به گزارش صدای حوزه، حجتالاسلام رضا غلامی، دبیر مهرواره محله همدل با بیان اینکه مهلت ثبت گزارش در مرحله جشنواره شهرستانی مهرواره محله همدل سه تیرماه به پایان رسید، اظهار داشت: در مجموع در این پویش ۴۳۵۵۱ محله ثبتنام کردهاند و شرکتکنندگان آن ۵۷۳۰۴ مسأله را مشخص کردند.
هرمزگان رتبه اول بیشترین ثبت مسأله
وی افزود: استان هرمزگان با ثبت ۴۱۰۱ مسأله در رتبه نخست قرار گرفت. استان اصفهان با ثبت ۳۹۱۸ رتبه دوم و استان گلستان با ثبت ۳۶۴۵ رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
خوزستانیها بیشترین گرهگشایی را از یکدیگر داشتند
غلامی گفت: به نسبت جمعیت استانها، بالاترین میزان ثبت مسأله مربوط به استان خراسان جنوبی است و استانهای هرمزگان و ایلام در رتبههای بعدی قرار گرفتند. همچنین بیشترین میزان حل مسأله در استان خوزستان صورت گرفته است و استان خراسان جنوبی در رتبه دوم و استان اصفهان در رتبه سوم قرار دارد.
دبیر مهرواره «محله همدل» تصریح کرد: این مهرواره یک پویش ملی مردمی است که در آن از اهالی محلههای مختلف کشور دعوت میشود که برای حل مسائل و مشکلات کوچک و بزرگ محله خود اقدام کنند. شرکت کنندگان پس از شناسایی مشکلات پیرامونی خود به ارائه راه حل بپردازند و در نهایت کسانی که موفق به حل یک تا چند مسأله محله خود بشوند، میتوانند وارد رقابت با دیگران شوند.
آغاز ارزیابیها در مرحله شهرستانی
وی با بیان اینکه این مهرواره در مجموع در ۱۰ مرحله اجرایی میشود، گفت: هماکنون در مرحله هفتم یعنی ارزیابی مرحله شهرستانی هستیم. از روز گذشته شنبه ۶ تیرماه به مدت سه روز کمیته انتخاب در هر شهرستان سه برابر ظرفیت، محلههایی را انتخاب خواهند کرد که موفق به حل یک مسأله شدهاند. سهمیه هر شهرستان به ازای هر ۵۰ مسأله حل شده برای معرفی برتر شهرستانی یک نفر است.
۷۰ امتیاز داوران و ۳۰ امتیاز مردم میدهند
غلامی افزود: بعد از این مرحله، محلههای انتخاب شده به کمیته داوران شهرستانی ارسال خواهد شد که در سه روز بعدی سهشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه به ارزیابی این محلهها میپردازند. در این مرحله افراد دعوت میشوند تا مستندات، گزارشها و فعالیتهای خود را ارائه کنند تا داوران بررسی کرده و حداکثر تا ۷۰ امتیاز به مساله های حل شده، امتیاز میدهند. هیات داوران شهرستان متشکل از مدیران نهادهای فرهنگی و فعالان فرهنگی اجتماعی شهرستان هستند.
دبیر مهرواره محله همدل تصریح کرد: در مرحله بعدی برای هرمحله کد یکتایی به همراه پوستری تعریف میشود که میتواند با انتشار آن در فضای مجازی و ارائه کارهای خود از مردم رأی بگیرند که این رأی دهی با ارسال کد هرگروه به سامانه ۵۰۰۰۱۷۵ انجام میشود. این رأیها ۳۰ امتیاز دیگر را برترین های شهرستانی را مشخص میکند.
به ازای هر ۵۰۰ مسأله هرشده یک سهمیه برای استان در مرحله نهایی
وی اضافه کرد: نفرات برتر راهی مرحله استانی میشوند و در این مرحله هیأت دوران استانی به هر یک از افرادی که به مرحله استانی راه یافته اند پس از بررسی ۵۰ امتیاز ارائه میکند. سهمیه هراستان برای ورود به مرحله ملی و نهایی به ازای هر ۵۰۰ گزارش مسأله حل شده یک نفر معین میشود.
غلامی افزود: ۵۰ امتیاز مابقی با فرایندی در استان مانند فضای مجازی، بهرهگیری از ظرفیت مساجد و یا شبکههای استانی با رأی مردم اخذ میشود.
هدیه ۲۰۰ میلیون تومانی برای سه برگزیده نهایی
دبیر مهرواره محله همدل گفت: در نهایت مرحله ملی برگزار خواهد شد که در دو لایه امتیاز هیأت داوران و امتیاز رأی مردمی که بناست در قالب یک برنامه تلویزیونی با مشارکت رسانه ملی، اخذ شود برگزار میشود تا در نهایت سه نفر که بهترین مساله از مساله های مردمی را حل کردهاند، هدیه ۲۰۰ میلیون تومانی دریافت کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معرفی برگزیدگان در دهه ولایت از عید قربان تا عید غدیر انجام خواهد شد.