• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
4
افزایش پدیده تک فرزندی

تک فرزندی “پرستیژی” که فاجعه خواهد آفرید!

  • کد خبر : 3892
  • 06 اسفند 1399 - 10:30
تک فرزندی “پرستیژی” که فاجعه خواهد آفرید!
گرایش خانواده‌های ایرانی به تک فرزندی در چند سال گذشته آینده کشور را به خطر انداخته و بحران جدی پیر شدن جمعیت را رقم زده است.

 به گزارش صدای حوزه این روز‌ها در بوستان‌ها و فضای سبز شهری بیشتر افراد میانسال مشاهده می‌شوند، افرادی که برای اینکه بتوانند با همسالان خود صحبت کنند در نیمکت‌های بوستان‌ها می‌نشینند و اوقات فراغت خود را این گونه می‌گذرانند، اما شاید فراموش کرده باشیم که هدف اصلی از ایجاد این فضا‌های سبز، ایجاد مکانی برای بازی کودکان بوده است تا صدای خنده هایشان این فضا را پر کند.

ایران در انتظار رتبه چهارم پیرترین کشور جهان!

به استناد آمار رسمی، در ۳۰ سال آینده ایران جزء ۴ کشور پیر جهان خواهد بود، آمار ولادت منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال نشان می‌دهد که هر سال میزان ولادت در مقایسه با سال‌های قبل کاهش چشمگیری داشته است و ادامه این روند را در چند سال اخیر شاهد بودیم، به طوری که جمعیت شناسان معتقدند با این روند کشور دیگر نیروی جوان و آینده ساز نخواهد داشت.

پیر شدن جمعیت، موضوعی است که در دهه‌ها و سال‌های گذشته، رهبر معظم انقلاب درباره آن بارها هشدار داده‌اند. ایشان با اشاره به روند رو به کاهشِ جمعیت جوان کشور، خطر بزرگ تحدید نسل برای کشور را پیری عمومی می‌دانند و بر تعیین‌کننده بودن مسئله نمای جوان برای کشور تاکید کردند.

تک فرزندی مد شده است

 

امان الله قرائی مقدم کارشناس خانواده اظهار کرد: زوجین با اعتقاد بر اینکه فرزند کمتر، زندگی بهتری را به همراه دارد، پدیده تک فرزندی را رقم زده و امروز چنین رفتاری یک نوع پرستیژ و حتی به نوعی مد محسوب می‌شود.

وی در خصوص آسیب‌های تک فرزندی برای جامعه گفت: کمبود نیروی انسانی و کاهش جمعیت از مشکلات اساسی تک فرزندی است و هنگامی که نیروی انسانی کاهش یابد، برای تأمین نیروی انسانی متخصص و ماهر، مهاجرت به داخل صورت می‌گیرد، در نتیجه چنین رفتاری تجانس فرهنگی جامعه را نیز بر هم خواهد زد و مشکلات متعددی را به دنبال خواهد داشت.

بحران جمعیت جدی است

قرائی مقدم افزود: کاهش جمعیت یک بحران جدی است که شاید اکنون مورد توجه قرار نگیرد، اما با افزایش مسئله تک فرزندی در آینده جامعه شاهد مهاجرت نیروی کار به کشور خواهیم بود و تبعات این مسئله از فرار مغز‌ها نیز بیشتر است.

سید شهرام علیزاده روانشناس و مشاور  در این باره اظهار کرد: تعداد بسیار محدودی از افرادی که ازدواج می‌کنند، به داشتن بیش از یک فرزند تمایل نشان می‌دهند و به همین دلیل تعداد خانواده‌های تک فرزند در حال افزایش است.

وی افزود: طبق تحقیقات انجام شده در این مورد مشخص شده است که کودکان در خانواده‌های چند فرزند از سلامت روانی بیشتری برخوردار هستند و پدران و مادران آن‌ها نیز احساس شادمانی بیشتری را تجربه می‌کنند.

این روانشناس با تأکید بر اینکه یکی از معایب خانواده‌های تک فرزند این است که تمام امکانات رفاهی بدون تلاش در اختیار کودک قرار می‌گیرد که این مسأله ممکن است زیاده خواهی، عدم تحمل نه شنیدن از افراد جامعه و عدم تلاشگری او را در پی داشته باشد؛ اضافه کرد: نقش پدر و مادر در زندگی یک کودک کافی نیست و موقعیت‌های بسیاری وجود دارد که کودک به یک برادر یا خواهر برای تعامل و مشورت نیاز دارد و این خلأ در وجود فرزندان خانواده‌های تک فرزند کاملا مشهود است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=3892
  • منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط

01مرداد
آداب حضور کودکان در هیأت
مهد کودک در هیأت، آری یا خیر؟!

آداب حضور کودکان در هیأت

27اردیبهشت
جمعیت باید به مسئله‌‌ای مردمی تبدیل شود
دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ:

جمعیت باید به مسئله‌‌ای مردمی تبدیل شود

30فروردین
بقای انقلاب به جوانی جمعیت آن است/ لزوم تاسیس فقه فرزندآوری در حوزه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.