• امروز : سه شنبه - ۲۵ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 16 September - 2025
کل اخبار 6562

صدای حوزه امروز

تأملی در سیستم مدیریتی رسانه گریز، نظارت گریز و غیرشفاف حوزه! نشست خبری همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی و روز بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره) برگزار گردید راه بازکن های خیره‌سر و سازمان‌های فرهنگی بی‌ثمر! پاسخ مرکز خدمات به برخی سوالات درباره بیمه تکمیلی بعد از پایان مهلت ثبت نام! دو ویژگی اساسی روحانیت موفق / تمجید از برپایی درس‌های اخلاق در مساجد قم آیا روحانیت توانسته با تحولات جامعه همگام شود؟ آیا سرمایه اجتماعی روحانیت رو به افول است؟ لزوم اتخاذ رویکرد کیفی در گزارش های تبلیغی / کار خودجوش شما در صدای حوزه بسیار باارزش است! پاسخگویی به روش مرکز خدمات! شروع فعالیت های فرهنگی با دختران اغتشاشگر/ یک سال در مسجد ممنوع‌المنبر شدم موسیقی عرفانی یا عرفان موسیقی؛ مسأله اینست! پاسخ انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم به بیانیه تسلیم جبهه اصلاحات نقدی بر نقد بی پرده خانم اسماعیل زاده به صحبت های استاد پناهیان در باب امر به معروف و نهی از منکر طلبه خبرنگاری که شیفته آموختن بود / روزت مبارک محمد جان!

12
پاسخ امام خمینی(ره) در مورد نماز جماعت در وقت اداری؛

تقدم خدمت به مردم و حراست از بیت المال بر نماز اول وقت

  • کد خبر : 33168
  • 21 آذر 1400 - 17:16
تقدم خدمت به مردم و حراست از بیت المال بر نماز اول وقت
حضرت امام خمینی(س) در 23 مهرماه 1362 در پاسخ به استفتاء نخست وزیر وقت، ذیل بحث نماز اول وقت و جماعت در ادارات دولتی، به نکاتی اشاره می کنند که توجه ایشان به اهمیت خدمت به مردم و عدم اتلاف وقت و سرمایه های ملی را نشان می دهد.

به گزارش صدای حوزه، مهدی سعادتی، نماینده شهرستان بابل و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که نماز خواندنش در جلسه حاشیه‌های بسیاری به دنبال داشت، در جلسه‌ای دیگر مجددا بعد اقامه اذان در حین برگزاری جلسه شروع به نماز خواندن کرد. حال با توجه به اظهار نظرهای متعدد پیرامون اقدام وی بد نیست پاسخ امام خمینی ره به چند استفتای شرعی در مواردی شبیه این ماجرا را مروری دوباره کنیم. ناگفته پیداست که منظور، شبیه سازی کامل این سوالات و اقدام جناب سعادتی نیست اما کم شباهت هم نیست!

حضرت امام خمینی(س) در ۲۳ مهرماه ۱۳۶۲ در پاسخ به استفتاء نخست وزیر وقت، ذیل بحث نماز اول وقت و جماعت در ادارات دولتی، به نکاتی اشاره می کنند که توجه ایشان به اهمیت خدمت به مردم و عدم اتلاف وقت و سرمایه های ملی را نشان می دهد. متن کامل این استفتا و پاسخ حضرت امام  ره بدین شرح است:

بسمه تعالی؛ محضر مبارک بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله العظمی امام خمینی – مدّ ظله العالی – بعد از درود و سلام بی‌پایان، از آنجا که در بعضی از شعبات بانکها و ادارات انجام فریضه نماز به صورت جماعت به هنگام وقت فضیلت موجب سوء استفاده و یا اضرار به بیت المال می‌گردد، لذا سؤالات زیر در این رابطه مطرح است:

  1. در صورتی که نماز جماعت در اول وقت باعث افت تولید یک کارخانه شود و یا اختلالی در امر تولید بوجود آورد، آیا مسئول کارخانه می‌تواند از کارکنان بخواهد تا نماز را بعد از اتمام کار بخوانند؟
  2. اگر از بخشنامه دولت مبنی بر اقامه نماز جماعت، در شعبه‌ای از بانک ها و یا ادارات سوء استفاده شود و کار مردم تعطیل گردد، آیا می‌توان اقامه نماز را به اتمام وقت اداری که حدود ساعت ۲ بعدازظهر است محول کرد؟
  3. آیا دولت مجاز است که در صورت مشاهده اضرار به بیت المال و یا وهن حیثیت جمهوری اسلامی به علت سوء استفاده عده‌ای، به صورت موردی نماز جماعت را در اول وقت ملغی نماید؟

۲۳/۷/۶۲ – میرحسین موسوی نخست وزیر

پاسخ امام خمینی (ره) :

بسمه تعالی

  • [جواب‌] ۱- باید نماز را بعد از اتمام کار بخوانند و اگر کارخانه دولتی است، مسئول هم نمی‌تواند اجازه دهد.
  • [جواب‌] ۲- لازم است پس از وقت اداری نماز بخوانند.
  • [جواب‌] ۳- دولت می‌تواند، بلکه در صورت مذکور لازم است الغا کند.

روح الله الموسوی الخمینی

منبع: صحیفه امام، جلد۱۸، صفحه۱۸۵

لینک کوتاه : https://v-o-h.ir/?p=33168

مطالب مرتبط

12شهریور
امام راحل(ره)، ملتی را تربیت کرد که از بسیاری جهات برتر از اصحاب رسول خدا(ص) هستند!
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در یادواره شهدای گلستان شهر شاهرود مطرح کرد؛

امام راحل(ره)، ملتی را تربیت کرد که از بسیاری جهات برتر از اصحاب رسول خدا(ص) هستند!

23فروردین
ماجرای شهادت شهید صدر و دعوت امام خمینی کبیر از مردم و ارتش عراق به قیام علیه صدام
24اسفند
تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه
در گفتوگو با استاد و تاریخ پژوه حوزوی مطرح شد؛

تبارشناسی سکولاریسم در حوزه‌های علمیه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.