• امروز : چهارشنبه - ۱۰ دی - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 31 December - 2025
کل اخبار 6662

صدای حوزه امروز

آقای جبرائیلی بهتر نبود ابتدا عذرخواهی می‌کردی و بعد مواضع قبلی را تکرار می کردی؟! راهکارهای پیشنهادی جبرائیلی به دولت با چاشنی تخریب دولت سیزدهم! دردودلی از یک مبلغ پرتلاش به بهانه انتشار تصاویر بازارگردی دختر و داماد پزشکیان در قزاقستان آلزایمر در اطلاع‌رسانی سریع و صریح! “مسجد هراسی” و “توبیخ نذری‌دادن” با طعم حمایت از مستأجر! امروز ارتباط با جوانان کم رنگ شده است/ نسلی که وارد حوزه می شود، باید مشاوره های لازم به آن ها داده شود! فیلم کامل مصاحبه صدای حوزه با حجت الاسلام مرتضی آقاحسینی بازگشت نیم‌بند تبریزیان میرزای نائینی و تأسیس عقلانیت دینی در حکمرانی بازگشت نائینی به متن ولایت؛ از مشروطه تا تمدن اسلامی نائینی و حکومت مردمی نشست علمی پیرامون اندیشه سیاسی میرزای نائینی قدردانی از خدمات تاریخی و اثرگذار تیپ امام جعفر صادق علیه‌السلام/ تأکید بر همکاری و تدوین برنامه مشترک فقه الجهاد/ امنیت و آسایش در پرتو مبارزه و اِعمال قدرت

14

چین چه روابطی با طالبان می‌خواهد؟

  • کد خبر : 24561
  • 18 شهریور 1400 - 12:11
چین چه روابطی با طالبان می‌خواهد؟
چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره می‌پرداخت. سیاست‌گذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروه‌ها، پیش‌تر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی هم‌چنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله‌ وجود دارد تا مطلوبیت‌های پکن محقق شود.

به گزارش خبرنگار فضای مجازی صدای حوزه، نویسنده‌ی کانال ایتای زمانه نوشت:

چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره می‌پرداخت. سیاست‌گذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروه‌ها، پیش‌تر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی هم‌چنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله‌ وجود دارد تا مطلوبیت‌های پکن محقق شود.

نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فی‌نفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوری‌های نو در سیاست‌گذاری‌های جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهم‌ترین اولویت‌های چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.

۱٫ملاحظات سین‌کیانگ

با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفی‌گری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایش‌های تجزیه‌طلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین می‌باشد. گرایش چین به آن است که هیچ‌یک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان‌ دو کشور اجتناب کنند.

۲٫امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»

اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن می‌داند که افغانستان در یک شرایط بی‌ثبات، زمینه‌ساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروه‌های تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری می‌یابد.

نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاست‌مداران چینی تسهیل می‌کند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و به‌ویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=24561
  • منبع : zamanehh@

مطالب مرتبط

01تیر
حوزه غیر از سیاست چیزی نیست / همه‌ فقه ما از اول تا آخر قانونِ مدیریتِ جامعه است
مشروح سخنان آیت الله اراکی در دیدار جمعی از اساتید حوزه؛

حوزه غیر از سیاست چیزی نیست / همه‌ فقه ما از اول تا آخر قانونِ مدیریتِ جامعه است

19اردیبهشت
حرکت بایدن در مسیر سیاست تجاری یکجانبه‌گرای ترامپ
گزارش اندیشکده‌ آمریکایی از عملکرد دولت بایدن در حوزه تجارت؛

حرکت بایدن در مسیر سیاست تجاری یکجانبه‌گرای ترامپ

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.