• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025
کل اخبار 6361

صدای حوزه امروز

نشست مشترک مدیران بین الملل حوزه های علمیه با مدیران حوزه های علمیه استان سیستان و بلوچستان برگزار شد واقعیت فیلم درگیری در فرودگاه مهرآباد چه بود؟/ تصاویری از مشاجرۀ خانوادگی زن جوان بی‌حجاب، قبل از حمله به روحانی حاضر در فرودگاه!/ واکنش ها به رفتار روحانی حاضر در صحنه مروری انتقادی بر بایدهای آرمانی که معاون آموزش حوزه بیان کرد! لازم است مشوق‌هایی برای جذب طلاب به حوزه‌های علمیه ایجاد شود همچنان برای تبلیغ نقشه جامعی وجود ندارد / تحولات عظیم و شگرفی در دنیا رخ داده و نهاد تبلیغ دین را دچار سختی کرده است! پوکر کی حلال میشه؟! حل و فصل جن عاشق توسط طلبه بلاگر! “رقص” در سینمای قبل و بعد از انقلاب به روایت یک طلبه! ابتکار عمل آیت الله حائری یزدی در بازسازی حوزه علمیه قم در شرایط رو به اضمحلال حوزه در ستایش تبلیغ عشایری!/ عکس نوشته شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی! فرصت تبلیغی سه روزه برای ایام فاطمیه (س) بیشتر به درد تبلیغ برای استان های نزدیک قم میخورد! اعضای نهمین دوره شورای عالی حوزه‌های علمیه به عنوان عالی‌ترین نهاد حوزوی انتخاب شدند روایت مدیر حوزه های علمیه از اهم و احب امور نزد رهبر معظم انقلاب!

7
طی گزارشی از مستند ایران20 بررسی شد؛

ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و ۱۱برابر میانگین جهانی

  • کد خبر : 38165
  • 20 بهمن 1400 - 10:52
ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و ۱۱برابر میانگین جهانی
طبق گزارش سال ۲۰۱۰ مجله نیوساینتیست، ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و پیشرو‌ترین کشور جهان در عرصه تولیدات علمی بوده است و امروز نیز نرخ رشد علمی در ایران ۱۱برابر میانگین جهانی است.

به گزارش صدای حوزه، مستندی با نام “ایران۲۰” براساس پایگاه‌های استنادی جهان غرب و بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد، صندوق بین‌المللی پول، سازمان جهانی گردشگری، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سازمان بهداشت جهانی، بانک جهانی، انجمن جهانی فولاد و… به بررسی جایگاه امروز ایران در حوزه‌های مختلف پرداخته است.

بر اساس آمار این پایگاه‌های استنادی بین‌المللی در حوزه‌های سلامت، علم و فناوری، بهداشت، آموزش، صنعت، بازار، انرژی و… رتبه ایران بین ۲۰۶ کشور برتر دنیا، زیر ۲۰ است.

در واقع “ایران۲۰” عنوان پژوهشی برای ثبت،‌ ارزیابی و روایت پیشرفت جمهوری اسلامی است؛ به همین منظور در ایام‌الله دهه مبارک فجر و چهل و سومین پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، آماری از پیشرفت‌های علمی ایران بعد از انقلاب اسلامی به‌روایت منابع غربی را در ادامه مرور می‌کنیم:

این‌که چرا تعداد مستندات علمی، مرجع بررسی پیشرفت علمی قرار گرفته است، دلایل گوناگونی دارد؛ دلیل نخست این است که آن تنها مرجع کنونی قابل دسترسی برای سنجش وضعیت علمی کشورها است. دلیل دوم افزایش مستندات علمی نشانگر پویایی و نشاط علمی یک کشور است. دلیل سوم اشارات مقام معظم رهبری به وضعیت علمی کشور براساس آمار مستندات علمی است و دلیل چهارم نیز تبدیل شدن مستندات و مقالات به فناوری و تولید در آینده‌ای نزدیک است (ارتباط مستقیمی میان سرآمدی در تولید مستندات علمی و سرآمدی در فناوری وجود دارد).

نظام رتبه‌بندی سایماگو (Scimago) توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود که براساس تعداد مستندات علمی و میزان ارجاعات به آنها در مؤسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند؛ این رتبه‌بندی یکی از جدیدترین و جامع‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش‌محور در جهان است.

ایران رتبه علم

در بحث تعداد مقالات، ایران رتبه اول علمی منطقه در سال ۲۰۱۷ و رتبه ۱۶ علمی در جهان را کسب کرده است.

براساس نظام رتبه‌بندی سایماگو (Scimago) در بحث رتبه ایران در تعداد ارجاع به مقالات، کشورمان دارای بیشترین ارجاعات علمی در منطقه در سال ۲۰۱۷ بوده است ضمن آنکه ایران هفدهمین کشور با بیشترین ارجاعات علمی در سال ۲۰۱۷ بوده است.

نمودار جایگاه علمی ایران از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷ طبق جدول زیر است که منبع آن “سایماگو” است:

نشریه (New Scientist) نیوساینتیست یک هفته‌نامه معتبر علمی بین‌المللی است که در بریتانیا چاپ و منتشر می‌شود و نخستین شماره آن در سال ۱۹۵۶ منتشر شده است. مرکز این مجله در لندن قرار دارد و نسخه‌های آن در بریتانیا، آمریکا و استرالیا منتشر می‌شود. نیوساینتیست گزارش‌های آماری درباره رشد علمی کشورهای مختلف جهان منتشر می‌کند.

ایران دارای سریعترین نرخ رشد علمی در جهان

طبق گزارش سال ۲۰۱۰ مجله نیوساینتیست، ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و پیشرو‌ترین کشور جهان در عرصه تولیدات علمی بوده است و امروز نیز نرخ رشد علمی در ایران ۱۱برابر میانگین جهانی است. نشریه نیوساینتیست برای اینکه اعتبار لازم برای این گزارش را حفظ کرده باشد،‌ مانند گذشته به آمار و ارقام مستند موجود در پایگاه اطلاعاتی وب‌سایت علم (Web of Science) استناد کرده است.

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=38165
  • منبع : تسنیم

مطالب مرتبط

21دی
ارتقای ۶۰ رتبه ای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری
در گزارش مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری منتشر شد؛

ارتقای ۶۰ رتبه ای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.