• امروز : شنبه - ۲۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 12 April - 2025
کل اخبار 6451

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

13
چالش رانت خوب و رانت بد؛

هر رانتی فساد نیست!

  • کد خبر : 21550
  • 20 مرداد 1400 - 12:53
هر رانتی فساد نیست!
مشتاق حسین خان در پژوهش ها و کتابهای خود بیان می کند که علت پیشرفت اقتصاد های شرق آسیا، وجود رانت های خوب بوده است؛ یعنی حمایت های شفاف، زماندار و مشروط به ایجاد رشد، اشتغال، یادگیری و تجاری سازی فناوری های پیشرفته.

به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری-تحلیلی صدای حوزه، برخی کشورهای فقیر، برای صنعتی شدن با تقلید از کره جنوبی و چین، راهبرد توسعه صنعتی را تدوین و اجرا کردند؛ اما باز هم به جهش اقتصادی نرسیدند! سران این کشورها از خود می پرسند: مشکل کجاست؟

فساد و بی قانونی، مانع رشد اقتصادی

پاسخ این سوال را مشتاق حسین خان، استاد اقتصاد دانشگاه لندن ارائه کرده است؛ در واقع فساد و بی قانونی مانع اصلی توسعه اقتصادی در کشورهای فقیر است مردم این کشورها به حاکمیت قانون نیاز دارند.

مشتاق حسین‌خان معتقد است الگوی اقتصادهای پیشتاز شرق آسیا برای کشورهای فقیر مناسب نیست و این کشورها برای رهایی از فقر ابتدا باید فساد و بی قانونی را از نظام اقتصادی شان حذف کنند.

وی بر این باور است که در اقتصادهای پیشرفته، وقتی مسئولی فساد اقتصادی مرتکب می شود به سرعت رسوا و مجبور به عذرخواهی می شود؛ در این کشورها قانون شکنان به شدت مجازات می شوند که این رمز پیشرفت اقتصادهای سالم است.

این نظریه پرداز اقتصادی نشان داده است حمایت از تولید در کشورهای فقیر عمدتاً هدر می رود چرا که در غیاب شفافیت و رقابت ، حمایت های دولتی به جای رسیدن به شرکت های مولد و پیشران، نصیب اقوام و دوستان مسئولان می شود!

رانت مولد، راهکار توسعه اقتصادی

مشتاق حسین خان برای حل این مشکل، ایده رانت مولد را ابداع کرده است که مطابق آن، دولت باید به شرکتهای مولد، بر اساس ارزیابی ظرفیت ها و توانایی آنها رانت و تسهیلات بدهد.

از نگاه این استاد برجسته اقتصاد در کشورهای فقیر دولت باید تولیدکنندگان پیشران که می توانند اقتصاد را حرکت در آورند شناسایی و به صورت مشروط شفاف و زماندار از آنها حمایت کند.

وی معتقد است در اقتصادهای پیشرفته، حکمرانی خوب با حمایت هدفمند دولت از نهادها و صنایع پیشران تحقق یافته است. حکمرانی خوب، یعنی شفافیت و حاکمیت قانون، راه نجات اقتصاد های فقیر است.

مشتاق حسین خان در پژوهش ها و کتابهای خود بیان کرده است که علت پیشرفت اقتصاد های شرق آسیا وجود رانت های خوب بوده است؛ یعنی حمایت های شفاف، زماندار و مشروط به ایجاد رشد، اشتغال، یادگیری و تجاری سازی فناوری های پیشرفته.

مشروح کامل این مطلب، در کلیپی که در ادامه می آید، قابل مشاهده است.

 

 

مطالب.مرتبط: 

دولت روحانی بدترین دولت پس از انقلاب در افزایش فاصله طبقاتی

رئیسی: جای کسانی که آلوده به رانت و فساد باشند در دولت نیست

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=21550

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.