• امروز : شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
کل اخبار 6451

صدای حوزه امروز

داستان راستان بوستان! اولین نشست صمیمی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه‌های علمیه با رسانه‌های حوزوی تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه امپراطوری معاونت آموزش بر حوزه/ چرا تغییر سخت است و چگونه باید پیش برویم؟ تنظیمات دروس حوزه طوریست که هیچ احتیاجی به قرآن ندارند! + واکنش ها زیر و بم اشتغال طلاب و چند نکته باریک‌تر از مو چرا ما پزشک اطفال داریم اما آخوند اطفال نداریم؟/ منبر را به هرکسی ندهید لزوم ارائه مدل اجرایی دقیق جهت ورود هیأت های مذهبی به اقتصاد اولین دیدار همسر با لباس روحانیت یا مزاحمت یک آخوند برای یک زن متأهل؟! حکمت متعالیه در خدمت انقلاب تبارشناسی تربیت چهره‌های انقلابی در گفتمان حوزه‌های علمیه از مدرسه‌ی عرفان تا کوچه‌های انقلاب/ زنانی که تاریخ را در حاشیه‌ی تاریخ نوشتند حمله طلبه ها به حوزه علمیه دروغ است/ دعوا بر سر مسجد نیست و اداره آن در اختیار اشرفی اصفهانی است جامعه الزهرا تصمیم بگیرد: تبلیغ اولویت اول است یا دوم؟!

12
عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مطرح کرد؛

استعدادیابی و مدیریت ورودی‌های حوزه؛ گره‌گشای معیشت طلاب

  • کد خبر : 8420
  • 17 فروردین 1400 - 9:53
استعدادیابی و مدیریت ورودی‌های حوزه؛ گره‌گشای معیشت طلاب
حجت الاسلام ناظمی معتقد است مدیریت در جذب افراد برای ورود به حوزه و استعداد‌یابی آنها ارتباط مستقیمی با معیشت طلاب دارد.

حجت الاسلام محمد‌حسین ناظمی، عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه فرهنگیان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار صدای حوزه، ضمن اشاره به اهمیت معیشت طلاب، گفت: مبحث معیشت طلاب باید در دو بُعدِ معیشت طلاب به صورت کلی و معیشت طلاب در دوران شیوع ویروس کرونا بررسی شود. 

وی با بیان این که در بهبود وضعیت معیشتی طلاب لازم است تغییراتی در سبک و شیوه پذیرش طلاب صورت گیرد، اظهار داشت: حوزه‌ علمیه باید در پذیرش طلاب مدیریت بیشتری داشته باشد تا از همان روز‌های ابتدایی ورود افراد به حوزه، جایگاه شغلی آنها در آینده مشخص شود. این همان کاری است که بسیاری از سازمان‌ها، نهاد‌ها و ارگان‌های موفق انجام می‌دهند.  

استعداد سنجی و هدفمند‌سازی پذیرش طلاب از جمله راهکار‌های بهبود معیشت طلاب است

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حوزه‌ علمیه باید ارزیابی داشته باشد که جامعه در آینده به چه میزان طلبه برای حضور در مساجد، انجام امور تبلیغی یا رسیدن به مرحله اجتهاد نیاز دارد. با این کار جذب طلاب با این هدف کاهش یافته و بار شهریه سبک‌تر خواهد شد.

وی ابراز داشت: بنابراین یک راه بهبود معیشت طلاب آن است که حوزه‌های علمیه در میان طلاب استعداد‌یابی کند تا افرادی که استعداد مرجعیت دارند به ادامه تحصیل در عرصه‌های تخصصی فقه و اصول بپردازند و طلاب دیگر نیز به مباحث فرهنگی و امور تبلیغی وارد شوند.

حجت الاسلام ناظمی با تأکید بر این که مدیریت در جذب افراد برای ورود به حوزه و استعداد‌یابی آنها ارتباط مستقیمی با معیشت طلاب دارد، عنوان کرد: در چنین سیستمی مشخص می‌شود که یک طلبه پس از پایان تحصیلات حوزوی، با چه تخصصی و در کدام عرصه باید فعالیت داشته باشد.

وی فراگیری مهارت‌های مختلف را یکی دیگر از راه‌های بهبود معیشت طلاب دانست و گفت: چنانچه طلاب در طول تحصیل به کسب مهارت‌های تبلیغی، آموزشی و… بپردازند، در آینده می‌توانند به شکل بهتری تأثیرگذار بوده و در نتیجه معیشت بهتری داشته باشند.

شیوع ویروس کرونا نباید مانع فعالیت‌ طلاب شود

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: بی‌تردید شیوع ویروس کرونا نباید مانع فعالیت طلاب شود. طلاب می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به همان فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی که در گذشته داشتند، بپردازند یا آن که این فعالیت‌ها را در فضای مجازی ادامه دهند.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: با توجه به حضور گسترده مردم در فضای مجازی، سازمان‌ها و نهاد‌هایی همچون اوقاف، سازمان تبلیغات، دفتر تبلیغات و همچنین هیئت امنای مساجد باید منابع مادی بیشتری برای حضور طلاب در فضای مجازی اختصاص دهند.

استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: بی‌تردید اصل معیشت طلاب؛ این که طلاب چگونه می‌توانند امرار معاش داشته باشند، به هدفگذاری خودِ طلاب بستگی دارد اما سیستم نیز می‌تواند کمک بزرگی در هدایت طلاب داشته باشد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=8420

مطالب مرتبط

15فروردین
طلبه ای که طلبه مانده: کاراکتری که هر محصول هنری و تجاری را جذابتر از قبل می کند!
جستاری کوتاه در باب هویت طلبه به بهانه این کلیپ تجاری؛

طلبه ای که طلبه مانده: کاراکتری که هر محصول هنری و تجاری را جذابتر از قبل می کند!

14فروردین
صرفا از باب «النصیحه لأئمه المسلمین»
درددلی صمیمانه با آیة الله علم‌الهدی؛

صرفا از باب «النصیحه لأئمه المسلمین»

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.