• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
کل اخبار 6317اخبار امروز 1
11
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر:

صدا و سیما مردم را در باب عفاف و حجاب دچار تعارض کرده است!/ اکنون مهم‌ترین موضوع شورای کلانشهر تهران، موضوع ورود سگ‌ها و یا محدودیت ورود آنها به پارک‌ها است!

  • کد خبر : 18536
  • 23 تیر 1400 - 13:06
صدا و سیما مردم را در باب عفاف و حجاب دچار تعارض کرده است!/ اکنون مهم‌ترین موضوع شورای کلانشهر تهران، موضوع ورود سگ‌ها و یا محدودیت ورود آنها به پارک‌ها است!
هاشمی گلپایگانی در پاسخ به دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان صدا و سیما مبنی بر طبیعی جلوه دادن مشکلات نظارتی در رسانۀ ملی گفت: وقتی عشق‌های مثلثی در سریال‌ها القاء می‌شود، خطا نیست بلکه یک رویکرد منفی است.

به گزارش صدای حوزه، نشست هم‌اندیشی عفاف و حجاب با حضور سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، کبری خزعلی، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در شورای زنان و خانواده، حجت الاسلام ابوالمعالی، دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان صدا و سیما، فریبرز نجفی مهر، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی نیروی انتظامی، حامد محسن پور، رئیس دادسرای ارشاد استان تهران و جمعی از فعالان حوزه عفاف و حجاب و مسئولان شوراهای امر به معروف نهادهای رسمی کشور در دفتر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور برگزار شد.

آیا باید موضوع اصلی شورای شهر سک‌گردانی باشد؟

هاشمی گلپایگانی در این نشست با انتقاد از عملکرد شورای شهر تهران گفت: اکنون مهم‌ترین موضوع شورای کلانشهر تهران، موضوع ورود سگ‌ها و یا محدودیت ورود آنها به پارک‌ها است و بعد به راحتی در رادیو مطرح می‌کنند که باید واقعیت‌های جامعه را بپذیریم و قوانین خود را با واقعیت‌های جامعه همسو کنیم! شما با پرداختن به این طرح‌ها و بحث‌ها اینگونه رفتارها را رسمیت می‌بخشید. آدم باید برای چنین تفکری غصه بخورد. آقای شورای شهر، مسئلۀ اعتیاد و دزدی در جامعه واقعیت دارد. آیا مسئلۀ فرزندآوری فوریت ندارد؟ آیا انتهای تفکر حاکمیت بر شورای شهر ما این مسائل است؟! باید هشدار دهیم و این تفکر را پیگیری کنیم. نفوذ تنها به این معنا نیست که فردی دستور دشمن را می‌گیرد و اجرا می‌کند بلکه یک مصداق نفوذ جایی است که افرادی رأس کار قرار گیرند که ذهنشان غربی بار آمده، اما با چنین تفکری  تحت حاکمیت اسلامی تصمیم‌گیری می‌کنند! همه می‌دانیم ما مشکلات بسیار جدی در حیطۀ خانواده داریم. به عنوان نمونه در حال حاضر ۶۰ درصد بانوانی که جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها می‌شوند، مجردند.

هاشمی گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر دستور جلسه مبنی بر عفاف و حجاب، گسترده‌ترین نماد شکستن حریم قانونی را در موضوع حجاب دانست و گفت: کدام مملکتی را پیدا می‌کنید که قانون رسمی مفصلی داشته باشد، اما بسیاری از کسانی که باید مجری قانون باشند، اپوزیسیون نظام باشند؟ آقای رئیس جمهور سوگند می‌خورد به قانون اساسی پایبندم. اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف است. چه پایداری از شما در این امر مشاهده کردیم؟ بلکه با کسی که بخواهد قانون را انجام دهد، مخالفت می‌کنند و با افراد با مشکل مواجه می‌شوند. اصل سوم قانون اساسی، مبارزه با مظاهر فساد و تباهی است. این همه قانون و این همه قانون‌شکنی؟!

وی با تأکید بر مأموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پیگیری امر عفاف و حجاب گفت: اکنون حدود ۳۲ نهاد موظف‌اند این قانون را انجام دهند. مگر کسی حق دارد مدعی شود قانون را انجام نمی‌دهم؟ ستاد امر به معروف و نهی از منکر بزرگ‌ترین منکرش این است که بگوید قانون را انجام نمی‌دهم و آن را زیر پا می‌گذارم و یا بگوید تفسیر شخصی از قانون می‌کنم. صدا و سیمای ما حق ندارد منفعلانه عمل کند. چرا باید برای تبلیغات درآمدزا افراد حاشیه‌ساز را وارد صدا و سیما کنیم.

