• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
8

درمان کم خونی با عسل

  • کد خبر : 14573
  • 01 تیر 1400 - 16:37
درمان کم خونی با عسل
کم خونی نوعی بیماری است که اگر محتوای آهن در رژیم غذایی کم باشد یا بدن قادر به جذب کافی آهن نباشد، این امر بر توانایی خون برای انتقال اکسیژن به بقیه بافت های مختلف بدن تأثیر می گذارد که منجر به خستگی، بی حالی، تنگی نفس و گاهی اوقات غم، اضطراب و سایر مشکلات می شود.
درمان کم خونی با عسل یک راهکار خانگی فوق العاده می باشد که شاید شما را از مصرف داروهای شیمیایی نجات بدهد. از آنجایی که عسل منبعی سرشار از آهن است، می تواند به درمان کم خونی برای آن دسته از افرادی که از کم خونی خفیف رنج می برند مناسب باشد. ولی ما توصیه می کنیم که بعد از یک دوره درمان کم خونی با عسل حتما یک آزمایش بدهید تا از نتیجه کار آگاه شوید.

کم خونی چیست؟

کم خونی نوعی بیماری است که اگر محتوای آهن در رژیم غذایی کم باشد یا بدن قادر به جذب کافی آهن نباشد، این امر بر توانایی خون برای انتقال اکسیژن به بقیه بافت های مختلف بدن تأثیر می گذارد که منجر به خستگی، بی حالی، تنگی نفس و گاهی اوقات غم، اضطراب و سایر مشکلات می شود.

عسل با افزایش ظرفیت حمل اکسیژن خون می تواند این مشکلات را کاهش دهد. از طرف دیگر، خانم ها در این زمینه به مراقبت ویژه نیاز دارند؛ زیرا هر ماه باید دوره چرخه قاعدگی خود را بگذرانند و چون هر ماه مقدار زیادی خون از بدن آنها خارج می شود، احتمال ابتلا به کم خونی در آنها بیشتر از مردان است.

دلایل کم خونی

آیا دائما احساس خستگی می کنید؟ یا اخیراً پوست شما کمرنگ و کسل کننده شده است؟ ممکن است حتی با استراحت کردن هم پوست شما سلامت کامل خود را به دست نیاورد. کم خونی شرایطی است که بدن به شدت با کاهش گلبول های قرمز مواجه می شود.

گلبول های قرمز بخش اصلی هموگلوبین موجود در خون شما را تشکیل می دهند که اکسیژن را به هم متصل می کند. این بدان معنی است که اگر گلبول های قرمز خون یا هموگلوبین کم دارید، ممکن است سلول های بدن شما اکسیژن کافی برای عملکرد صحیح دریافت نکنند، در نتیجه ممکن است بیشتر اوقات احساس خستگی و کمبود انرژی داشته باشید. انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد که  شایع ترین آن به دلیل کمبود آهن در بدن ایجاد می شود.

مغز و استخوان برای تولید هموگلوبین به آهن نیاز دارند. بدون داشتن آهن کافی در بدن، قادر به تولید هموگلوبین برای گلبول های قرمز نخواهند بود. بر اساس آنالیزی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، هند در صدر لیست کشورهایی  قرار دارد که بیشتر زنان و کودکان کم خونی دارند. در زنان باردار، کم خونی و فقر آهن می تواند عوارض جدی ایجاد کند در حالی که در کودکان می تواند بر زبان و مهارت حرکتی آنها تأثیر بگذارد. داروهای خانگی بسیاری وجود دارد که افراد می توانند برای کم خونی آنها را مورد مصرف قرار دهند.

درمان کم خونی با عسل

عسل منبع قدرتمندی از آهن، مس و منگنز است. وقتی این عناصر با هم ترکیب می شوند، به سنتز هموگلوبین کمک می کنند، بنابراین عسل سلاحی قدرتمند در برابر کم خونی است. می توانید عسل را با برش های سیب یا موز بخورید تا هنگام درمان کم خونی، آهن و انرژی کافی را دریافت کنید و در مقاله زیر برخی از دستور العمل های درمان کم خونی با عسل ذکر شده است، پس با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا راه کارهای جالبی را برای شما بازگو کنیم:

علائم کم خونی

بیشتر علائم مهم کم خونی که بسیار شایع می باشد و ممکن است برای قسمت های مختلف بدن مشکلاتی ایجاد کند شامل موارد زیر است:

