• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 0
10

کمک به نوجوان در کسب و تقویت مهارت تصمیم گیری

  • کد خبر : 13767
  • 04 خرداد 1400 - 11:19
کمک به نوجوان در کسب و تقویت مهارت تصمیم گیری
سالهای نوجوانی می تواند از بهترین و سخت ترین برهه ی زندگی یک شخص باشد. در این مرحله از زندگی، نوجوانان اغلب با شرایط دشواری روبرو می شوند و برای انتخاب سالم تلاش می کنند. محافظت از نوجوان در برابر شرایط پرگزند امروزی می تواند برای والدین چالش برانگیز و حتی ترسناک باشد و از طرفی با بزرگتر شدن فرزند امکان کنترل آن کمتر می شود.

قدرت تصمیم گیری درست در نوجوانی می تواند در آینده فرد تاثیر بسزایی بگذارد که برای رسیدن به این قدرت، خانواده می تواند نقش موثری را ایفا کند. در این بخش  برخی از دستورالعمل های کلی و پایه وجود دارد که باید آنها را برای کمک به فرزندتان در روند تصمیم گیری دنبال کنید.

راهنمایی

اساس کمک به نوجوان در تصمیم گیری بهتر، راهنمایی بدون زیاده روی است. در صورت لزوم اطلاعات را به او بدهید، اما از اشتباه کردن نوجوان و برگشت او به عقب نترسید. گاهی اوقات، عواقب طبیعی تصمیمات می تواند درس های ارزشمندی به افراد بدهد فقط این اطمینان خاطر را به نوجوان دهید که اگر شکست بخورد در کنارش هستید همچنین به آنها کمک کنید تا از اشتباهات خود درس بگیرند و در مورد چگونگی انتخاب بهتر در آینده بحث کنند.

تشخیص مشکل

گاهی اوقات، نوجوانان مشکلات را نادیده می گیرند یا افراد دیگر را به خاطر آن سرزنش می کنند. یک نوجوان ممکن است بگوید که در ریاضیات موفق نیستم زیرا معلم خوبی ندارم یا از انجام تکالیف خود داری کنند زیرا بیش از حد مضطرب هستند و نمی توانند با انبوه کارهایی که از آن اجتناب کرده اند روبرو شوند. بنابراین گاهی اوقات، مهم است که به نوجوان در بیان مشکلش کمک و با او صحبت کنید.

فکر بکر ناگهانی

نوجوان خود را تشویق کنید تا گزینه های خود را شناسایی کند اغلب، نوجوانان فکر می کنند فقط یک یا دو راه حل برای یک مشکل وجود دارد اما با صرف کمی وقت و تشویق، معمولاً می توانند لیست طولانی از راه حل های خلاقانه ارائه دهند پس به آنها بگویید تا آنجا که می توانند موارد را لیست کنند.

مرور جوانب مثبت و منفی

هنگامی که نوجوان لیستی از گزینه ها را پیدا کرد، به او بگویید جوانب مثبت و منفی هر یک را شناسایی کند. نوشتن نکات مثبت و منفی به آنها کمک می کند تا ببینند کدام گزینه می تواند بهترین انتخاب باشد. در مورد اینکه چگونه احساسات می توانند نقش زیادی در تصمیم گیری ها داشته باشند صحبت کنید. ترس ممکن است مانع از آن شود که مورد جدیدی را امتحان کنند در حالی که هیجان باعث دست کم گرفتن خطر می شود. از نوجوان خود بخواهید تا مشخص کند کدام انتخاب بهترین انتخاب است و در صورت نیاز نوجوان خود را تشویق و راهنمایی کنید تا با در نظر گرفتن همین جوانب مثبت و منفی تصمیم درست بگیرد.

