• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
کل اخبار 6361

صدای حوزه امروز

نشست مشترک مدیران بین الملل حوزه های علمیه با مدیران حوزه های علمیه استان سیستان و بلوچستان برگزار شد واقعیت فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چه بود؟/ تصاویری از مشاجرۀ خانوادگی زن جوان بی‌حجاب، قبل از حمله به روحانی حاضر در فرودگاه!/ واکنش ها به رفتار روحانی حاضر در صحنه مروری انتقادی بر بایدهای آرمانی که معاون آموزش حوزه بیان کرد! لازم است مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود همچنان برای تبلیغ نقشه جامعی وجود ندارد / تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است! پوکر کی حلال میشه؟! حل و فصل جن عاشق توسط طلبه بلاگر! “رقص” در سینمای قبل و بعد از انقلاب به روایت یک طلبه! ابتکار عمل آیت الله حائری یزدی در بازسازی حوزه علمیه قم در شرایط رو به اضمحلال حوزه در ستایش تبلیغ عشایری!/ عکس نوشته شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب!

7
دوگانه ای به نام زبان فارسی و زبان مادری؛

ظلم انگلیسی به زبان فارسی به روایت رهبر معظم انقلاب

  • کد خبر : 38280
  • 21 بهمن 1400 - 13:08
ظلم انگلیسی به زبان فارسی به روایت رهبر معظم انقلاب
حمله جدید رسانه‌های وابسته به ملکه انگلیس به زبان فارسی و ایجاد دوگانه «فارسی» و «زبان مادری»، واکنش‌هایی را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی داشته است.

به گزارش صدای حوزه، زبان فارسی با سابقه چند هزار ساله خود که تمدنی باشکوه را پشت سر داشته و به‌ لحاظ جغرافیایی نیز منطقه وسیعی از ماوراء‌النهر را در بر می‌گرفته است، همواره به‌عنوان یک تهدید برای بیگانگان و استعمارگران مطرح بوده است،‌

اگر زمانی انگلیس در هند به تلاش برای محدود کردن زبان فارسی پرداخت و زبانی فراگیر در این کشور را به ورطه نابودی کشید،‌ این روزها قدرت‌هایی که برای هویت ملت‌ها برنامه می‌ریزند، با همان سیاست‌ این خط را در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های خود دنبال می‌کنند.

دوگانه ای به نام زبان فارسی و زبان مادری

چند روزی است رسانه‌هایی چون «بی‌بی‌سی»، «ایران‌اینترنشنال»، «العربیه» تلاشی مشترکی را  علیه زبان فارسی وآغاز کرده‌اند. حالا این‌بار «زبان مادری» را مقابل «زبان فارسی» قرار داده‌اند.

نگاه فارسی‌ستیزانه رسانه‌ای همچون بی‌بی‌سی که زیر نظر ملکه بریتانیا اداره می‌شود، سابقه‌ای طولانی دارد. از نمونه‌های آن می‌توان به تغییر نام صفحه فیسبوک بی‌بی‌سی برای افغانستان به «بی‌بی‌سی دری» اشاره کرد که با اعتراض نویسندگان و اهالی فکر و فرهنگ از جمله محمود دولت‌آبادی، داریوش آشوری، رهنورد زریاب و … مواجه شد.

امضاکنندگان نامه اعتراضی به این رسانه بر این باور بودند که این زبان در افغانستان فارسی بوده و اقدام به تغییر نام آن در قانون اساسی سال ۱۳۴۳ خورشیدی، با هدف جدایی انداختن میان فارسی‌زبانان منطقه انجام شده است و ورود بی‌بی‌سی به این جنجال، باعث تشدید اختلاف‌ها می‌شود.

حالا بی‌بی‌سی از موضع دیگری وارد شده تا زبان فارسی را مورد حمله قرار دهد. این‌بار بحث زبان مادری را پیش کشیده و این‌طور وانمود می‌کند که زبان مادری در تقابل با زبان فارسی قرار دارد و فارسی رنجی را بر این زبان تحمیل کرده است. سؤال اینجاست:

چرا بی‌بی‌سی که سرمایه‌ و اعضای هیئت امنای آن زیر نظر ملکه بریتانیا تأمین و تعیین می‌شود، دلش به حال زبان‌های مادری سوخته است؟! شاید نگاهی به تاریخ و اقدامات دولت انگلیس در حذف زبان‌ها و فرهنگ‌های بومی در مناطق مختلف جهان، پاسخ این پرسش را بدهد.