  • اختلال هموگلوبین
  • خستگی مداوم
  • رنگ پریدگی یا افتادگی پوست
  • ریزش شدید مو
  • کمبود انرژی
  • تپش قلب منظم
  • تنگی نفس
  • بی خوابی
  • تورم اطراف چشم
  • سردرد
  • کاهش اشتها
  • سفیدی ناخن ها

طبق دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی، مردانی که کمتر از ۱۳ گرم هموگلوبین در هر دسی لیتر دارند، دچار کم خونی هستند و همین میزان در مورد خانم هایی که کمتر از ۱۲ گرم هموگلوبین در هر دسی لیتر دارند، انجام می شود. اما نترسید کم خونی را می توان با کمی دقت و احتیاط درمان و مدیریت کرد. اگر کم خونی دارید، اولین قدم صحبت با پزشک در مورد مصرف مکمل های آهن و همچنین غنی سازی رژیم غذایی با غذاهای غنی از آهن است.

داروهای خانگی:

در کنار داروهای تجویز شده، می توانید داروهای خانگی ذیل را مصرف کنید.

۱. موز و عسل

موز برای درمان کم خونی مفید است مخصوصا این که با عسل ترکیب شود؛ زیرا علاوه بر جذب آهن باعث جذب اسید فولیک و B12 می شود که همه در درمان کم خونی بسیار مفید هستند. عسل منبع قدرتمند آهن، مس و منگنز است. با ترکیب این عناصر، آن ها در سنتز هموگلوبین کمک می کنند. بنابراین عسل یک سلاح قدرتمند در برابر کم خونی است. هنگام درمان کم خونی می توانید عسل را با برش سیب یا موز بخورید تا سبب جذب آهن شود و انرژی از دست رفته را به بدن شما بازگرداند.

هم عسل و هم موز مواد مغذی ضروری بدن را برای تولید سلول های قرمز خون و بهبود سطح هموگلوبین تولید می کنند.

عناصر:

  • ۱ موز متوسط
  • یک قاشق چای خوری عسل

طرز تهیه:

موز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را ورقه ورقه کنید.

مواد را در یک کاسه متوسط ​​مخلوط کنید.

یک قاشق چای خوری عسل روی آن قرار دهید.

۲. عسل و جعفری

مقداری جعفری را در یک فنجان آب بریزید و آن را روی آتش بگذارید تا جعفری جوش بیاید.

جوشانده جعفری صاف شده و یک قاشق چای خوری عسل را باهم ترکیب کنید.

نوشیدنی را ۲ تا ۳ بار در روز بنوشید تا بهترین نتیجه را بگیرید و جعفری به بدن کمک می کند تا آهن را به سرعت جذب کند، در نتیجه نسبت هموگلوبین خون افزایش یافته و کم خونی را درمان می کند.

۳. عسل و کنجد

کنجد یکی از مهم ترین مواد غذایی است که در معالجه سریع کم خونی مفید می باشد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق چای خوری دانه کنجد را در آب قرار دهید و بگذارید ۳ ساعت خیس بخورد.

مخلوط را خوب خرد کنید تا خمیر به دست بیاید، سپس عسل به آن اضافه کنید.

دو قاشق غذاخوری از مخلوط را دو بار در روز مصرف کنید یا می توانید این مخلوط را به یک فنجان شیر اضافه کرده و روزانه قبل از خواب مصرف کنید.

۴. آب سبزیجات همراه با عسل

سبزیجات سبز مانند کلم پیچ، اسفناج، تربچه سبز، خردل سبز، شاهی، کلم بروکلی و برگ چغندر از غذاهای غنی از آهن هستند و خوردن منظم آنها می تواند به درمان کم خونی کمک کند.

عناصر:

  • نصف فنجان کلم
  • یک چهارم فنجان کرفس خرد شده
  • یک قاشق غذاخوری عسل
  • نصف لیمو

طرز تهیه:

سبزیجات خرد شده، عسل و آبلیمو را در مخلوط کن بریزید.

مواد را خوب مخلوط کنید.

آب را در یک فنجان بریزید و آن را به عنوان صبحانه یا یک ساعت قبل از تمرین بنوشید.

شایان ذکر است، آب سبزیجات را با عسل بیش از حد مصرف نکنید، حداکثر می توانید روزانه سه تا چهار فنجان میل کنید.

۵. چغندر و عسل

یک درمان خانگی بسیار موثر برای کم خونی مخلوط کردن یک فنجان آب چغندر، آب سیب و عسل و نوشیدن آن یک بار در روز است؛ زیرا منبع غنی از کاروتن و آهن است و به بیمارانی که رژیم گیاهخواری را دنبال می کنند کمک می کند.

