به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب مدرسه امام محمد باقر علیه السلام که به میزبانی تولیت مسجد مقدس جمکران و در محل سالن شهید سلیمانی این مسجد برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه کرامت به تبیین حدیثی از امام رضا علیه السلام پرداخت و اظهار داشت: علی بن موسی الرضا (علیه السلام) در حدیثی میفرماید «لاَ یَسْتَکْمِلُ عَبْدٌ حَقِیقَهَ اَلْإِیمَانِ حَتَّی تَکُونَ فِیهِ خِصَالٌ ثَلاَثٌ اَلتَّفَقُّهُ فِی اَلدِّینِ وَ حُسْنُ اَلتَّقْدِیرِ فِی اَلْمَعِیشَهِ وَ اَلصَّبْرُ عَلَی اَلرَّزَایَا.»
طلبه باید به همه تعالیم دین آراسته شود
وی ادامه داد: در این کلام حضرت، انسان به کمال بندگی نمیرسد مگر اینکه سه ویژگی در او باشد. اولین ویژگی فهم عمیق در دین است. تفقه در دین یعنی فهم همه جانبه نسبت به دانشهایی که به دین باز میگردد؛ نه صرفا فقهی که در حوزه علمیه مصطلح است.طلبه باید به همه تعالیم دین آراسته شود تا بتواند سخنگوی دین باشد
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه خطاب به طلاب خاطرنشان کرد: سطحی درس خواندن مورد انتظار علی بن موسی الرضا (علیه السلام) نیست. مخاطب امروز ما افراد معمولی نیستند. مخاطب امروز ما مجامع علمی و دانشگاهی هستند. یک طلبه باید به همه تعالیم دین آراسته شود تا بتواند در مجامع علمی سخنگوی دین باشد.طلاب به دروس معمول حوزه بسنده نکنند
وی تصریح کرد: طلاب نباید به دروس معمول حوزه بسنده کنند. باید از لحظه لحظه عمر خود و حتی تعطیلات نیز استفاده کنند؛ چرا که فردای قیامت باید نسبت به عمر خود پاسخگو باشند. اگر درست از وقتتان استفاده کنید میتوانید شخصیتی جامع داشته باشید و این امکان پذیر است.
امام جمعه قم افزود: دومین ویژگی انسان مؤمن که حضرت در این حدیث نورانی به آن اشاره میکند، توانایی برنامه ریزی برای زندگی و معیشت است.
وی با اشاره به شرایط سخت معیشتی طلاب، همسران طلاب را به همراهی با طلاب در این شرایط دشوار اقتصادی توصیه کرد و ابراز داشت: امروز طلاب با سیلی صورت خود را سرخ نگاه داشتهاند و ما از شرایط سخت آنها اطلاع داریم.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری، صبر، شکیبایی و تحمل در مشکلات را آخرین عنصر کامل کننده ایمان در کلام امام رضا – علیه السلام – عنوان کرد و ادامه داد: امام رضا – علیه السلام – در حدیث دیگری زمانی که از ایشان درباره بهترین بندگان سؤال میشود، میفرمایند «اَلَّذینَ اِذا اَحْسَنُوا اسْتَبْشَرُوا» یعنی زمانی که کار خوبی انجام میدهند و به وظیفه خویش عمل میکنند، از ته دل خشنود میشوند. «وَاِذا اَساؤُوا اسْتَغْفَرُوا،» و اگر لغزشی از آنان سر بزند، به سرعت در خانه خدا میروند و آن را تدارک میکنند. «وَ اِذا اُعْطُوا شَکَرُوا،» زبان قدر شناسی دارند و کفران نعمت نمیکنند. «وَ اِذَا ابْتَلَوْا صَبَرُوا،» هنگامی که مشکلی برای آنان پیش بیاید خود را نمیبازند و ثابت قدم میمانند. «وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا.» و زمانی که ناراحت و غضبناک میشوند در صدد انتقام گیری بر نمیآیند.
در ابتدای این جلسه، مراسم عمامه گذاری تعدادی از طلاب مدرسه امام محمد باقر (علیه السلام) قم با حضور دست آیت الله حسینی بوشهری و تولیت مسجد مقدس جمکران برگزار شد.