به گزارش صدای حوزه، حجتالاسلام علی نوری گفت: ۸۹۱ امام جمعه در ۴۱۹ شهرستان و ۴۷۲ شهر، بخش و دهستان فعالیت میکنند که طی سه سال و نیم گذشته، ۲۱۶ تن از آنان به دلیل بازنشستگی، درگذشت، استعفا یا کنار گذاشتن از مسؤولیت، این موقعیت را به کلی ترک کردهاند.
وی افزود: همچنین ۲۹۱ مورد جابهجایی بین امامان جمعه صورت گرفته و ۱۹۳ امام جدید و جوان در این مدت مشغول به کار شدهاند که ۶۱ درصد از آنها بر اساس مؤلفه «بومیگزینی» در جایگاه امام جمعه قرار گرفتهاند و این تغییر و جابهجایی حدود ۵۴ درصد از تغییرات سه و نیم سال گذشته را شکل میدهد؛ به گونهای که هماکنون، معدل سنی ائمه جمعه سراسر کشور به ۴۹ سال نزدیک شده است.
حجتالاسلام نوری همچنین گفت: شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یک جمع ۸ نفره است که در مدت حدود یک هزار و ۲۵۰ روز گذشته ۱۱۶۴ مصوبه داشته تا جایگاه امام جمعه را به سمت مسألهمحوری و برنامهداری سوق دهد. امامان جمعه باید مسائل شهر خودشان را مطابق برنامه ارائه شده در یک سامانه اختصاصی ثبت و عرضه کنند که در همین زمینه ۱۳ هزار و ۸۰۰ مسأله در این سامانه به ثبت رسیده و ۹۰ درصد ائمه جمعه، مسائل و مشکلات شهر و منطقه خود را در آن درج کردهاند. آنها همچنین وظیفه دارند علاوه بر ثبت مسائل، اقدامات خودشان را هم در همان سامانه به ثبت برسانند.
وی در پایان اظهار داشت: محاسبه عملکرد و همچنین گزارشهای میدانی ستاد ائمه جمعه از مردم، دستگاهها و تشکلهای مردمنهاد و در نهایت حضور امامان جمعه در شهر و محل امامت و نیز در دسترس بودن او برای اهالی منطقه از ملاکهای تغییر و جابهجایی آنان طی سه گذشته بوده است.