عسل برای خون شما مفید است؛ زیرا بسته به نوع خوردن آن بر روی بدن شما تأثیر متفاوتی می گذارد؛ زیرا اگر عسل و آب ولرم باهم مخلوط شوند و سپس بنوشید، بر تعداد گلبول های قرمز خون تأثیر مفیدی دارد و مخلوطی از عسل، آب ولرم و لیمو میزان هموگلوبین خون را افزایش می دهد که در صورت فقر آهن مفید است.

نصف فنجان آب سیب را باید با نصف فنجان آب چغندر مخلوط کنید. عسل را درون این مخلوط قرار داده و خوب هم بزنید. اگر آب میوه را بتوان دو بار در روز مصرف کرد، سطح هموگلوبین را بالا می برد.

۶. عسل و سرکه سیب

یک قاشق غذاخوری عسل سیاه را با یک قاشق چای خوری سرکه سیب مخلوط کنید، سپس یک فنجان آب ولرم به آن اضافه کنید و هر روز صبح این مخلوط را بنوشید که به درمان کم خونی کمک می کند.

۷. عسل و سیاه دانه

۵ قاشق غذاخوری عسل تیره به یک قاشق غذاخوری سیاه دانه و یک قاشق غذاخوری پودر شنبلیله اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید و در یک کاسه شیشه ای در یخچال قرار دهید. بعد از دو بار خوردن در روز به مدت یک ماه کامل به شما در درمان کم خونی کمک می کند.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه خواص عسل و سیاهدانه می توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

بهترین نوع عسل برای کم خونی

همه عسل ها برای درمان کم خونی مناسب هستند به شرطی که عسل انتخابی کاملا خام باشد اما بهتر است انواع تیره تری از عسل را انتخاب کنید؛ زیرا حاوی عناصر مهم و آنتی اکسیدان هایی است که به درمان کم خونی کمک می کنند.

عسل سیاه برای درمان کم خونی

عسل سیاه یکی از بهترین انواع قابل استفاده در درمان کم خونی است؛ زیرا حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین B9 (یا اسید فولیک) و ویتامین B است. در کنار هم، این عناصر به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث می شود عسل سیاه یکی از مهم ترین درمان های خانگی باشد که به درمان کم خونی کمک می کند.

نکته: عسل سیاه به یک عسل خاص نمی گویند بلکه عسل های با رنگ های تیره تر را در گروه عسل های سیاه دسته بندی می کنند مانند عسل آویشن و عسل زرشک. همچنین عسل های روشن تر را در دسته بندی عسل سفید قرار می دهند مانند عسل اقاقیا و عسل مرکبات.

نحوه مصرف عسل سیاه برای درمان کم خونی:

بهترین روش استفاده از عسل سیاه مخلوط کردن دو قاشق چای خوری از این عسل با یک قاشق چای خوری سیاه دانه تازه خرد شده و خوردن هر روز صبح است. همچنین می توانید عسل را به بلغور جو دوسر، سس ها یا به عنوان شیرین کننده به چای یا قهوه اضافه کنید اما حتما به این نکته دقت کنید که نوشیدنی ها حتما ولرم باشد؛ زیرا افزودن عسل به نوشیدنی های داغ باعث می شود عسل تمام آنزیم های خود را از دست بدهد.

عسل سفید برای درمان کم خونی:

علاوه بر اهمیت عسل سیاه در درمان کم خونی، عسل سفید در جایگاه دوم برای درمان این مشکل قرار دارد؛ زیرا تولید هموگلوبین لازم برای انتقال اکسیژن از ریه ها به بقیه بافت های بدن را افزایش می دهد. علاوه بر این، عملکرد سیستم گوارش را تنظیم کرده و با باکتری ها مقابله می کند چون حاوی آنتی اکسیدان است.

به نظر شما درمان کم خونی با عسل راه کار مناسبی است؟ اگر شما هم تجربه ای از این روش درمان کسب کرده اید آن را با کابران آهوتا به اشتراک بگذارید.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=14573
  • منبع : namnak.com

مطالب مرتبط

17اردیبهشت
چرا دست و پا دچار گزگز کردن و خواب رفتگی می‌شود؟
29فروردین
تشنگی در ماه مبارک رمضان را چگونه کنترل کنیم؟
در گفت‌وگو با متخصص طب سنتی مطرح شد؛

تشنگی در ماه مبارک رمضان را چگونه کنترل کنیم؟

22فروردین
بهترین زمان حجامت و شرایط آن
در گفت‌وگو با متخصص طب سنتی مطرح شد؛

بهترین زمان حجامت و شرایط آن

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.