به گزارش صدای حوزه، حجت الاسلام مصطفی رستمی امروز در نشست خبری پویش قرآن در بهشت که در ساختمان مرکزی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد به یکی از شاخص های مهم فضای فرهنگی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: برنامه هایی که در قالب مناسک مذهبی برگزار می شوند از جمله شاخص مهم برنامه های فرهنگی هستند که در قالب برنامه های مذهبی برگزار می شوند و ما در این برنامه ها شاهد حضور پرشور دانشجویان و سایر دانشگاهیان هستیم .
حضور پرشور در جشنوارههای قرآنی
وی در ادامه با بیان این که بیش از ۳۰۰ هزار نفر طی سالهای گذشته در جشنواره قرآنی کشور شرکت کردهاند، گفت: در واقع این نوع استقبال از جشنواره های قرآنی بیانگر علاقمندی دانشگاهیان به برنامه های مذهبی است.
ضمن این که در فضای کرونایی کشور که بیش از یک سال و نیم است که حاکم است، ما شاهد تجلی گرایش های مذهبی در قالب فعالیت های خیرخواهانه از جمله هیات های مذهبی ، تشکلهای دینی و غیره هستیم.
فعالیت در فضای کرونایی
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: تشکلهای دانشجویی در شرایط کرونایی فعالیت های مختلفی از جمله امداد رسانی به محرومین، کمک در مراکز درمانی و غیره انجام داده اند و ما شاهد مشارکت جدی و حضور فعالانه تشکلهای دانشجویی انقلابی در این شرایط در کشور بودیم و این محصول جریان های عمومی مذهبی در دانشگاهها است.
حجت الاسلام رستمی، حضور دانشجویان در فضای مجازی همزمان با تعطیلی حضوری دانشگاهها را فعال توصیف کرد و گفت: با تعطیلی فعالیت های حضوری ما شاهد رشد و اوج گیری فعالیت های مجازی در قالب هیاتهای مذهبی و دینی در شبکه های مجازی بودیم در واقع در شرایط بدون کرونایی حدود ۸۰۰ مبلغ دینی در دانشگاهها به منظور تبلیغ مناسک دینی حاضر می شدند و به تبلیغ مناسک دینی می پرداختند. اما با تعطیلی حضوری دانشگاهها فعالیت ها به عرصه مجازی کشیده شد و ما توانستیم با مخاطبان بیشتری مواجه شویم و حتی برنامه های متنوع تری را نیز ارائه دهیم.ضمن این که توانستیم ۱۳۰ مرکز نیکوکاری دانشگاهیان را تاسیس کنیم و در برنامه های خود پیش برویم.
تلاش نظام سلطه
وی همچنین به تلاش نظام سلطه به منظور القاء آسیب در کشور اشاره کرد و گفت: این نظام تلاش می کند آسیب ها را به عنوان یک القاء جمعی در کشور به تصویر بکشد و آن را به فضاهای دیگر تعمیم بدهد و ما باید توجه داشته باشیم آنها علی رغم عدم اکثریت و با سر و صدا دنبال القاء هستند اما ما با فضاهای اخلاقی و مومنانه که در اختیار داریم و همچنین هویت ملی و دینی مان به مقابله با القائات آنها گام برمی داریم.
پویش قرآن در بهشت
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها همچنین در خصوص راه اندازی پویش قرآن در بهشت نیز گفت: پویش فعلی با هدف تحقق مطالبه رهبری که در دیدار اخیر با اعضای شورای عالی فضای مجازی عنوان نمودند که برای تولید محتوای مناسب در کشور باید کاری کنیم و ما باید تلاش کنیم که با راه اندازی این پویش نهضت تولید محتوا داشته باشیم.
به گفته وی، تعطیلی فعالیت های حضوری در کشور نگرانی برای انتقال ارزشها و مفاهیم دینی ایجاد کرده است و ما نباید اجازه بدهیم زنجیره انتقال ارزشها با این تعطیلیها از بین برود. پویش قرآن در بهشت تلاش می کند نشاط فرهنگی بین فضاهای معنوی و دانشگاهی شکل دهد.
حجت الاسلام رستمی گسترش آسیب های روانی جوامع انسانی در شرایط کرونایی را از دیگر نگرانی های فعلی عنوان کرد و گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی و کم رنگ شدن ارتباطات جمعی، زمینه فردگرایی و انزوا طلبی شکل گرفته و ممکن است آسیب هایی به افراد وارد کند. بنابراین این فضای معنوی کشور است که می تواند افراد را از این آسیب ها دور کرده و ازمشکلات بعدی پیشگیری نماید.
وی در پایان خاطرنشان کرد : از دستگاههای آموزش عالی فرهنگی و صدا و سیما و روسای دانشگاهها معاونت های فرهنگی و دستگاههای استانی دعوت می کنیم که با حضور در پویش قرآن در بهشت مشارکت فعالی در این زمینه داشته باشند که البته جلسات متعدد برنامه ریزی و هماهنگی با مسئولان دفاتر نهاد و گروههای معارف برای برگزاری هر چه بیشتر این برنامه ها اتفاق افتاده است.