به گزارش صدای حوزه، فیلم سخت و شیرین با تهیه کنندگی مرکز خدمات حوزههای علمیه و نویسندگی و کارگردانی سیدمهدی میرغیاثی چند روز قبل از شبکه پنج سیما به روی آنتن رفت.
اساسا ما طلبهها وقتی خودمان را در قاب تلویزیون و یا پرده سینما میبینیم حواسمان جلب اثر میشود و میرویم تا روایتی از خودمان را به تماشا بنشینیم.
ما طلبهها مثل پلیسها و پرستارها نیستیم که دم به دم بخشی از خودمان را در رسانههای جمعی دیده باشیم و هر اثر هنری به صدق یا کذب بخشی از سبک زندگی طلبگی ما را روایت کند.
سخت و شیرین نشان میدهد که قصد ندارد سبک زندگی طلاب و روحانیون را نقد کند و بیشتر ساخته شده تا بخشی از محدودیتها و سختیهای معیشتی آنان را در کنار شیرینیهای زندگی قناعت آمیز و معنوی آنها روایت کند.
چک لیستتان را کوتاه کنید
نکته خوب ماجرا اینجا بود که تماشاگر فیلم، ضمن اینکه زندگی ساده و کم هزینه طلبهای را تماشا میکند حس ترحمی در وجودش زنده نمیشود چرا که طلبه و همسرش مشکلی با سختیهای معیشتی ندارند و راحت با یک موتور و زیرانداز به تفریح میروند و برای همدیگر از خواستههایشان میگذرند، یکی از انگشتر محبوبش میگذرد و یکی از تعجیل در ملبس شدنش به لباس روحانیت…
حقیقت ماجرا هم همین است که ما طلبه ها امکانات مادی زیادی نداریم اما از آنجایی که چک لیست مادی چندانی برای زندگی ایدهآل نداریم خیلی زود از داشتههایمان راضی میشویم اما چه بسیار مردمی که چندین برابر ما دارند و هنوز به نصف چک لیستشان هم نرسیدهاند.
ما طلاب و روحانیون که اکثر قریب به اتفاقمان زندگیهای ساده و بی پیرایهای را تجربه میکنیم طالب ترحم نیستیم و فقط مایل به فهمیده شدن و دیده شدن سبک زندگی واقعی خودمان هستیم، آن هم در این روزگاران بد اقتصادی که برخی از مردم خواه ناخواه ماها را از عوامل وضعیت بد اقتصادی خود میدانند و گویا نمیدانند که زندگی ما نیز دستخوش سختی و فشارهای عدیده میباشد.
برای شیرین شدن سختیهای زندگی کافی است چک لیستتان را کوتاه کنید و چک لیست کوتاه از آن کسانی است که زندگی را از بالا میبینند و عادت به تماشای آسمان هم دارند…
سلام. چه نقد و تحلیل خوبی… دستمریزاد
سلام علیکم؛
از حسن نظرتون سپاسگزاریم.
نظرات، نقدها و پیشنهادهای مخاطبان منجر به افزایش کمی و کیفیت مطالب سایت میشه.