فرهنگ و آموزش با نگاه ویژهای بنگریم، موفقیت چشمگیری حاصل میشود و متاسفانه بسیاری از عرصههای فرهنگی در کشور مغفول مانده است.
دبیر کل بنیاد بین المللی تحکیم ادیان و مذاهب در رادیو گفت و گو با اشاره به خلأهای فرهنگی در جامعه و ضرورت کار ریشهای برای اصلاح آن اظهار کرد: در حوزه فرهنگ، کارهای خوب بسیاری انجام شده است و در شاخصهای جمهوری اسلامی باید بیشتر از اینها کار شود.
وی از فقر فرهنگی در بسیاری از مسائل یاد کرد و ادامه داد: کار فرهنگی در سطوح مختلف موجب پیشرفته شدن کشور خواهد شد.
مومنیها گفت: باید نگاه متعالی به فرهنگ داشته باشیم و جایگاه آن را در نظام تبیین کرده و براساس آن سیاست گذاری صورت گیرد.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن اشاره به ۳۰ نهادی که در حوزه فرهنگ کشور فعالیت میکنند تصریح کرد: باید بین این نهادهای مختلف هماهنگی صورت گیرد و کارهای انفرادی فایده چندانی نخواهد داشت.
وی با تاکید بر نیاز به آموزش در جامعه با توجه به گستردگی فضای مجازی خاطرنشان کرد: یکی از دیگر معضلات، وارد شدن تکنولوژیها پیش از فرهنگ سازی است و با توجه به گستردگی فضای مجازی، متولیان فرهنگ باید با نگاهی موشکافانه معضلات را حل کنند.
مومنیها همچنین از ضرورت بالا بردن سواد رسانهای در کشور یاد کرد و افزود: سواد رسانهای در افزایش فرهنگ تاثیر بسزایی دارد و لذا دولت در این حوزه نیز باید ورود کند.
وی ضمن اشاره به کمرنگی فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه اذعان کرد: فرهنگ را نمیتوان دستوری آموزش داد بلکه باید مقدمات آن را فراهم کرد و آموزش داد بلکه نیازمند نگاه ریشهای است و باید از عموم مردم شروع به کار کرد.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در خاتمه از تاثیرگذاری خانواده در فرهنگ یاد کرد و گفت: فرهنگ اسلامی در خانواده منجر به اصلاح جامعه شده و نیازمند عزم و اراده قوی و نگاه ویژه دولت به این حوزه است.