به گزارش صدای حوزه، دکتر خلیل علیمحمدزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا با تأکید بر اینکه اشتغال خانمها منافاتی با فرزندآوری آنها ندارد، اظهار کرد: تنها ۱۸ درصد زنان کشور اشتغال به کار دارند.
وی ادامه داد: از آنجایی که نمیتوان از اشتغال بانوان جلوگیری کرد، باید کاری کنیم که اشتغال زنان با فرزندآوری آنان تعارض نداشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت با اشاره به اصل دهم قانون اساسی تصریح کرد: همه قوانین و مقررات باید در جهت پاسداری از قداست و استواری خانواده بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد؛ بر مبنای این اصل همه دستگاههای نظام باید خانوادهمحور عمل کنند.
وی افزود: زنان شاغل و فرزنددار در خانه و سازمان باید تحت حمایت و پشتیبانی قرار گیرند، تا بتوانند نقشهای خود در خانه و اجتماع را بهدرستی و بهخوبی ایفا کنند.
این پزشک و استاد دانشگاه مادران را آبروی ملت و غیرت کشور خواند و خاطرنشان کرد: در تربیت و سالمسازی جامعه، زنان نقشی بسزا دارند؛ متأسفانه هنوز سیاستها، قوانین و تسهیلات مالی و خدمتی آنطور که باید و شاید در جهت اجرای مسئولیتهای سازمانی و خانوادگی برای زنان شاغل کاربرد پیدا نکرده است.
۵۰ درصد قشر دانشجوی کشور را زنان تشکیل می دهند
وی با بیان این مطلب که بیش از ۵۰ درصد دانشجویان کشور را خانمها تشکیل میدهند، اضافه کرد: جامعه باید از دانش و تخصص خانمها بهرهمند شود، اما نقش ایشان در همسرداری و فرزندپروری و تقویت عواطف و روابط خانوادگی هم بسیار مهم است؛ این نقش در سطوح مختلف مدیریتی باید درک شود، تا مادر بودن و فرزند داشتن و سهیم بودن در تربیت ایشان ارزشمند تلقی شود.
علیمحمدزاده متذکر شد: مردان در خانه بهویژه در خانوادههایی که زن هم شاغل است، باید مهارتهای خانهداری پیدا کنند و با مهربانی به همسران خود کمک کنند.
وی با اشاره به این موضوع که فرزندآوری بدون فرزندپروری مفهوم ناقصی است، یادآور شد: در وضعیت کنونی بدون حمایتهای لازم دولتی و خانوادهها، این امر مهم به سامان نمیرسد؛ پرورش انسانهای سالم، دانا و توانا برای پیشرفت و اعتلای جامعه یک مسئله اساسی و سرمایهگذاری حیاتی است، باید خانمهای جامعه را برای توانمندی و حرکت در این مسیر، آرامش و دلگرمی بخشید.
این پزشک و استاد دانشگاه تصریح کرد: سبک زندگی و تغییرات ارزشی و نگرشی و سایر عوامل مانند شرایط اقتصادی، بازار کار، تعارض زندگی شغلی و خانوادگی، فرزندپروری افراطی، برخی بیعدالتیهای جنسیتی در خانواده و جامعه، هزینههای مسکن، آموزش و هزینههای جانبی نگهداری و مراقبت از فرزند در کاهش فرزندآوری دخیل هستند، اغلب خانوادههای ایرانی تمایل خود را برای داشتن سه فرزند اعلام کردهاند، لکن بهعلت تأثیر عواملی که ذکر شد، در زمان حاضر میانگین تعداد فرزندان هر مادر طی دوره باروری، ۱٫۷ فرزند است.
این دانشیار دانشگاه ادامه داد: خانمهای فرزنددار در خانه و اجتماع باید مورد احترام و تکریم باشند، خانمهای خانهدار نیز جهت مراقبت از فرزند باید کمکهزینه و امتیازاتی کسب کنند، زیرا همسرداری و تربیت فرزند کاری دشوار، باارزش و ستودنی است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری اقتصاد سلامت با یادآوری این مطلب که در مجلس «طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» در شرف نهایی شدن است، گفت: امید آنکه بخش مهمی از دغدغههای فرزندآوری و فرزندپروری خانوادهها با تصویب این قانون رفع شود.