واکنش کاربران شبکه های اجتماعی

راه‌اندازی این پویش از سوی بی‌بی‌سی واکنش‌های مختلفی را در میان کاربران به همراه داشت. کاربران شبکه‌های اجتماعی از جمله اساتید دانشگاه‌ها و زبان‌شناسان، اساس این تقابل را زیر سؤال برده و معتقدند که فارسی با دیگر زبان‌های مادری در کشور، چندین قرن در کنار یکدیگر زیسته و گاه به یکدیگر در پروردن زبان کمک کرده‌اند.

عده‌ای دیگر از کاربران فضای مجازی نیز فیلمی از بیانات رهبر معظم انقلاب را با عنوان «ظلم انگلیسی به فارسی» منتشر کرده‌اند که آن را می‌توانید در ادامه ببینید. رهبر معظم انقلاب در این بخش از بیانات خود به سابقه تقابل انگلیسی‌ها با زبان‌های بومی از جمله فارسی اشاره و از تجربه هند به عنوان شاهد مثال یاد کرده‌اند:

تفرقه‌افکنی اخیر رسانه‌های غربی واکنش‌هایی را نیز در میان اساتید دانشگاه داشت. ابراهیم خدایار، استاد دانشگاه، در همین رابطه نوشته است: زبان فارسی بستر وحدت ایرانیان است. کسانی که به این نماد هجوم می‌برند، به جنگ تاریخ سه هزارساله‌ آریایی‌تباران برخاسته‌اند. نتیجه‌ این جنگ، چیزی جز شکست نخواهد بود.

اگر به قدرت ما ایمان ندارید، به تاریخ ما بنگرید: برنده‌‌ترین شمشیر تاریخ جهان در دست ماست، اگر باور ندارید به رودکی سمرقندی، فردوسی توسی، خیام نیشابوری، نظامی گنجوی، مولوی بلخی، سعدی شیرازی، صائب تبریزی، بیدل دهلوی و اقبال لاهوری بنگرید.

در الفبای تو انسان جاری است…

میلاد عظیمی، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر، نیز در یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت:  بی‌بی‌سی فارسی سلسله‌جنبان و آتش‌بیار این کارزار است. پیداست که در پی کدام هدف هستند و چه بیرقی را باد می‌زنند و مرا با آن کار نیست.

به نظرم اما از این هیاهوها نباید دل بد کرد. بلکه می‌توان از همین تهدیدها فرصت ساخت؛ فرصت تقویت انسجام و وحدت ملی. فرصت بسط وفاق ملی. اگر این کارزاری که ضد ایران و زبان فارسی به راه انداخته‌اند، نتیجه‌اش این باشد که دوستاران ایران و زبان فارسی هشیارتر شوند و بهانه به دست این و آن ندهند، مبارک است.

شاعران نیز از جمله کسانی بودند که نسبت به تفرقه‌افکنی رسانه‌های غربی واکنش نشان دادند و با سروده‌های خود از زبان فارسی حمایت کردند. مصطفی محدثی خراسانی از جمله این شاعران است که در شکوه زبان فارسی چنین سرود:

سرود سبز جنگلی

زبان تشنه کویر

طنین سرفراز کوه

زبان عاشقانه‌های باشکوه

خروش موج‌های آبی خلیج فارس

حماسه حکیم توس و رنج‌های سال سی

زبان مهر و دوستی

زبان پارسی

از ازل زمزمه ما بودی

تا ابد بر لب ما مانایی

شوق در جان کلام حافظ

شور در نغمه مولانایی

مشعل‌افروز حقیقت شده‌اند

با الفبای تو فرزندانت

شیخ اشراق تو و سعدی تو

ابن‌سینا و ابوریحانت

شعر در حنجره کوهی کبک

چهچه فوج قناری‌هایی

قصه‌گوی غم بی‌برگی‌ها

نغمه‌پرداز بهاری‌هایی

واژه‌های تو همه آیه مهر

در الفبای تو انسان جاری است

همزبانان تو همدل‌هایند

درس دستوری تو همیاری است

بیشتر بخوانید:

پروژه توهمی لی‌لی پوت‌سازی و تجزیه ایران با هشتگ “منوفارسی” و کمپین “پایان تک زبانی”

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=38280
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

27فروردین
هراس و نفرت انگلیسی، توطئه مشترک علیه دو همسایه
قصه پرتکرار ایران و افغانستان؛

هراس و نفرت انگلیسی، توطئه مشترک علیه دو همسایه

25آذر
رونمایی از نسخه بریتانیایی طرح صیانت
پیش‌نویس قانون سختگیرانه خدمات اینترنتی در پارلمان انگلیس مطرح شد؛

رونمایی از نسخه بریتانیایی طرح صیانت

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.