به گزارش صدای حوزه، اعتراض هزاران نفر از کشاورزان و مردم اصفهان به مشکلات کمآبی و مدیریت آب منطقه اصفهان و زایندهرود در روزهای اخیر مورد توجه بسیاری از رسانهها و مردم قرار گرفتهاست.
آنچه که تا کنون شاهد آن بودهایم اعتراضی آرام و معقول در خصوص مشکلات کشاورزی و منابع آب بودهاست. اعتراضی که موارد مشابه آن در مسائل صنفی متاسفانه در سالهای اخیر به حواشی و سرنوشت نادرستی دچار میشد.
نقش سطوح مختلف حوزویان و روحانیان در کنار معترضان
اما جای این سوال جدی وجود دارد که نقش سطوح مختلف حوزویان و روحانیان از مسئولان استانی تا روحانیون عادی در این خصوص چیست؟ هزاران نفر از مردم اصفهان در تجمع چند روزه خود مطالباتی را مطرح میکنند و اگر روحانیت کارکرد اجتماعی خود را به خوبی انجام میدهد، در این حرکت چه سهمی دارد؟
هستهی اصلی این اعتراضها کشاورزان زحمتکشی هستند که در طول سال امام جماعت و روحانی محل را همراهی کردهاند و ایام مختلف سال نیز میزبان مبلغان بودهاند، اما آیا در این شرایط سخت نیز روحانیون در کنار این قشر زحمتکش و رنجدیده حضور یافتهاند؟
براساس تصاویری که تاکنون منتشر شدهاست هیچ روحانی در بین معترضان مشاهده نشده و انتظار میرود روحانیون منطقه از امام جمعه و نمایندهی ولیفقیه دراستان گرفته تا سایر روحانیون، بویژه روحانیون مناطق روستائی و کشاورزی هم در این تجمعات شرکتکنند و نشان دهند که همیشه و در همهجا همراه و یار مردم بویژه قشر ضعیف و زحمتکش جامعه بودهاند.
فارغ از اینکه این معترضین تا چه میزان در اعتراض خود ذیحق هستند، انتظار میرود حوزویان اصفهان در این شرایط مهم نشان دهند که همیشه در کنار جامعه و مردم قرار دارند.
پ.ن: حضور روحانیون جهادی و انقلابی در کنار مردم قطعا پیام های خوبی به مردم عزیز مخابره خواهد کرد. در مواقعی به دلیل غلبه فضای اغتشاشی این امکان از طلاب و روحانیون سلب می شود چرا که آنان هرگز نمی خواهند در حرکات خشن و تخریب گرایانه و هنجارشکن حضور داشته باشند اما در مواردی مثل همین اعتراضات اصفهان که مردم و کشاورزان معیارهای اعتراض موجه را رعایت کرده اند لازم است طلاب انقلابی پررنگ تر کنار مردم حضور داشته باشند.البته حتی در موارد هنجارشکنانه نیز مانند سوسنگرد، شاهد بودیم که برخی طلاب بسیجی با به خطر انداختن جان خود وارد معرکه می شدند و مانع گسترش خشونت و خونریزی می شدند.