• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 6327اخبار امروز 3

صدای حوزه امروز

شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب! فرهنگ کلان گفتارها: نهادهای گفتار جمعی ساز! تصویرسازی منفی و مستمر اینترنشنال از حوزه و روحانیت جزئیات برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه قم طلبه های بااستعداد نباید در قرض و بدهی بمانند / شیخ طوسی ۱۲ برابر سایر طلاب شهریه می گرفت! +خاطرات پیاده‌روی اربعین با شهید سیدمصطفی خمینی وسط این سیستم اداری فشل، چطور برترین حوزه را انتخاب می کنید؟! اندر لزوم تبیین حداکثری اقدامات شورای نگهبان گاهی هم نزد من می‌آمد و مقداری شکایت می‌کرد… آداب طرح نظر جدید در حوزه های علمیه! تجاری سازی، بسته بندی و قسط بندی امر دینی! امام جمعه‌ای که با دخترش پشت تریبون نماز جمعه رفت

17

روستای امامه از جاذبه های گردشگری ایران

  • کد خبر : 12512
  • 02 تیر 1400 - 14:28
روستای امامه از جاذبه های گردشگری ایران
این روستا یکی از شکارگاه های قدیمی دوره قاجار و تابستان های مورد علاقه پادشاهان این دوره به حساب می آمد. لازم به ذکر است که روستای امامه مسیرهای کوهنوردی بسیار خوبی دارد. در دامنه های جنوبی البرز مرکزی، پشت پیچ های رودبار قصران شهر شمیرانات، یکی از بزرگترین روستاهای، روستای امامه است.

معرفی روستای امامه

روستای امامه از جاذبه های گردشگری تهران است. این روستا علاوه بر آب و هوای مطبوع دارای جاذبه های تاریخی و سبیعی می باشد. روستای امامه در ۵ کیلومتری جاده شمشک به تهران و نه چندان دور از فشم قرار دارد.

روستای امامه از جاذبه های گردشگری ایران

از دیگر جاذبه های گردشگری تهران می توان به روستای امامه اشاره کرد که روستایی با آب و هوای بسیار مطبوع و دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی از جمله قلعه مازیار و چشمه های آب متعدد است.

این روستا یکی از شکارگاه های قدیمی دوره قاجار و تابستان های مورد علاقه پادشاهان این دوره به حساب می آمد. لازم به ذکر است که روستای امامه مسیرهای کوهنوردی بسیار خوبی دارد. در دامنه های جنوبی البرز مرکزی، پشت پیچ های رودبار قصران شهر شمیرانات، یکی از بزرگترین روستاهای، روستای امامه است.

روستای امامه در ۵ کیلومتری جاده شمشک به تهران و نه چندان دور از فشم، از دیدنی های شمشک است که به عنوان یکی از روستاهای سردسیر شناخته می شود. این فاصله کوتاه از فشم باعث می شود که مناظر فشم را ببینید و از زیبایی های این منطقه لذت ببرید. در حال حاضر راه رسیدن به این روستا با اتومبیل است اما در گذشته از آن به عنوان تبعید استفاده می شد زیرا شرایط زندگی در این منطقه دشوار بود. آب این منطقه از طریق قنات و چشمه ای که در اطراف روستا واقع شده تأمین می شود.

شغل اهالی این روستا کشاورزی و دامپروری است و به همین دلیل پرورش گوسفند در این روستا رواج دارد. علاوه بر این، باغ های زیادی مانند سیب، گیلاس و هلو وجود دارد. به دلیل نگهداری دام، لبنیات در این منطقه نیز مشهور است. ساختمانهای قدیمی این منطقه معمولاً سقفهای چوبی مسطحی داشتند، اما خانه های اشرافی دارای دهلیزها و ورودی های زیبا بودند که با گذشت سالها گل میخ ها و طبل های خود را پشت سر گذاشتند.

روستای امامه از روستاهای بزرگ بخش رودبار قصران شهرستان شمیران استان تهران ایران است. امامه دو آبادی است که در کنار هم قرار گرفته، یکی را امامه بالا و دیگری را امامه پایین می‌نامند. این روستا در بیست کیلو متری پایتخت در شرق تهران و میانه راه اصلی تهران به شمشک و نرسیده به فشم واقع شده و دارای جاده کوهستانی آسفالت است.

