• امروز : سه شنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
کل اخبار 6484

صدای حوزه امروز

روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی امام خمینی ره پرچمدار تعالی حوزه قم در نیم قرن اخیر/ بعد مردمی و اجتماعی از مهمترین ابعاد حوزه علمیه است/ مردم پشتوانه اصلی حوزه و نهاد علم دین هستند چالش ها و فرصت های حوزه علمیه در صدسال دوم حیانش!

10
یادداشت کوتاه؛

اندر مصائب بانک مرکزی غیرمستقل

  • کد خبر : 31831
  • 02 آذر 1400 - 16:06
اندر مصائب بانک مرکزی غیرمستقل
همه دولت ها تاکنون در قالب بودجه بندی یا در قالب بخشنامه های القائی، بانک مرکزی را مکلّف به انجام اموراتی از جمله تولید بی پشتوانه پول یا برداشت های عمدتا بی حساب کتاب از آن می کنند و بانک مرکزی که فقط جایگاهش اطاعت و امتثال از دولت است، مجری برنامه های بعضا مضر اقتصادی می شود.

به گزارش خبرنگار صدای حوزه، حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده طی یادداشت کوتاهی به مصائب بانک مرکزی پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:

هر شخصی که دل در گرو ساماندهی اقتصاد دارد اصلاح نظام بانکی را یکی از اولویت های اصلی می داند ولی این خوانش نمی تواند راه به جایی ببرد چرا که:

۱) سود تسهیلات و سپرده ها که همه آن را از چشم بانک مرکزی می بینند در واقع محصول تصمیمات مستقیم این بانک نیست بلکه محصول شورای پول و اعتبار‌ با ترکیب حداکثری دولتی است که علاوه بر وزیر اقتصاد و وزیر صمت و رییس سازمان برنامه و بودجه که عضو رسمی همین شورا هستند،دولت به تشخیص خودش دو وزیر دیگر را عضو این شورا قرار می دهد و در ساختار تقریبا دولتیِ همین شورای پول و اعتبار که بانک‌مرکزی یکی از فرمان بَران آن است،مصلحت های مقطعیِ همان دولت حرف آخر را می زند نه برنامه ها و زیرساختای پایدار اقتصادی!

بانک مرکزی، مجری برنامه های بعضا مضر اقتصادی دولت

۲) همه دولت ها تاکنون در قالب بودجه بندی یا در قالب بخشنامه های القائی، بانک مرکزی را مکلّف به انجام اموراتی از جمله تولید بی پشتوانه پول یا برداشت های عمدتا بی حساب کتاب از آن می کنند و بانک‌مرکزی که فقط جایگاهش اطاعت و امتثال از دولت است، مجری برنامه های بعضا مضر اقتصادی می شود.

۳) بانک مرکزی،به لحاظ ضعف در ساختار، در نظارت به دیگر بانک ها هم ناکارآمدی خودش را به اثبات رسانده که از وام های میلیاردی غیرقانونی تا اختلاس هایی که عمدتا از بانک هاست،از نمونه های ضعف نظارتی به روز و کارآمد بانک‌مرکزی است.

۴) رییس بانک مرکزی، جایگاه و نقش تقنین یا بسط یدِ لازم را در حوزه مدیریتی خودش ندارد و در عمل و خارج از برگه ها و نوشته ها،بهترین رییس بانک مرکزی مطیع ترین رییس بانک مرکزی برای بدنه فقط همان دولت می شود تا اقتصاد مملکت.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=31831
  • نویسنده : حجت الاسلام وحید حاجی آقازاده

مطالب مرتبط

23شهریور
استفاده آزمایشی از رمزریال با مبلغ ۱ میلیارد تومان آغاز شد
20اردیبهشت
دولت سیزدهم، فوق سلطان چاپ پول است + بررسی آماری این ادعا
ادعای رئیس‌کل بانک مرکزی دولت روحانی:

دولت سیزدهم، فوق سلطان چاپ پول است + بررسی آماری این ادعا

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.