• امروز : سه شنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
کل اخبار 6490

صدای حوزه امروز

تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم حوزه، قدیمی‌ترین، ماناترین و مردمی‌ترین نهاد اجتماعی/ نمونه‌ای برای پیاده‌سازی موفق مردمی‌سازی در جامعه اسلامی

16
یادداشت؛

دست خدا یا دست نامرئی؟!

  • کد خبر : 2138
  • 20 بهمن 1399 - 14:09
دست خدا یا دست نامرئی؟!
بیژن زنگنه می‌گوید قیمت‌ها دست خداست تکرار همان باور مرسوم لیبرال‌هاست که معتقدند دست نامرئی عرضه و تقاضا و بازار را متعادل می‌کند!

به گزارش صدای حوزه، نظریه “دست نامرئی” invisible hand، اولین بار توسط آدام اسمیت، پدر اقتصاد سرمایه‌داری نوین(اقتصاد لیبرال بازار آزاد) در قرن ۱۷ ارائه شده. وی معتقد است دولت باید بطور کامل دست از تصدی‌گری و نظارت و تنظیم بازار بکشد. خود بازار بطور خودکار، به تعادل قیمت‌ها می‌رسد. این کار توسط یک دست نامرئی صورت می‌گیرد!

براستی چرا کارکرد این تئوری را به‌ویژه در شرایط کنونی حاکمیت لیبرال‌ها بر دولت نمی‌بینیم؟ آدام اسمیت، مبتنی بر یک سری فروض غیرواقعی نظریه‌اش را این‌طور مطرح کرد که دست نامرئی بازار می‌تواند همه فرایندهای اقتصادی را به شکل ایده‌آل تنظیم کند و با کنار هم قرار دادن عوامل مختلف مثل نهادهای تولید، نیروی کار و سرمایه و امثال آن باعث این می‌شود رفاه عمومی اتفاق بیفتد.

این نظریه آدام اسمیت از پایه مشکل دارد چون فرض رقابت کامل که آدام اسمیت مطرح می‌کند هرگز در عالم واقع قابل تحقق نیست. خاصه با دولت فعلی که اساساً رقابتی در کار و بین کارآفرین‌ها و بین تولیدکننده‌ها نیست. در این فرض باید تعداد تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان بی‌نهایت و اطلاعات کامل برقرار باشد. یعنی همه افراد از وضعیت فعلی و آینده خودشان و کل اقتصاد و رفتارهای دیگران اطلاع داشته باشند که هرگز این اتفاق نمی‌افتد و بحث هزینه صفر در ورود و خروج به بازار از طرف تولیدکنندگان در عالم واقع هرگز این‌گونه نیست. 

زنگنه

گروهبان‌ها کنار بروند که نوبت ژنرال‌هاست!

دولت‌های غربی بعد از یک دوره چندساله که به روش اسمیت عمل کردند با بحران‌های عمیق اقتصادی روبرو شده و سپس با توصیه‌های “کینز” شان نظارت و دخالت برای دولت قائل شدند و … .

لیبرال‌های ایرانی که نه واقعاً لیبرال هستند نه عرق و غیرت ایرانی دارند، نه تنها شان نظارت و مدیریت برای دولت قائل نیستند بلکه دولت را زمینه و فرصتی برای تامین منافع خصوصی و شخصی خود و خانواده و باند و جناح می‌دانند. حاصل این نگاه و باور را بعد از ۷ سال دولت حسن روحانی داریم می‌بینیم…

زنگنه سال ۹۲ که مجدداً برای n امین بار وزیر نفت شد گفته بود گروهبان‌ها کنار بروند که نوبت ژنرال‌هاست! حالا نتیجه کار این ژنرال‌های در برابر چشمان یک ملت است و بدون کوچکترین ابا و حیا، می‌گوید قیمت‌ها دست خداست!

این همان سیاست بنی امیه است که ظلم خود را تقدیر خدا می‌نامیدند. معاویه می‌گفت که اینکه به شما ظلم می‌شود نتیجه تقدیر الهی است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=2138

مطالب مرتبط

26شهریور
«امید معکوس» مصطفی ملکیان
14مرداد
دفاعی عقیم و پرهزینه
حکومت علوی؛ بعثت عدالت

دفاعی عقیم و پرهزینه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.