• امروز : سه شنبه - ۲۲ مهر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 14 October - 2025
کل اخبار 6592

صدای حوزه امروز

افتتاحیه گردهمایی آموزشی-توجیهی معاونین تبلیغ استان‌ها و رابطین خواهر مدارس امین بیانیه ی حوزه علمیه کرمان جهت برخورد قانونی با عوامل و مسببان این هنجارشکنی امتدادهای کلامی و الهیاتی غزه! آگهی انجام نماز و روزه و نوشتن وصیت نامه و خواندن زیارت عاشورا و خواندن اذکار مخصوص برای رسیدن به حاجات و انجام مشاوره توسط یک امام جماعت! بحران جذب در حوزه؛ وقتی ۱۶۰ هزار طلبه، سفیران خاموش‌اند اعتراض صریح مداح معروف به موازی کاری نهادهای تبلیغی و لزوم طرحی نو! مسجدی که با ورزش و معنویت جوانان را جذب کرد جایگاه روحانیت در حال و آینده نظام مرجعیت جامعه ایران/ روحانیت تقاص مسئولیت‌پذیری را می‌دهد! جای خالی علمای بزرگ مسجدی در شهر مقدس قم! تأملی در سیستم مدیریتی رسانه گریز، نظارت گریز و غیرشفاف حوزه! نشست خبری همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی و روز بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره) برگزار گردید راه بازکن های خیره‌سر و سازمان‌های فرهنگی بی‌ثمر! پاسخ مرکز خدمات به برخی سوالات درباره بیمه تکمیلی بعد از پایان مهلت ثبت نام! دو ویژگی اساسی روحانیت موفق / تمجید از برپایی درس‌های اخلاق در مساجد قم

14
حیات در عمق کیهان؛

شواهدی از وجود آب در قمر “میماس” زحل

  • کد خبر : 37067
  • 05 بهمن 1400 - 15:51
شواهدی از وجود آب در قمر “میماس” زحل
شواهد، حاکی از وجود اقیانوسی پنهان در دل قمر "میماس"(Mimas) سیاره زحل است.

قمر سیاره زحل بیشتر به دلیل شباهتش به “ستاره مرگ” در سری فیلم‌های “جنگ ستارگان” شناخته شده است اما اکنون مطالعات جدید نشان می‌دهد که شاید چیزی بیشتر از یخ در این جرم کیهانی وجود داشته باشد که البته در نگاه اول مشخص نیست. دانشمندان باور دارند که زیر سطح یخی قمر زحل آب مایع به وسعت ۲۲ تا ۳۲ کیلومتر جریان دارد.

“آلیسا رودن”(Alyssa Rhoden) دانشمند سیارات که در مورد جهان‌های اقیانوسی تحقیق می‌کند و همکارانش تحقیقات جدید خود را که در آن به احتمال وجود یک دنیای اقیانوسی در این قمر پی‌ برده‌اند، منتشر کردند.

این خبر تعجب برانگیز نیست زیرا آبفشان‌های متان پیشتر در قمر انسلادوس زحل کشف شده است. اما نشان‌دهنده احتمال وجود حیات در این جرم آسمانی دوردست است.

اما چرا اکنون دانشمندان معتقدند که قمر میماس آب دارد؟ علت آن، مدار این قمر است. گردش قمر میماس به دور زحل تنها ۲۲ ساعت و ۳۶ دقیقه به طول می‌انجامد و فرآیندی موسوم به “گرمایش جذر و مدی” ایجاد می‌کند. در سایر جهان‌های اقیانوسی مانند قمر اروپا “گرمایش جذر و مدی” دما را به اندازه کافی برای ایجاد آب مایع بالا می‌برد.

رودن و تیمش پیشتر متوجه یک تکان کوچک در مدار “میماس” به دور زحل شده بودند و استنباط کرده بودند که این تکان ناشی از دریای یخی داخل “میماس” است.

این امر دانشمندان را به سمت این سوال سوق داد که آیا گرمایش جذر و مدی می‌تواند به اندازه کافی برای آب شدن یخ‌های داخل “میماس” و ایجاد یک دریا، گرما ایجاد کند.

ایجاد تعادل بسیار سخت است. اگر گرمایش زیاد باشد آب‌ها بخار می‌شوند و اگر کم باشد به صورت یخ زده باقی می‌مانند.

اگرچه که رودن و تیمش وجود اقیانوس روی “میماس” را تضمین نمی‌کنند اما می‌گویند که احتمال وجود آن وجود دارد. اما این سوال به وجود می‌آید که آیا حیات در این قمر وجود دارد؟ پاسخ این سوال تنها با گذشت زمان و انجام تحقیقات بیشتر مشخص خواهد شد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=37067
  • منبع : ایسنا

مطالب مرتبط

11بهمن
چرا بدن ما به آب نیاز دارد؟
تکنیک های سلامتی؛

چرا بدن ما به آب نیاز دارد؟

30تیر
اتفاقی که در حوزه آبی خوزستان افتاده به‌طور ساده
یک فعال توییتری درباره بحران آبی خوزستان:

اتفاقی که در حوزه آبی خوزستان افتاده به‌طور ساده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.