صدا و سیما مردم را در عفاف و حجاب با تعارض مواجه کرده

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر در انتقاد از عملکرد صدا و سیما نسبت به عفاف و حجاب گفت: بیشترین وظیفه را در بحث عفاف و حجاب صدا و سیما بر عهده دارد؛ چه مقدار را انجام داده است؟ در صدا و سیما دچار نفاق رسانه‌ای شدیم. بازیگر می‌آوریم تا برای حجاب فیلم بازی کند، بعد در صفحۀ مجازی خود حجاب را زیر پا می‌گذارد تا به همگان اعلام کند من آن چهره‌ای نیستم که در فیلم دیدید. واقعاً از شورای امر به معروف صدا و سیما که جناب ابوالمعالی در اینجا به عنوان ریاست آن حضور دارند، توقع داریم پیگیر باشند. عملکرد صدا و سیما ضعیف است. وضعیت دانشکده صدا و سیمای ما چه وضعی است؟ آیا اینها می‌خواهند آیندۀ فرهنگ و رسانۀ ما را در دست بگیرند؟

هاشمی گلپایگانی با تصریح بر اینکه مردم دربارۀ رویکرد صدا و سیما با تعارض مواجه شدند، گفت: صدا و سیمایی که قصد دارد وضعیت مخاطبان خود را اصلاح کند، خودش اولویت‌ها را فراموش می‌کند. چه کسی به ما مجوز داده برای اصلاح یک امر یا تشویق به یک امر مثبت، باید عفاف و حجاب را کنار بگذاریم؟ مثلاً در همین بحث انتخابات نگاه کنید. درست است که در انتخابات باید مشارکت بالا صورت بگیرد، اما چه کسی حکم داده که به عفاف و حجاب خدشه وارد کنید تا انتخابات رونق بگیرد؟ مردم با تعارض مواجه می‌شوند. آنها یک بار شما را در مقام تبلیغ عفاف و حجاب می‌بینند، اما همین که نزدیک انتخابات می‌شود، حاضرید با هر بد حجاب و سلبریتی مصاحبه کنید تا هدفتان را تأمین کنید. آیا برای دستیابی به هدفِ هرچند مثبت خود باید وسیله‌های ناصواب را به کار بگیرید؟

وی یکی از موانع اصلاح عفاف و حجاب در جامعه را اولویت نبخشیدن به این امر معرفی کرد و گفت: تا از حجاب سخن می‌گوییم، عده‌ای می‌گویند مردم هزار تا مشکلات دارند. ابتدا اقتصاد و ازدواج و مسکن و … را حل کنید، بعد به حجاب رسیدگی کنید. با فرض اینکه بگوییم عفاف و حجاب اولویت دهم ما محسوب می‌شود، خب کسی که متولی این اولویت است، مهم‌ترین مسئلۀ او باید همین امر باشد. مصلحت‌سنجی‌های فردی و بخشی و خود را در جایگاه شورای تشخیص مصلحت قرار دادن، از آفت‌های مهم نظام است.

گشت ارشاد مسئولان را در دستور کار قرار خواهیم داد

وی افزود: ستاد امر به معروف و نهی از منکر حاضر است متکفل بحث عفاف و حجاب شود. اما یک هجدهم ستاد مربوط به عفاف و حجاب است. مطالبه‌گری از مسئولان سرجای خود باقی است. مهندسی فرهنگی و فضای رسانه قابل پیگیری است. با تمام این موارد اعلام می‌کنیم اگر نهادهای مختلف و قانون چنین تکلیفی بر ما قرار دهد، حاضریم به عفاف و حجاب ورود کنیم و هزینۀ آن را بپردازیم. اداره کل عفاف و حجاب و خانواده را در دورۀ جدید تشکیل دادیم.

هاشمی گلپایگانی درباره رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: دو کار اساسی را قول می‌دهیم پیگیر باشیم. رویکرد ستاد را در دولت جدید، گشت ارشاد مسئولان قرار می‌دهیم، همان موضوعی که آیت الله رئیسی مطرح کردند تا بگوییم این امر مهم نباید در حد شعار انتخاباتی باشد؛ یعنی در حوزۀ عفاف و حجاب بنا بر اصل قانونی که برای ستاد مبنی بر ورود به سازمان‌های دولتی  مشخص کردند، این ورود را توسط شوراهای امر به معروف و نهی از منکر نهادها خواهیم داشت. این شوراها باید قوی‌تر از حال باشند. اداره کل عفاف و حجاب ستاد مسئول است امر حجاب را با معاونت سازمان‌ها و نهادهای دولتی جدی بگیرد. اگر نهاد یا سازمانی زیر بار نرفت، به مجلس و رسانه‌ها اعلام می‌کنیم اینها از بار تکلیف خودشان ولو در دولت جدید مردمی استنکاف می‌کنند.

