به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صدای حوزه، «نادر طالبزاده»، مستندساز، تهیهکننده و مجری تلویزیون عصر روز گذشته دعوت حق را لبیک گفت. طالبزاده از مهمترین چهرههای هنر انقلاب بود و بیشک نام و خاطرهاش تا همیشه جاودان خواهد ماند.
طالبزداه متولد ۱۳۳۲ در تهران بود، دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ادبیات انگلیسی از دانشگاه راندولف میکن و کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا بود و فعالیت هنری را از ۱۳۵۹ در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با ساخت فیلمهای مستند آغاز کرد.
از کارگردانی سریال بشارت منجی تا دبیری جشنواره فیلم عمار و کنفرانس بین المللی افق نو
استاد طالبزاده دبیر کنفدراسیون بینالمللی افق نو، دبیر جشنواره فیلم عمار و از افراد تاثیرگذار در تاسیس شبکه افق بوده است. «بشارت منجی» نام سریالی است که به کارگردانی نادر طالبزاده ساخته شد. این سریال بر اساس زمینههای مشترک بین اسلام و مسیحیت ساخته و پرداخته شده که از شبکههای مختلف سیما و برون مرزی به روی آنتن رفته است. از دیگر فعالیتهای استاد طالب زاده، میتوان به تدریس در مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی و مدیریت مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی در معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
شامگاه جمعه، ساعاتی پس از درگذشت این استاد هنر و سینمای انقلابی، ویژه برنامه ای با موضوع ابعاد ناگفته شخصیت و فعالیت های وی در شبکه افق سیما پخش شد. در این ویژه برنامه که به مجری گری امیرحسین ثابتی روی آنتن رفت، میهمان برنامه دکتر مجید شاه حسینی، استاد دانشگاه، کارشناس سینما و از دوستان و همکاران نزدیک مرحوم طالب زاده مطالبی را در رابطه با موضوع برنامه مطرح کرد. همچنین مسعود ده نمکی، کارگردان سینماو تلویزیون و دکتر بیژن نوباوه به صورت تلفنی مطالبی در مورد شخصیت و فعالیت های استاد نادر طالب زاده بیان کردند. گزیده ای از مطالب این ویژه برنامه در ادامه از نگاه شما میگذرد.
شکل گیری هسته اولیه شبکه المنار به ابتکار نادر طالبزاده
دکتر مجید شاه حسینی در این برنامه اظهار داشت حاج نادر طالبزاده اوایل دهه ۷۰ به سراغ تربیت نیروهای فرهنگی و رسانهای جبهه مقاومت در خارج از مرزهای ایران رفت و به در خواست شهید حاج عماد مغنیه و شهید بدرالدین، اولین نسل از دانشجویان لبنانی به ایران آمدند تا آموزش فیلمسازی و رسانه ای ببینند و به این ترتیب هسته اولیه شبکه المنار شکل گرفت. طالب زاده شاگردانی از لبنان، افغانستان، سوریه، عراق و در این اواخر از کشمیر و یمن نیز داشتند.
نام طالبزاده در لیست تحریمهای آمریکا
وی افزود: تحریمهای آمریکا علیه نادر طالب زاده سختترین نوع تحریمها علیه یک فرد بود به طوری که حتی خانوادهاش هم از سفر و تجارت و … منع شده بودند؛ هرچند او سرمایه ی برونمرزی مادی نداشت که تحریم شود ولی آبرویش، سرمایهاش بود. با اینکه در حال و هوای اوایل انقلاب، اموال پدر او مصادره شده بود ولی ندیدم اعتراضی کند و در عین حال تا پایان عمر، خود را مرهون نعمت انقلاب اسلامی میدانست، به مادیات دریغ شده نمیاندیشید، بلکه به معنویات فکر میکرد.
شاه حسینی خاطرنشان کرد نادر طالب زاده اولین کسی بود که این مسئله را مطرح کرد که اروپاییها باید به خاطر حمایت و تامین تسلیحات شیمیایی صدام، به ایران و جانبازان کشورمان غرامت بپردازند نه اینکه بابت درمان، پولی هم به آنها بدهیم؛ و پیگیر این ماجرا هم بود.
نادر طالبزاده، هویت متکثر حاج قاسم سلیمانی بود
وی اضافه کرد من، نادر طالبزاده را در حوزه فرهنگ و هنر، هویت متکثر حاج قاسم میدانم؛ همانطور که عدهای، حاج قاسم را در عرصه میدان، مزاحم دیپلماسی خود میدانستند، برخی هم حاج نادر را در میدان فرهنگ و هنر، مزاحم میپنداشتند.
پدر معنوی جبهه فرهنگی انقلاب
مسعود دهنمکی نیز در این برنامه اظهار کرد مظلومیت نادر طالبزاده در حوزه فرهنگی و رسانهای، وجه مشترک او با شهید آوینی بود. او پدر معنوی جبهه فرهنگی انقلاب محسوب میشد و در حوزه جبهه مقاومت نیز، جریانسازی خاص و چهرههایی که در برنامههایش دعوت میکرد، منحصر به فرد بود.
وی افزود حاج نادر میگفت: آن بچههای جبهه و جنگ تکرار نشدنی هستند و اخلاق آنها، امروز به برخی نیروهای جبهه انقلاب هم به ارث نرسیده و ممکن است وقتی ما روی مین میرویم، پا رویمان بگذارند و رد شوند. بی مهریها در سالهای آخر عمرش، او را آزار میداد.
رویش انقلابی به تمام معنا
دکتر بیژن نوباوه، دیگر میهمان تلفنی برنامه جهان آرا، گفت: نادر طالبزاده یک رویش انقلابی به تمام معنا بود؛ نوگرایی او مثالزدنی بود؛ مثل «کنفرانس افق نو» و «جشنواره عمار» که در سطح بینالمللی مطرح شدهاند.
حاج نادر از درون استکبار جهانی، ژنرالی را به برنامهاش دعوت و با او به گفتوگو مینشست و از زبان او، جنایات آمریکا را بیان میکرد.
مطالب مرتبط:
سیل پیامها برای درگذشت نادر طالبزاده/ برای از او گفتن زبان بند آمده است