امامه پایین یا امامه بالا ؟

امامه پایین یا پایین ‌محله، بافت تاریخی تر و قدیمی تری نسبت به بالا محله دارد. به نظر من، برای یک طبیعت گردی روستایی، امامه پایین پیشنهاد مناسب تری است. چون امامه بالا پر از خانه و مغازه های جدید شده و کمی از جذابیت های تاریخی اش را از دست داده و برای کسانی که به دنبال مناطق ناب هستند، شاید اوایل روستا جذاب نباشد. اما برای یک گردش تابستانی، پر از مناطق هیجان‌انگیز و گاهی صعب العبور است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. نکته‌ دیگر این است که بالا محله شانس زیادی برای برف بازی به شما نمی دهد.

تابستان های امامه پایین، در رودخانه گیدر و باغ های متعدد این روستا خلاصه می شود. پِیدیم، زیارت و … از باغ های معروف این روستا هستند که باید برای رسیدن به آن ها از اهالی کمک بگیرید.

رودخانه گیدر که تقریبا در اوایل روستاست، راه ماشین رو هم دارد. اما بهتر است در اواسط آبادی از ماشین پیاده شوید و قدم زنان به سوی رودخانه بروید. در ضمن گیدر در زمستان قابل بازدید نیست. چون هم برف زیاد کار را سخت می کند، هم از لحاظ وجود حیواناتی مثل گرگ خطرناک است. اما گرگ ها در تابستان به کوه می روند و منطقه برای آب بازی تابستانی، کاملا آماده می شود.

چه فصلی به روستای امامه سفر کنیم؟

روستای زیبای امامه از ییلاق های چهار فصل استان تهران است. در فصل بهار، روستا پر از شکوفه های صورتی و سفید است. سفر به امامه در تابستان خنک خالی از لطف نیست. پاییز رنگارنگ روستای امامه بهترین انتخاب برای عکاسان است. با توجه به اینکه امامه روستایی کوهستانی است زمستان های پر برفی دارد. اگر به برف بازی و سرما علاقه دارید پیشنهاد می کنیم، در زمستان حتما به امامه سفر کنید چرا که هیجان زیادی در انتظارتان است.

روستای امامه از ییلاق های تهران است و آب و هوای بسیار خوبی نسبت به پایتخت دارد. در امامه می توانید جاذبه های تاریخی و طبیعی از قلعه مازیار تا چشمه های آب را ببینید. این روستا از شکارگاه های قدیمی دوران قاجار و از ییلاق های محبوب شاهان این دوره به شمار می رفته است. روستای امامه مسیرهای پیمایشی و کوهنوردی بسیار خوبی دارد.

مسیرهای کوهنوردی روستای امامه

روستای امامه در ارتفاعات شمال شرقی تهران قرار دارد و گذرگاهی برای کوهنوردانی محسوب می شود که قصد صعود به قله هایی مثل همهن، مهر چال و پیرزن کلوم (کلون) را دارند. برای صعود به قله همهن می توانید در مسیر امامه به راحت آباد در مکانی به نام باغ تنگه توقف کنید (که مسیر رسیدن به آن مانند مسیر رسیدن به قلعه مازیار است) و در جهت شمال و شمال شرقی کوه صعود خود را به قله آغاز کنید. اگر هم قصد صعود به قله های مهر چال و پیرزن کلون یا کلوم را دارید در روستای امامه از راه بلدهای محلی برای صعود خود کمک بگیرید. 

قلعه هزار ساله مازیار روستای امامه

قلعه امامه (قلا)، در شمال شرقی امامه بالا در امتداد رودخانه بافاصله ی حدود سه کیلومتر از جاده اصلی در ارتفاعی صخره ای قرار دارد. از قلعه های مستحکم منطقه است که در ساخت آن از سنگ لاشه، ملات، ساروج و گچ سنتی استفاده شده است که در زمان ها گذشته برای ساخت قلعه ها از آن ها استفاده می کردند. حوادث روزگار از جمله عوامل طبیعی و انسانی باعث شد تا بخش های زیادی از این بنا تخریب گردد. بر اساس نمونه سفال های پیدا شده از سطح و پیرامون قلعه امامه، قدمت آن حداقل به دوره اوایل اسلام می رسد.

