به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، حجت الاسلام حبیب الله بابایی در کانال شخصی خود پیرامون روز مادر یادداشتی منتشر کرد که در ادامه میخوانید:
یادداشتهای آمریکا، قسمت ۵۳ (روز مادر آمریکاییها)
آمریکاییها در دومین یکشنبه از ماه می را روز مادر میگیرند و بر نقش مادر و کارکردهای مادران در صورتبندی وحیات جامعه تأکید میکنند. نکته جالب توجه این بود که روز مادر در ایام تحصیلی دانشآموزان بود در حالی که روز پدر در ایام غیر تحصیلی (در سومین یکشنبه ماه ژوئن) جشن گرفته میشد و این احیانا و شاید به خاطر بسیاری از دانشآموزان تکوالدینی بود که خانه و خانوادهشان مادرمحور بود و نه پدرمحور.
نکته قابل توجه در این بین، زبان مشترک «مادر و مادری» در ارتباطات فرهنگی بین تمدنها و روابط بینالادیان است. در واقع مادر و ارزش مادری منحصر به یک قوم و یا یک دین و یا یک فرهنگ خاص نیست، هرچند که مدرنیته سهم مادر و مادری را محدود کرده و معضلاتی را در امر مادری پیشروی انسان معاصر خلق کرده است، ولی همچنان ارزش مادری به عنوان ارزش جهانشمول شناخته میشود.
همین نکته را یک بار بل وایدر رئیس مرکز مسیحیتشناسی در شارلوتسویل به من گفت و گفت که در ادبیات دینی و مسیحی ما احترام به والدین مورد تأکید قرار گرفته است ولی فرهنگ مدرنیته این آموزههای دینی را به حاشیه برده است.
به رغم اشتراکات فرهنگهای مختلف در موضوع مادر و مادری، ارزش مادر و فرهنگ مادری در میان مسلمانان همواره برجسته و گاه محل غبطه دنیای غرب نسبت به مادر مسلمان بوده است.
یکی از ائمه جمعه پاریس که تونسی الاصل بود و برای سفری به قم آمده بود به این نکته اشاره کرد و گفت که یک روز در منطقهای از پاریس که تمرکز مسلمانان در آن بیشتر است، یک خانم مسیحی دست پسرش را گرفته و آورده بود به خانه امام جماعت مسلمانان و از ایشان خواسته بود که دین اسلام را به فرزند مسیحیاش آموزش دهد.
امام جماعت مسلمانان تعجب کرده بود که فرزند مسیحی شما چرا باید اسلام را یاد بگیرد؟ مادر مسیحی در جواب گفته بود که من میخواهم پسرم با من مادرش همچون پسر همسایۀ مسلمانم با مادرش رفتار بکند.