• امروز : پنج شنبه - ۱۲ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 3 July - 2025
کل اخبار 6514

صدای حوزه امروز

گردهمایی خانوادگی برگزیدگان گروه‌های تبلیغی استان آذربایجان شرقی تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم

15
حجت الاسلام کرباسی عنوان کرد:

تحقق شبکه ملی اطلاعات و مانعی به نام نگاه لیبرال

  • کد خبر : 9348
  • 23 فروردین 1400 - 15:46
تحقق شبکه ملی اطلاعات و مانعی به نام نگاه لیبرال
قائم مقام دفتر مطالعات فضای مجازی کشور عنوان کرد: برخی از افرادی که نگاه روشنفکری و لیبرال به فضای مجازی را اشاعه می‌دهند، از عدم توسعه فناوری در کشور به ویژه شبکه ملی اطلاعات منافع اقتصادی کسب می‌کنند.

به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام محمد کرباسی با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» به چرایی عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات پرداخت و اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات شامل خدمات پایه کاربردی بومی از جمله پیام رسان‌ها، موتور جستجو و مسیر یاب‌ها می‌باشد که در این راستا به مردم خدمت ارائه می‌کند.

متاسفانه این مقوله به زبان ساده برای مردم بیان نشده است و هرگاه سخن از این تکنولوژی به میان می‌آید یک مسئله پیچیده تصور می‌شود.

شبکه مبهم ملی اطلاعات

وی افزود: ضمن پیچیده شدن این فضا در ذهن مردم، مزایای این شبکه هم روشن نشده است. به عنوان مثال در صورت راه اندازی این شبکه، تولید کننده محتوا می‌تواند در این بستر به نسبت تعداد افراد مشاهده کننده، درآمد به دست آورد. اگر همین یک مزیت را برای مردم شرح می‌دادیم و آن‌ها را آگاه می‌کردیم استقبال بهتری از آن صورت می‌گرفت.

قائم مقام دفتر مطالعات فضای مجازی کشور، به خطر افتادن منافع شخصی برخی از افراد را دلیل عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات دانست و اظهار کرد: باید دید چه کسانی و چه دستگاهی از کسب درآمد مردم از فضای مجازی زیان می‌بینند و منافع خودشان به خطر می‌افتد که در مسیر ایجاد این شبکه سنگ اندازی می‌کنند.

کرباسی با بیان این که حوزه فناوری ارتباطات فارغ از شبکه ملی دارای دو بعد فنی و گفتمانی است، عنوان کرد: بعد فنی مربوط به زیرساخت‌ها و مسائل ساختاری است، اما بعد گفتمانی که بسیار مهم است در هیچ نهادی مورد توجه قرار نگرفته است.

وی، گفتمان‌های مربوط به فناوری اطلاعات و فضای مجازی در کشور را برشمرد و بیان کرد: گفتمان انقلاب اسلامی و رویکرد آن به فضای مجازی و نگاه لیبرال و روشن فکرانه به این حوزه، دو نگرش فکری در جامعه هستند که در تمام این سال‌ها در حال مبارزه با یکدیگر بوده و هستند و یک جنگ ناپیدای گفتمانی را ایجاد کرده‌اند.

این کارشناس فضای مجازی تاکید کرد: گفتمانی که بتواند خود را به تفکر غالب جامعه تبدیل کند، دست برتر خواهد داشت و می‌تواند اهداف و منویات خود را محقق کند.

کرباسی، گفتمان انقلاب اسلامی درباره فضای مجازی را تشریح کرد و گفت: این نگرش به دنبال توسعه و پیشرفت فناوری ارتباطات است تا جمهوری اسلامی ایران مانند کشور‌های کره جنوبی، امریکا، فرانسه و … در این حوزه به قله‌های بلند دست پیدا کند و در تراز این کشور‌ها و باشگاه فناوران برتر دنیا قرار گیرد.

وی یادآور شد: دفتر مطالعات فضای مجازی کشور برای تحقق نگرش انقلابی، با وجود پیشینه دینی خود، نگاه دینی را کنار گذاشته و یک پژوهش گسترده ترتیب داده است تا بداند کشور‌های پیشرفته در حوزه فناوری چه کرده‌اند، درواقع با مهندسی معکوس، برای رسیدن به پیشرفت، در این مسیر حرکت کنیم.

کرباسی خاطر نشان کرد: بر اساس مطالعات این مرکز، برخی از افرادی که نگاه روشنفکری و لیبرال به فضای مجازی را اشاعه می‌دهند، از عدم توسعه فناوری در کشور منافع اقتصادی کسب می‌کنند. افرادی که منافع بسیار بالا از واردات پهنای باند بین الملل به کشور دارند مطمئنا به ایجاد شبکه ملی اطلاعات رضایت نخواهند داد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=9348
  • منبع : خبرگزاری دانشجو

مطالب مرتبط

01اسفند
طراحی اسلامی سکوهای مجازی: از چالش‌ها تا راهکارها
در دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» مطرح شد؛

طراحی اسلامی سکوهای مجازی: از چالش‌ها تا راهکارها

01اسفند
آغاز تحول فضای مجازی؛ نقد و طراحی سکوهای اسلامی
در نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» مطرح شد؛

آغاز تحول فضای مجازی؛ نقد و طراحی سکوهای اسلامی

15بهمن
چگونگی دینی سازی سکوهای مجازی
پژوهشگر عرصه فضای مجازی طی یادداشتی نوشت؛

چگونگی دینی سازی سکوهای مجازی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.