به گزارش صدای حوزه، کانال حسینیه طلاب جوان یادداشتی را از حمید عزیزی با موضوع نقش جوانان در گام دوم انقلاب اسلامی، منتشر کرده است که در ادامه میخوانید:
بدانیم که آن روز [روز مبعث]، بعثت نبی مکرم بود، امروز بعثت امت اسلامی است. امروز امت اسلامی باید احساس بعثت بکند؛ خود را مبعوث بداند؛ آگاهانه و با بصیرت حرکت و اقدام کند؛ بر علم خود اضافه کند، بر توانائی های خود اضافه کند، بر انسجام ملی و انسجام بینالملل اسلامی خود اضافه کند. و بین ایشان توحید کلمه خیلی مهم است. این پیام ملت ایران، پیام انقلاب اسلامی، پیام نظام جمهوری اسلامی است. و افق هم برای ما روشن است. به توفیق الهی می دانیم چه کار داریم می کنیم، می دانیم به کجا خواهیم رسید و می دانیم که راه رسیدن به آن نقطه، رفتن است؛ نه ایستادن و نه عقبگرد کردن.
بدون تردید انقلاب اسلامی عصر جدیدی در تاریخ بشریت و امتداد نهضت عظیم بعثت نبوی می باشد و گام دوم انقلاب فصل جدیدی از بعثت جوانان، سلوک معنوی و رستاخیز اجتماعی آنان با قصد ایجاد تمدن توحیدی می باشد. در ادامه به توصیف بعثت، جوانان، و نسبت این دو در گام دوم انقلاب می پردازیم.
بعثت به معنای برانگیختگی است. همچنان که در آیات قرآن به زنده شدن مردگان، بعث گفته می شود، برانگیختگی یک انگیزش، جوشش، انقلاب و تحولی بعد از سستی و بی تفاوتی و رکود است. این تحول و انقلاب ابتدا در روح و جان نبی آغاز می شود و نبی که با استعداد سرشار، آماده به دوش کشیدن این مسئولیتی بزرگ و سنگین است، وحی الهی در او تحول و انگیزش بوجود می آورد. این انقلاب نبی، چشمه فیاض جوشانی می شود که تمام اجتماع را به حرکت می آورد. یک تحول و دگرگونیِ عمیق بنیادی از ریشه در جامعه و یک رستاخیز اجتماعی را ایجاد می کند.
جوان به معنای انسان رشید است. انسان رشد یافته کسی است که انتخاب هایش بزرگ است و منشا انتخاب های بزرگ، اراده های قوی است. بدین جهت، جوان را دارای نشاط، تلاش، انرژی، انگیزه، امید، تفکر، خلاقیت و نیز اصلاح طلبی، آرمان خواه، مسئولیت پذیر و معنویت گرا می دانند. کسانی که انتخاب های سطحی و زودگذر دارند، اهداف بلندمدت و اساسی ندارند، به حداقل ها راضی می شوند، جوان نیستند هرچند سن جسمی آنان سن جوانی باشد اما به واقع روحیه جوانی را دارا نیستند.
بیانیه گام دوم انقلاب، بعثت جوانان است. همچنان که در توضیحات مذکور مشاهده کردید، معنای بعثت با معنای جوان بسیار سازگاری دارند. جوانان بذاته قابلیت برانگیختگی و جوشش و رستاخیز اجتماعی را دارند. در بیانیهی گام دوم مضمون «جوانان باید شانههای خود را به زیر بار مسئولیت دهند.» سه بار تکرار شده است و بارها جوانان مورد خطاب گرفته است. همچنان که در بعثت، خود نبی تزکیه و تعلیم و کتاب و حکمت را دارد و بعد از بعثت، همین موارد را در اجتماع پیاده می کند، جوانان نیز باید مبانی معرفتی دینی خود را تقویت کنند و در تهذیب اخلاق و معنویت خود به جد تلاش کنند تا بتوانند چون موتور محرکه ای، بدنه عمومی مردم را به حرکت درآورند. در واقع این اراده جوانان با جهت دهی درست است که اراده ملت ایران را به تحرک وا می دارد تا حیات طیبه و تمدن نوین اسلامی را محقق کند.
در طول تاریخ همواره جوانان محور حرکت ها و حوادث عالم بودند. در خود بعثت نبوی، رسول الله جوانی چهل ساله بودند و اولین کسی که به او ایمان می آورد نوجوانی چون امیرالمومنین علیه السلام بود. جوانان دیگری چون جعفر بن ابیطالب، زید بن حارثه، عبدالله بن مسعود، جابر بن عبدالله انصاری، مصعب بن عمیر، حنظله، اسامه بن زید و جوانان فراوانی دیگری در طول نبوت پیامبر صلوات الله علیه و آله رشادت های زیادی در میادین مختلف خلق کردند. با مروری کوتاه و گذرا در تاریخ زندگانی امامان شیعه میتوان عنایت خاص آنان به جوانان را بهوضوح مشاهده کرد و به یکی از مهمترین عوامل موفقیت آنان پی برد. همچنین بسیاری از یاوران حضرت مهدی عجالله تعالی فرجهالشریف در هنگام ظهور را جوانان مومن تشکیل میدهند.
امروزه انقلاب اسلامی در جایگاهی مهم و تاریخی قرار دارد به طوری که ما در حدفاصل بعثت خاتم انبیاء و ظهور خاتم الاوصیاء قرار گرفتیم و رسالت ما جوانان این است برای تحقق تمدن جهانی زمینهچینی و کمک کنیم که اصلیترین فلسفه بعثت پیامبر (ص) می باشد.
پی نوشت:
۱. بیانات در دیدار مسئولان نظام به مناسبت مبعث حضرت رسول اعظم (ص) / ۱۳۸۷/۰۵/۰۹
۲. سوره مبارکه الجمعه آیه ۲؛
هُوَ الَّذی بَعَثَ فِی الأُمِّیّینَ رَسولًا مِنهُم یَتلو عَلَیهِم آیاتِهِ وَیُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَهَ وَإِن کانوا مِن قَبلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