برنامه ای برای پیشرفت

هنگامی که نوجوان جوانب مثبت و منفی گزینه های خود را بررسی کرد در مورد چگونگی انتخاب و ادامه کار صحبت کنید. همچنین، در مورد چگونگی ارزیابی انتخاب بحث کنید زیرا مهم است که بدانید بررسی ها مفید بوده یا اشتباهی مرتکب شده اند. بررسی اینکه آیا انتخاب آنها موثر است یا خیر می تواند به آنها کمک کند تا در آینده برای تصمیم گیری بهتر آماده شوند.

راه های دیگر برای کمک به نوجوان در تصمیم گیری

  1. نوجوان باید درک کند تصمیماتی که می گیرید واقع بینانه است یا نه، این نیز یک روش خوب برای کمک به نوجوان است تا منتقد خود باشد.
  2. از نوجوان بخواهید تا درک کند تصمیم او چه تأثیری بر دیگران دارد. قبل از تصمیم گیری به او بفهمانید که چه عواملی را باید در نظر بگیرد، به عنوان مثال، اگر او تصمیم به گیاه خواری بگیرد، این امر چه تأثیری بر سایر اعضای خانواده می گذارد.
  3. تقسیم تصمیم به مراحل کوچکتر موفقیت را تضمین می کند. برداشتن گام های کوچک این اطمینان را به شما می دهد تا بفهمید راه درست را پیش گرفته اید یا خیر. این روشی خوب برای بررسی عواقب تصمیماتی است که نوجوان می گیرد به عنوان مثال، می توانید از نوجوان خود بخواهید قبل از تبدیل شدن به یک گیاهخوار کامل، مصرف گوشت، مرغ و ماهی را کاهش دهد.
  4. روند تصمیم گیری برای نوجوانان نیاز به تمرین دارد. همانطور که کودک رشد می کند، والدین بیش از اینکه آنها را کنترل کنند باید به راهنمایی بپردازند. به اشتراک گذاشتن عشق، تجربیات، اعتماد و وقت شما یکی از بهترین راه ها برای حمایت از تصمیم گیری نوجوان است.
  5. به نوجوان خود کمک کنید که خطرات مثبتی مانند امتحان کردن یک ورزش جدید پیدا کردن دوستان جدید یا بازدید از مکان های جدید را بپذیرد زیرا این باعث ایجاد اعتماد به نفس و کنترل در او می شود.
  6. مغز زن و مرد متفاوت است، برخی از این تفاوت ها در دوران بلوغ به دلیل هورمون هایی رخ می دهد که بر رشد مغز نوجوان تأثیر می گذارد. مغز زن زودتر از مغز مرد بالغ می شود و شناخت تفاوت در مغز زن و مرد ممکن است به توضیح الگوهای مختلف در یادگیری و رفتار بین دختران و پسران کمک کند. از این رو فرصتهایی را برای فعالیتهای همه پسران و دختران فراهم کنید تا از یادگیری مبتنی بر جنسیت استفاده کنند. در مورد تفاوت مغز پسران و دختران و اینکه چگونه جنسیت می تواند بر روی آنها تأثیر بگذارد اطلاعات کسب کنید.
لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=13767
  • منبع : namnak.com

مطالب مرتبط

22شهریور
ضرورت تربیت نوجوان ها برای مواجهه و پاسخگویی به نیازهای ۱۰ سال آینده
محمد محمدی، مسئول نوجوانان هیئت آیین حسینی عنوان کرد؛

ضرورت تربیت نوجوان ها برای مواجهه و پاسخگویی به نیازهای ۱۰ سال آینده

01مرداد
آداب حضور کودکان در هیأت
مهد کودک در هیأت، آری یا خیر؟!

آداب حضور کودکان در هیأت

14اسفند
توصیه‌ی آیت الله غروی به دانش‌آموزان: تاکید بر خودسازی در ایام نوجوانی
جشن تکلیف دانش آموزان مجتمع دکتر حسابی قم، با حضور آیت الله غروی برگزار شد؛

توصیه‌ی آیت الله غروی به دانش‌آموزان: تاکید بر خودسازی در ایام نوجوانی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.