• امروز : چهارشنبه - ۱۱ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 2 July - 2025
کل اخبار 6514

صدای حوزه امروز

گردهمایی خانوادگی برگزیدگان گروه‌های تبلیغی استان آذربایجان شرقی تصمیم های خردی که به وقتش اتخاذ نشده اند! روحانیت در خط مقدم خدمت/ روحانی و مداح رامشیری نماد خدمت شدند روایت شیخ اسماعیل رمضانی از عصر هوش مصنوعی و لزوم تغییر سبک آخوندی! نقش علما در دفاع از امت اسلامی بی‌همتاست/ غزه هرگز شکست نخواهد خورد انتقاد معاون تهذیب حوزه های علمیه از کیفیت برگزاری کمیسیون اخلاق و تربیت در همایش صدسالگی بازتأسیس حوزه حوزه پیشرو و سرآمد| تکنولوژی‌شناسی یا تکنوکراسی، کدام؟ فقط رهبری می‌توانست چنین پیام تمدن‌سازی بنویسد! «حوزه» نهاد فرا ساحتی با درون‌مایه و رویکرد تمدنی و وظیفه‌مند در برابر جامعه، جهان معاصر و انقلاب/ حوزه پیشرو و سرآمد در کنار ملت است حوزه پیشرو و سرآمد حوزه های علمیه؛ حافظان دین‌داری مردم در طوفان مدرنیته مشکلات حوزه و روحانیت در نگاه استاد علی صفایی حوزه علمیه قم از تأسیس تا صدسالگی؛ فرازها، فرودها، چالش‌ها و راهکارها رمزگشایی از اهداف آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری در تأسیس حوزه قم

13
پژوهشگر فرهنگ عامه مطرح کرد؛

کدام درست است «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟

  • کد خبر : 39611
  • 28 اسفند 1400 - 12:48
کدام درست است «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟
بهتر است مانند نیاکان و به احترام نوروز، این کهن‌ترین جشن زنده جهان، برای تبریک «نوروز پیروز» یا «نوروز مبارک» را به کار ببریم.

به گزارش صدای حوزه، محمد جعفری قنواتی با بیان این‌که برخی افراد «سال نو مبارک» را به تاسی از اروپاییان و اما گروه بیشتری تحت تاثیر صدا و سیما به کار می‌برند می‌گوید: بهتر است مانند نیاکان و به احترام نوروز، این کهن‌ترین جشن زنده جهان، برای تبریک «نوروز پیروز» یا «نوروز مبارک» را به کار ببریم.

کدام درست است «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟

این پژوهشگر فرهنگ عامه در صفحه شخصی خود در پاسخ به این‌که «کدام درست است «نوروز مبارک» یا «سال نو مبارک»؟» نوشته است: رسم است که افراد هر جامعه جشن‌های مختلف را به همدیگر تبریک می‌گویند. در نوروز نیز چنین بوده است. تا حدود ۲ یا ۳ دهه پیش مردم در دیدارهای نوروزی این جمله‌ها را به کار می‌بردند: «نوروز پیروز» (که هنوز هم میان هم‌میهنان کرد رایج است)، «عید شما مبارک»، «نوروز مبارک»، «عید سرسال مبارک» و جمله‌هایی دیگر که در همه آن‌ها تاکید بر مبارکی عید و نوروز بود.

در شعر شاعران گذشته نیز همین‌گونه بوده است:

آمد نوروز هم از بامداد/ آمدنش فرخ و فرخنده باد(منوچهری)

همه‌ساله بخت تو پیروز باد/ همه روزگار تو نوروز باد(فردوسی)

ازین فرخنده فروردین و خرم جشن نوروزی/نصیب خسرو عادل سعادت باد و پیروزی(فرخی سیستانی)

و بر اساس تاکید بر نوروز بود که گونه «نوروزیه» در شعر فارسی شکل گرفت.

متاسفانه طی سال‌های اخیر جمله «سال نو مبارک» در میان ما رایج شده است. برخی افراد این جمله را به تاسی از اروپاییان (happy new year) و اما گروه بیشتری تحت تاثیر صدا و سیما به کار می‌برند. به نظرم آنچه پیشینیان ما به کار می‌بردند از دقت بیشتری برخوردار بوده است چون جشن اصلی مربوط به نوروز است و نه آغاز سال. از این‌رو بهتر است که مانند نیاکان و به احترام نوروز، این کهن‌ترین جشن زنده جهان، همچنان برای تبریک، «نوروز پیروز»  یا «نوروز مبارک» را به کار ببریم.

نوروزتان پیروزـ»

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=39611
  • منبع : ایسنا

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.