وی با انتقاد از عملکرد نهادهای دولتی و غیر دولتی نسبت به امر عفاف و حجاب گفت: ما مردم را در کوچه و بازار مجبور به امر حجاب می‌کنیم، بعد به قوۀ قضائیه می‌رویم، منشی جناب قاضی چند قلم آرایش دارد. اینها مسخره کردن مردم است. دانشگاه‌ها را مکلف به امر حجاب می‌کنیم، اما وزارت علوم می‌رویم، می‌بینیم برخی کارمندانشان مقید نیستند. ما از مسئولان باید آغاز کنیم. خانمی که در ویترین بانک با وضع حجاب نامناسب  به عنوان کارمند نشسته از نگاه منتقدانه مردم دور نیست.

با تکثر و توسعۀ کمّی در رسانه ملی مواجهیم

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام ابوالمعالی دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر سازمان صدا و سیما در پاسخ به انتقادات درباره صدا و سیما گفت:  سازمان صدا و سیما بیش از ۱۶۰ شبکه تلویزیونی رادیویی در استان‌ها و شهرستان‌ها دارد. اکثر اینها ۲۴ ساعته برنامه دارند. اشکالات خیلی طبیعی است؛ با تکثر و توسعۀ کمّی که در رسانۀ ملی داریم، در کنار هَووهای رسانه‌ای که فروان هم است و با وجود موانعی که با آن مواجهیم، کارهای بسیار خوبی در حوزۀ عفاف و حجاب صورت گرفته است. هیچ‌گاه نافی انتقادات نیستیم. در صدا و سیما مرکز نظارت و ارزیابی داریم. جدیداً تشکیلاتی به نام «ساترا» شکل گرفته که تماماً از دانش‌آموختگان امام صادق علیه السلام‌اند و بر کارها نظارت دارند. دستگاه‌های نظارتی گسترده‌ای در سازمان صدا و سیما داریم. اگر هر روز یک خطا داشته باشند، روزی حداقل در ۱۶۰ فضا ورود می‌کند. هیچ سازمان و وزارتخانه‌ای به اندازه صدا و سیما دیده نمی‌شود و این دیده شدن و تکثری که داریم، طبیعی است که اشکلاتی هم در کار باشد. ‌از همین تریبون دعوت می‌کنم تا با ما همکاری داشته باشند.

آیا نمایش عشق‌های مثلثی در سریال‌ها خطای طبیعی است؟

هاشمی گلپایگانی در پاسخ به سخنان ابوالمعالی گفت: شما اذعان دارید روزانه ۱۶۰ اشکال طبیعی در رسانۀ ملی است. آیا وضعیت فعلی در صدا و سیما را مطلوب می‌دانید؟ پیشنهاد می‌کنم یک جلسه به صورت مجزا با صدا و سیما داشته باشیم. وقتی عشق‌های مثلثی در سریال‌ها القاء می‌شود، خطا نیست بلکه یک رویکرد است. اگر این موارد را طبیعی ارزیابی می‌کنید، ما با شما اختلاف نظر داریم.

اطرافیان خود را دعوت به سیره نبوی می‌کنیم نه الگو از برنامه‌های سیما

خادمی، بانوی فعال حوزه عفاف و حجاب از استان خراسان رضوی از دیگر منتقدان چالش عفاف و حجاب در صدا و سیما گفت: من به عنوان نماینده تشکل‌های مردمی که حدود ۱۵ سال سابقه در حوزه امر به معروف و نهی از منکر و حوزه عفاف و حجاب دارم، با برخی آسیب‌ها آشنا هستم.

وی با انتقاد از سخنان حجت الاسلام ابوالمعالی گفت: ای کاش نمی‌گفتیم در صدا و سیما قرارگاه عفاف و حجاب داریم. درد ما همین است. بچه‌های ما ماهواره‌بین نیستند، اما حق خانواده متدین ما در نظام جمهوری اسلامی این است که یک فیلم پاک و سالم ببینند، نه اینکه پسران و شاگردان برنامه‌های هنجارشکن ببیند. ما در حرم مطهر به عنوان مبلغ به زائران می‌گوییم مردم دینتان را از سیره نبوی، علوی و فاطمی بگیرید. از برنامه «عصر جدید» و «دورهمی» و «خندوانه» نگیرید. این بگو بخندها و اختلاط‌ها برای سبک زندگی ما آفت جبران‌ناپذیری دارد.

وی با اشاره به اینکه مخاطبان را با تعارض مواجه کردید، گفت: رسانۀ ملی برنامۀ عفاف و حجاب می‌گذارد و مهمان می‌آورد، اما کیسه سوراخ است، خودش برنامه‌های ضد عفاف می‌گذارد؛ یعنی تعارض وجود دارد. مردم بینوا دچار تعارض می‌شوند.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=18536
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

09بهمن
رابطه ابراز وجود و حجاب
تحلیل مفهوم بدن‌نمایی از دیدگاه روانشاسی؛

رابطه ابراز وجود و حجاب

30آذر
سخنی کوتاه با متحصنین
02مهر
موج سواری سلبریتی ها با معاندان قابل بخشش نیست!
دبیر ستاد راهبری عفاف و حجاب حوزه های علمیه مطرح کرد؛

موج سواری سلبریتی ها با معاندان قابل بخشش نیست!

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.