قلعه مازیار یا قلعه امامه که عده ای به آن قلعه سنگی هم می گویند حدود ۱۲۰۰ سال قدمت دارد و در گذشته با نام عمامه قلعه قرب الری هم شناخته می شده است. روایت ها بیان می کنند که قلعه مازیار به دست مردآویج در دوره آل زیار ساخته شده و در اصل به سبک قلعه های نظامی که حسن صباح ساخته بود، بنا شده است. وسعت قلعه حدود ۹۰۰ متر مربع است و حدود ۲۴۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. گفته می شود که قلعه مازیار در گذشته دارای دو بخش متفاوت شمالی (عامه نشین) و جنوبی (شاه نشین) بوده که دسترسی به آن بسیار دشوار و فقط از بخش شمالی امکان پذیر بوده است. این قلعه همچنین در زمان های گذشته تبعید گاه مبارزان مازندرانی نیز بود. 

در این قلعه بقایای اتاق ها، برج و بارو، حصار دفاعی، غار، قنات یا آب انبار، ارگ و حاکم نشین دیده می شود.

دسترسی به قلعه مازیار به نسبت دشوار است چرا که در مکانی مرتفع تر از محیط اطرافش قرار گرفته و به احتمال زیاد دلیل آن ایجاد یک موقعیت استراتژیک برای حفاظت از قلعه بوده است. از قلعه مازیار بخش هایی مثل اتاق ها، باروها، حصار دفاعی، غار، قنات، ارگ و شاه نشین آن باقی مانده است. هم چنین سفال های پیدا شده در اطراف آن نشان دهنده تعلق قلعه به اوایل دوره اسلامی است. این قلعه در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۳۸۰ با شماره ی ثبت ۳۹۷۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. 

امامزاده های روستای امامه

روستای امامه در مجموع دارای دو امامزاده با نام های “شاهزاده حسین” و ” نور” است. این امامزاده که به روایتی از نوادگان امام موسی کاظم به حساب می آید در امامه پایین واقع شده و ساختمان نوسازی دارد.

امامزاده نور

امامزاده نور در جاده امامه پایین واقع شده است. بنا به روایات امامزاده نور از نوادگان امام موسی کاظم است. . اطلاعات دقیقی مبنی بر صحت اطلاعات در دسترس نیست. چندین سال قبل کتیبه موجود در حیاط امامزاده نور دزدیده شد. هنگام بازدید از امامزاده نور از درخت سرو تنومند امامزاده نیز بازدید کنید. اهالی روستا بر این باورند که این سرو ۴۰۰ سال قدمت دارد.

چند سال پیش در حیاط امام زاده نور کتیبه ای وجود داشت که از آن محافظت نمی شد تا آن که به دست اشخاصی نامعلوم دزیده شد.

امامزاده شاه حسین

از دیگر امامزاده‌های روستای کلوگان امامزاده شاه حسین را می‌توان نام برد. امامزاده در بافت سنتی روستا واقع شده است. درباره امام زاده شاه حسین نیز چنین می گویند که بر اساس شجره نامه ای که دارد نسبش به امام موسی کاظم (ع) بر می گردد و ساخت بقعه آن مربوط دوره ایلخانی بوده که صرفا در حد روایت است. بنای بقعه بسیار ساده با سقفی شیروانی و ضریح کوچکی از جنس چوب است. آستان امام زاده شاه حسین در دوره قاجار به دست انیس الدوله (سوگلی ناصر الدین شاه قاجار) مورد تعمیر قرار گرفت و بر اساس کتیبه ای که در سردر ورودی بقعه قرار دارد، بنای امامزاده مجدد در سال ۱۳۲۸ خورشیدی مرمت شده است.

منطقه باغ تنگه روستای امامه

باغ تنگه منطقه ای سرسبز و زیبا در قسمت شمالی روستای امامه است. باغ تنگه به دلیل درختان انبوه و هوای بسیار مطبوعش از مناطق پرطرفدار میان دوست داران طبیعت است. همچنین رودخانه زیبای امامه که از باغ تنگه می گذرد هم بر زیبایی این منطقه افزوده است. باغ تنگه در مسیر صعود قله ها و همچنین در مسیر بازدید از قلعه مازیار می باشد.

اقامت در روستای امامه

اگر قصد اقامت یک شبه در روستای امامه را داشته باشید، می توانید با امکانات کمپ به دل روستا و کوه ها بزنید. در غیر این صورت باید از ویلا و اتاق های شمشک و دیزین استفاده کنید.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=12512
  • منبع : beytoote.com

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.